Party report: Blasterjaxx presents: Maxximize [10 mei 2014]

Rick Francissen | 11 mei 2014
party reports


maxximizeWat: Blasterjaxx presents: Maxximize
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 10 mei
Line-upBlasterjaxx, Laidback Luke, Ummet Ozcan, Bassjackers, D.O.D., Billy The Kit, La Fuente, Kenneth G, Badd Dimes, Ibranovski, Franky Rizardo, Rancido, Bibossa & Dublanc, Sheila Hill, Sebastian Flaes, Moradzo
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: Davy de Haard

Voor een geslaagd feestje is niet veel nodig: een leuke locatie en een paar goede dj’s. Als het publiek ook nog gezellig meedoet, dan is het helemaal raak. Dit was zeker het geval afgelopen zaterdag in Rotterdamse Maassilo tijdens het feest Maxximize van het dj-duo Blasterjaxx.

Vroeg bij en rustig indansen

Hoewel het feest tot zeven uur in de ochtend duurde, was het parkeerterrein van Maassilo al vroeg in de avond aardig vol. Om tien uur zorgden dj’s Badd Dimes en Ibranovski gevolgd door dj D.O.D voor de muzikale aftrap in de feestarea Maxximize. Met hun dj-kunsten hebben ze de stemming van de avond meteen goed ingezet.
Om elf uur verzorgde dj Moradzo de opening in de tweede area: Minimize. Zijn stevige beats deden het meteen goed bij het publiek. De echte liefhebbers begonnen meteen te springen en te stampen terwijl andere bezoekers het in beide zalen rustig aan deden: indrinken en indansen.

Gevaarlijk voor de oren, maar verder prima

De voormalige graansilo Maassilo is een feestlocatie bij uitstek: ruime area’s, genoeg bars en muntjesverkooppunten, redelijk schone toiletten. De ruim aanwezige beveiliging valt niemand lastig, maar houdt iedereen goed in de gaten. Dit allemaal in de entourage van een oude fabriek: je kijkt je ogen uit naar de overgebleven machines, kranen en leidingen en moet steeds denken aan de grote techno-feesten van de jaren negentig. Ondanks de achtergrond is Maassilo voorzien van allerlei speciale effecten van een moderne nachtclub: laserinstallaties, lcd’s, co-2- en confettikanonnen.

Het enige nadeel van Maassilo blijft te hard afgestelde muziek. Daardoor kun je elkaar amper verstaan en klinken sommige platen als geruis. Oorbeschermers is de enige uitweg om de volgende dag last van de piep in je oren te voorkomen. Genoeg bezoekers maakten daar gebruik van.

Maxxmimize vs Minimize

Tegen een uur of twaalf waren beide zalen goed gevuld en was iedereen lekker aan het bewegen. Opvallend genoeg bestond het grootste gedeelte van het publiek uit jonge mannen: een paradijs voor vrijgezelle EDM–liefhebsters. De muzikale begeleiding in Maxximize area werd verzorgd door dj’s La Fuente en Kenneth G, bekend om hun lekkere house-beats. In Minimize ging het een stuk harder en steviger aan toe met dj’s Bibossa en Dublanc achter de draaitafels.

Overige Blasterjaxx-fans stroomden rustig naar binnen met als resultaat genoeg bezoekers, maar geen topdrukte, benauwdheid en enorme rijen voor de deur. Heel fijn voor de mensen, die zijn gekomen om in alle ruimte los te gaan en misschien iets minder fijn voor de kaartenverkoop.
Aan de populaire EDM-tracks, die meerdere malen door meerdere dj’s werden herhaald, geen gebrek. Mits je in de Minimize-area was gebleven, daar ging dj Franky Rizardo halverwege de avond toch echt meer voor latin- en dirty-house en kozen zijn opvolgers dj’s Sheila Hill, Rancido en Sebastian Flaes helemaal voor techno en minimal. Dit was blijkbaar ook de bedoeling achter het concept van Minimize, alleen sloeg het niet echt aan bij het publiek. Vanaf een uur of half twee stonden Minimize-dj’s praktisch voor een lege zaal.

Helemaal los met Laidback Luke

Hoewel in de Maxximize-area de hele avond door genoeg dansende mensen waren, ging het publiek tijdens de set van dj Laidback Luke pas echt helemaal los. Laidback Luke werd ontvangen met een massaal applaus en gegil. Met zijn zeer eclectische en zeer dynamische up-tempo mix van zo ongeveer alle EDM–stijlen en snelle schakelingen tussen de nummers maakte hij de verwachtingen van het publiek zeker waar.
Laidback Luke zette misschien de meest onderscheidende performance neer ten opzichte van alle andere artiesten van deze avond. De feestgangers leken zich tijdens zijn set geen moment te vervelen en halverwege Laiback Luke’s optreden stond bijna iedereen bij de Maxximize stage.

Feest met Blasterjaxx

Om twee uur s’nachts werd het even stil en donker in de zaal. Het was een mooi moment om de meest verwachte dj’s van de avond aan de kondigen: Blasterjaxx. Maxximize was hun feestje en terecht. Uit een korte video-installatie voorafgaand hun optreden is gebleken, dat een dj-droom in twee jaar tijd kan uitkomen. Als je maar hard genoeg werkt, kun je binnen een paar jaar internationale bekendheid bereiken, een eigen feest hebben en op de grootste podia staan.

Blasterjaxx draaiden twee uur lang en maakten daar echt een feestje van. Ze mixten alle hedendaagse en klassieke EDM-hits, gehuld in een Blasterjaxx-jasje en vergezeld door allerlei speciale effecten. Lasers, co2 en confetti hielden niet op en op de lcd’s bij het podiumen op het zaalplafond verschenen allerlei video-installaties.

Maxximize smaakt naar meer

Pas na het optreden van Blasterjaxx tegen een uur of half vijf begon de zaal langzaam leeg te lopen. Voor de echte die-hards stond overigens nog genoeg op het programma: dj’s Ummet Ozcan, Bassjackers en Billy the Kit sloten het feest af. Ze deden zoals gebruikelijk hun best en kregen aardig respons van het publiek.

Al dan niet uitverkocht, was Maxximize een geslaagd feest, dat zeker naar meer smaakt. Wel kwam in de loop der avond steeds dezelfde muziek terug: “Raveology”, “Immortal”, “Proxy”, “If I loose myself tonight” en ga zo door tot vijf of zes keer aan toe. Toch waren dat de platen, waarop mensen keer op keer handen de lucht in gooiden. Ook hoefde je niet bang te zijn om je favoriete track te missen. Ach ja, de grootste feesten en festivals leven tegenwoordig nu eenmaal op de grootste hits: als er maar genoeg nieuwe dansvloerknallers komen. Met de nieuwe generatie producers zoals bijvoorbeeld Blasterjaxx hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Plus

  • Gratis parkeren
  • Centraal gelegen en makkelijk bereikbaar
  • Snelle service
  • Goede line-up
  • Aparte entourage
  • Mooie special effects

Min

  • Te harde muziek
  • Betaalde wc’s
  • Roken overal toegestaan, blowen niet uitgesloten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws