Party report: EXTASE Pre-summer Edition w/ Jay Hardway [10 mei 2014]

Rick Francissen | 12 mei 2014
party reports


Extase Jay HardwayWat: EXTASE Pre-summer Edition w/ Jay Hardway
Waar: Café Cinq, Den Bosch
Wanneer: Zaterdag 10 mei
Line-up: Jay Hardway, Paul Mayson, Kaj Melsen, Thomas Brixter, Sean Martins, Djico
Reporter: Lobke Ruijs
Fotografie: Paul Jurgens

Na een succesvolle eerste editie besloot de organisatie van EXTASE door te gaan en een tweede editie te organiseren. Wederom lag de focus deze avond op waar ze goed in zijn; de beste en fijnste house van het moment naar Club Cinq halen.

Tweede editie EXTASE

De organisatie heeft na de eerste editie wat verbeterpuntjes opgemerkt, welke direct in de tweede editie werden aangepast. Waar tijdens de eerste editie je nog €7,50 betaalde voor een Early Bird-ticket en €12,50 aan de deur, was je nu slechts (indien je voor 00:00 uur binnen was) €5,- kwijt voor dit event.

De locatie zag er chique uit, er was extra aandacht besteed aan lampen, lazers en geluid dat net dat beetje extra bood. In de line up was te zien dat EXTASE gegroeid is. Met Jay Hardway als headliner en ook namen als Paul Mayson en Kaj Melsen beloofde dit een goede avond te worden.

IMG_6761

Line up

Djico trapte de avond af, met een fijne opbouw van deephouse naar progressive. Dat het om 10.30 nog zo rustig was, lag in ieder geval niet aan de muziek, de doordachte muziekkeus en goede opbouw toonde dat Djico weet hoe hij een goede set neer moet zetten. Thomas Brixter & Sean Martins namen vervolgens de decks over. De samenwerking tussen deze twee ging vlekkeloos en de fijne beats werden goed ontvangen door het publiek.

Om 00:00 uur, het moment dat de deurverkoop verhoogd werd naar €7,50, begon Paul Mayson zijn set. We kennen hem uiteraard van zijn grote hit 'Jaminha' die onwijs veel support kreeg van dj's als Hardwell, Nicky Romero en Sander van Doorn. Zijn populariteit zorgde er zeker mede voor dat de drukte begon toe te nemen. Verder werd er vol overgave gedanst en genoten. Anderhalf uur lang vermaakte Mayson zijn publiek met kwalitatieve progressive house.

Jay Hardway

IMG_7150Het uur daarna zou gevuld worden door Jay Hardway. Hij ontving onlangs een gouden plaat samen met Martin Garrix voor hun killerhit 'Wizard'. Hardway verkondigde voorafgaand al erg uit te kijken naar zijn twee shows deze avond. Hij draaide eerst op Fête de l’Iris in Brussel om vervolgens in sneltreinvaart naar Den Bosch te komen. Helaas kwam hij later aan dan verwacht, maar dat wilde zeker niet zeggen dat de muziek stil viel. Integendeel, Dj's Joey en Ruben Skliba hielden de sfeer er moeiteloos in.

Het moment was uiteindelijk toch echt daar, en Jay Hardway zetten de zaal op z’n kop. De confettikanonnen vlogen om je oren en de vloer trilde door het enthousiasme van het publiek. De nieuwste release van Jay Hardway, 'Bootcamp' die eind mei uitkomt, bevestigde nog eens extra dat er enkel mensen in de zaal waren die van een goed feestje houden. Een sitdown was voor het publiek geen probleem, iedereen deed mee, wat zeker een magisch momentje creëerde.

Dat de 23-jarige dj het zelf ook erg naar zijn zin had was goed te merken, hij plakte er zonder pardon een half uur extra aan vast. Kaj Melsen moest hierdoor wel wat wijken, maar dat losten deze mannen prima op door er tot het eind aan toen een knallende b2b-set van te maken.

Conclusie

Dat EXTASE potentie heeft was tijdens de eerste editie al te merken. Deze editie deed er zeker niet aan onder: de sfeer was goed, de muziek uitstekend en het publiek was enthousiast. Er werd veel gedanst en regelmatig belande er mensen op elkaars schouder. Het enige puntje wat tegenviel was de kaartverkoop. Helaas ook dit keer geen uitverkochte Cinq en bleef het voorste gedeelde van de Cinq tamelijk leeg. De sfeer leed hier echter niet onder, het publiek wat er was heeft zonder twijfel een fantastische avond gehad; op naar editie drie dus!

Plus

  • Goede line up
  • Leuke sfeer
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Min

  • Tegenvallende kaartverkoop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws