Party report: NRG Festival [3 mei 2014]

Rick Francissen | 6 mei 2014
party reports


Wat: NRG Festival
Waar: Beachclub Fuel, Bloemendaal
Wanneer: Zaterdag 3 mei
Line-up: Delete,Outbreak, Audiofreq, Dark Pact, Chris Baxter, Acid & Bridge, Dj Silver Shadow, Bouncing Ball, Decay, Electric Punk
Reporter: Roy Teesing & Samantha Bloem
Fotografie: Carlo Belfor

NRG Vibe

NRG Vibe is begonnen in 2012 en richt zich op het organiseren van events binnen de hard edm-scene. Inmiddels hebben zij al diverse evenementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan: Synthetic, Hurrawcane en Royal Madness. De organisatie viert dit jaar, op 20 juli, al haar tweede verjaardag met SUN NRG, wederom bij Fuel.

Beachclub Fuel

Voor deze derde editie van het NRG Festival heeft Fuel groots uitgepakt. De volledige binnenruimte mocht worden bezet door het dansende en stampende publiek. Het terras was opengesteld met lekkere lounge banken om heerlijk te chillen in de zon, want die scheen gelukkig volop! Door twee grote openstaande deuren kon iedereen makkelijk heen en weer lopen. Fuel heeft net een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft en dat was zeker hoorbaar. Overal in de club was de muziek zuiver, hard en helder. Zelfs op het terras waren de rauwe beats nog goed hoorbaar. Met het prachtige uitzicht op het strand en de later ondergaande zon, is Beachclub Fuel een geweldige locatie voor een feestje.

Veel eNeRGieke fans

Bij het naderen van Fuel werd je al verwelkomd door het heerlijke geluid van raw hardstyle. Aan de deur werd je even kort gefoullieerd, maar vrouwen konden eigenlijk meteen doorlopen. Iedereen was wel verplicht om een bandje voor het toilet aan te schaffen á €3,-. In ruil daarvoor waren de toiletten gedurende de hele avond schoon en voorzien van papier. Kluisjes waren genoeg aanwezig en makkelijk bereikbaar. De openstaande deuren naar het terras zorgde ervoor dat het binnen niet te warm werd. Het publiek was enhousiast, vrolijk en vol liefde voor de muziek. Vlak voor de stage had zich een groep eNeRGieke fans opgesteld die bij elke artiest helemaal los gingen, vanaf de eerste beats van Acid & Bridge en Chris Baxter tot aan de snoeiharde hardcore set van Silver Shadow.

Aussie Rules!

Als je aan Sam van Audiofreq denkt, dan denk je aan passie, plezier en heel veel energie! Daarom een uitstekende keuze voor deze 'Down Under'-editie. Audiofreq staat bekend om zijn meer euforische geluiden, maar voornamelijk de laatste tijd laat hij zien hoe veelzijdig hij wel niet is door zeer rauwe sets neer te zetten op bijvoorbeeld Harder than Ever en Qapital. Hij probeert gewoon heel goed te luisteren naar het publiek en stemt zijn set hierop af. Het publiek schreeuwde om raw en werden door de kleine grootmeester op hun wenken bediend.


Outbreak nam hierna zeker geen gas terug en accelereerde nog even flink door. Ook Delete maakte het publiek helemaal gek. Veel gasten liepen rond met de Australische vlag, wat zorgde voor de finishing touch. De style was hard, raw, deep en pure. De artiesten liepen de hele avond gewoon door het publiek en gingen net zo hard los voor en na hun eigen set. Ook MC's Da Costa en M-Core deden hun ding. M-Core was op een gegeven moment aan het mc'en vanaf het terras! Hoe relaxed wil je het hebben?

Prijzige drankjes

NRG FestivalDe lange bar tegenover de stage bood een ruime keus aan drank en frisdrank. De prijzen lagen wel vrij hoog: €3,50 voor een biertje en €2,50 voor fris. Wel hoefde je geen muntjes te halen, want er kon contant en met pin worden betaald. De bar was goed bezet en wachten op je drankje duurde dan ook niet lang.

Conclusie

Het festival was gezellig druk en er was ruimte voor iedereen om lekker los te gaan. De sfeer overall was gezellig, chill en enthousiast. Iedereen op NRG Fesitval houdt van hardstyle en feesten, en dat voelde je! De organisatie heeft alles tot in de puntjes uitgedacht en dankzij de goede samenwerking met Fuel verliep de hele avond zonder problemen. Dankzij meerdere fotografen die zaterdag rondliepen zijn er veel partypics gemaakt van deze mooie herinnering. NRG Festival was zeker een geslaagd evenement. Mocht je het afgelopen zaterdag hebben gemist, zorg dan dat je er bij bent op SUN NRG op 20 juli!

Plus

  • Super geluid
  • Keiharde lineup
  • Mooie locatie
  • Goed tijdsbestek, door de ondergaande zon en het strand op de achtergrond, waan je je in Australië
  • Genoeg chillplekken op het ruime terras

Min

  • Verplicht bandje voor de toiletten
  • Vrij hoge kosten voor drankjes
  • Beperkte eetmogelijkheid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws