Party report: Minus is More - The Spell of Sin [zaterdag 3 mei 2014]

Peter Güldenpfennig | 7 mei 2014
party reports


Party: Minus is More presents The Spell of Sin
Locatie: Club Rodenburg, Beesd
Organisatie: Minus is More, Bass Protocol
Line up: Charon, X-Pander, Digital Punk, Crypsis, E-Force, Chain Reaction, Kold Konexion, High Voltage, Radical Redemption, Bodyshock, MC Nolz, Sick Sense, Nytro, Audiomedics, Rapid Rodge, Act of Rage
Prijs: €12,50 in de vvk, €17,50 aan de deur
Wanneer: zaterdag 3 mei 22:00 – 07:00 uur
Reporters: Hard at Heart (Roy Teesing en Thijmen Damhuis)

Rauwe bass is de basis

Spell of sinBass Protocol is een concept van Club Rodenburg, gestart in 2012 met namen als Tatanka, Frequencerz en Titan op hun eerste editie. Daarna in september 2013 een grote editie met eveneens een flink aantal rauwe artiesten, veel uit de stal van o.a. Theracords, waaronder Delete, Deetox en Thera en The Magic Show waaronder The Geminizers en Tartaros. Elke editie is er een stijgende lijn zichtbaar geweest in bezoekersaantallen en grote artiesten met deze avond tot gevolg. De volgende editie in september beloofd nog legendarischer te worden.

Minder is meer

Minus is More is het label achter de mannen van Minus Militia (Radical Redemption, Crypsis en Chain Reaction), Luna en Kold Konexion. Allemaal self-made mannen die met respect voor anderen proberen de raw hardstyle scene te domineren. De mannen zijn ongekend populair, zeker Radical Redemption, die vorige week de 125k aan likes op facebook verpletterde.

Club Rodenburg

Discotheek Rodenburg in Beesd ligt nabij het kruispunt van de A15 en de A2 en is dus prima te bereiken met de auto. Beesd ligt ongeveer 15 minuten onder Utrecht en nog geen 10 minuten vanaf Culemborg. Tevens ligt de locatie op loopafstand (ongeveer 10 minuten lopen) van het treinstation in Beesd. De Club beschikt over voldoende parkeergelegenheid rondom het pand, hiervoor moest dit maal €3,- worden betaald.

Unleashed

We waren net op tijd binnen voor Digital Punk, de zaal moest duidelijk nog een beetje opgewarmd worden maar al vrij kort na de eerste tonen muziek van Digital Punk begon de sfeer in de zaal toe te nemen. Het geluid was meer dan prima, waarbij de heerlijke diepe bas goed tot zijn recht kwam. Het contact tussen de dj en het publiek was overduidelijk aanwezig.

The Main Motherfucker

Aansluitend draaide Crypsis, of het door het live element kwam of door iets anders vind ik lastig in te schatten, maar het gevoel van deze set was aanzienlijk anders dan die van Digital Punk, door deze andere feel, leek de zaal maar beperkt mee te doen. Zonde want er kwamen lekkere tracks voorbij, echter door de voorgaande set voelde het als een stap terug.

Vol gas tot het einde

Vanaf E-Force werd er steeds harder en up-tempo gedraaid, veel recent uitgebrachte tracks en remixen passeerde de revue bij de diverse dj’s. Het plezier waarmee de dj’s stonden te draaien was duidelijk zichtbaar, mede door de vrij kleine en intieme zaal was deze beleving extra sterk. Dit was de laatste stop in The Spell of Sin tour, een ongekend succes voor God’s Child. Moeiteloos ging iedereen voor deze man op de knien om te smeken voor de radicale verlossing. Ook de afsluiter van bodyshock was uitermate goed aangepast op de set van Radical en perste nog net even het laatste beetje energie uit de groep liefhebbers, die dapper tot het einde doorgingen met de strijd.

Toonaangevende service

Wachtrijen waren kort, drankjes betaalbaar met maar €2,50 per muntje. Daarnaast is er een zeer uitgebreide snackcorner waar je alles van een burger tot friet, een tosti of ijsjes kan krijgen. Garderobe 1 euro, toiletten gratis.

Minus is More is zeker door mannen als Radical Redemption en Chain Reaction ongekend populair, dus prettig dat ook merchandise kon worden gekocht. Helaas was voor het einde alles al uitverkocht.

Minder was hier twee keer zoveel

Zonder twijfel was dit een onvergetelijke avond! Wij denken dat het komt door de sterke regie, waardoor alles tot in de puntjes verzorgt was. Het publiek was redelijk jong, maar de sfeer was meteen uitstekend. De dj’s gaven duidelijk met plezier een showtje weg en waren niet te beroerd om een foto te nemen met de horde aanwezige fans. De zaal was niet te overvol en het was gelukkig niet te warm. Veel en voldoende eetgelegenheid en een uitstekend prijs/kwaliteit niveau. Minus is More is staat aan de top, daar is geen twijfel over mogelijk. De samenwerking met Bass Protocol en Club Rodenburg is een match made in heaven!

Plus

 • Goed geluid en licht
 • Geweldige line up
 • Snelle en vriendelijke service
 • Breed drankenassortiment
 • Toiletten gratis
 • Prima prijs/kwaliteit verhouding
 • Bereik- en vindbaarheid van de locatie
 • Zeer prettige vloer, die zelfs nat nog goed dansbaar bleef
 • Temperatuur voor de drukte zeer goed

Min

 • Condens lekkende airco
 • Betaalde parkeergelegenheid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws