Party report: Dance4Liberation [5 mei 2014]

Rick Francissen | 9 mei 2014
party reports


Dance4LiberationWat: Dance4Liberation
Waar: IJselhallen, Zwolle
Wanneer: Maandag 5 mei
Line-up: Billy the kit, Bobby Burns, Erik E, Franky Rizardo, Gregor Salto, Jean, Mitchell Niemeyer, Ralvero, Shermanology, Tommygoff, Noize Suppressor, Donkey Rollers, Arkaine, Atmozfears, Blackburn, Focuz, Heatzone, Prefix & Density, Soluti & the I's, Thera
Reporter: Shanna Francina Koch

Het is Bevrijdingsdag en dit moet natuurlijk goed gevierd worden. Wij zijn op het grootste dance festival van Nederland met twee areas waar House en Hardstyle liefhebbers helemaal uit hun dak kunnen gaan. Naast het dansen en de muziek was er nog meer vermaak. Er was een kapper, je kon je laten schminken en er stonden meerdere kraampjes waar je allerlei spullen als waaiers, truien en brillen kon kopen.

IIselhallen te Zwolle

Het is vanuit Utrecht best een eindje rijden naar Zwolle maar we kunnen het gelukkig makkelijk vinden met behulp van onze TomTom. We zien langs de weg geen borden van het feest waardoor het zonder TomTom moeilijker te vinden zou zijn. Als we aankomen bij het festivalterrein zien we parkeerwachters staan en moeten we een parkeerbon van €5,- kopen. We kamen rond 15.00 uur aan en er waren nog parkeerplekken zat, we konden de auto zelfs dichtbij de ingang zetten.

Sfeer

Omdat het een all ages-festival was werd er bij binnenkomst gevraagd om onze ID en kregen we een stempel met 18+ erop. Het publiek was erg gemixt dankzij het ontbreken van een leeftijdsgrens. Tijdens het gehele festival was er weinig security te zien, maar er was ook geen aanleiding om meer security in te zetten.

De sfeer op het feest was over het algemeen erg lekker en vrijwel iedereen genoot van dit heerlijke feestje. Omdat er geen kluisjes waren legden veel bezoekers hun tassen en dergelijke op de grond. Hierdoor moest je erg uitkijken waar je liep. Er stonden over het gehele terrein erg weinig prullenbakken waardoor iedereen zijn zooi op de grond gooide. Het was daarom overal een enorme puinhoop en dit maakte het dansen op sommige plekken niet zo fijn.

Jeej! Geen dixi’s

Geen dixi’s, maar wc’s die doorgespoeld kunnen worden en constant worden schoongemaakt. Dit maakt het toilet bezoek op een festival zeker een stukje fijner. Voor €2,50 krijg je een stempel en kon je naar de wc gaan wanneer je dit wilde. Voor de mannen was het wc bezoek minder fijn. Zij moesten plassen te wand waar het werd opgevangen in leidingen. Ik zelf heb dit nog nooit gezien en volgens mij was het geen succes. Om deze wanden heen lag overal urine waar iedereen inliep.

The Music

De dj’s waren over het algemeen erg lekker aan het draaien. Niet alle dj’s waren even goed maar voor €5,- entree mag je ook niet te veel verwachten.

Bobby Burns was een beetje een tegenvaller, hij draaide erg rustig en zijn overgangen waren niet altijd even goed. We hebben toen ook gekozen om even te gaan rusten om bij de volgende dj weer helemaal los te kunnen gaan.

Shermanology deed de afsluiting en wat een goede keuze was dit. Heerlijke harde beats waar de overgebleven diehards zich helemaal op uit konden leven.

Plus

  • Goedkope tickets
  • Genoeg parkeergelegenheid
  • Hygiënische wc’s voor de vrouwen
  • Mooie en grote areas
  • Goede afsluiting door Shermanology

Min

  • Geen kluisjes
  • Mannentoilet was een chaos
  • Te weinig prullenbakken
  • Set van Bobby Burns was een tegenvaller

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws