Party report: Soenda Festival [17 mei 2014]

Rick Francissen | 18 mei 2014
party reports


Wat: Soenda Festivalsoenda
Waar: Ruigenhoek, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: Cari Lekebusch, Detroit Swindle, Mathias Kaden, Robert Hood, Samuel Deep, Surgeon, Abstract Division, Happa, Oscar Mulero, ROD, Rødhåd, Shifted, De Sluwe Vos, Friend Within, Gerd, Nino & Frankie, Paul Woolford, Shadow Child, Joris Delacroix, Miss Melera, Oliver Koletzki, Olivier Weiter, Rachelle Grooten, Florinsz Janvier, Nuno dos Santos, Romyn, Some Chemistry
Reporter: Iris de Wit

Soenda is voor mij het eerste festival dit seizoen en voordat ik ook maar op het terrein was, waande ik me al in het festivalsfeertje. De zon, de geur van zonnebrandcrème, de outfits van de festivalbezoekers en de bonkende boxen van (een uitverkocht) Soenda in de verte.

Eenmaal op het terrein kon het feest beginnen! Na een rondje te hebben gelopen op het terrein ploffen we met ons biertje neer bij Higgs, waar L’atelier op dat moment stond te draaien. In principe kon ik daar wel de hele dag blijven zitten in het zonnetje, maar er moest natuurlijk wel gedanst worden!

Line-up

Dat dansen, dat gebeurde om drie uur bij Miss Melera in de Soembawa. Ik heb niemand gezien die stilstond en zodra Miss Melera haar Stunning uit de boxen kwam, ging iedereen los, zowel binnen als buiten de tent. Een ontzettend lekkere opwarmer voor de dag!
De Sluwe Vos wilden we ook nog even meepakken en dus gingen we door naar de Roti. De beats gaan lekker snel en de hoogtepunten vullen elkaar op. Reageerde het publiek naar de mening van De Sluwe Vos niet enthousiast genoeg? Dan deed hij het gewoon nog een keertje opnieuw! En de hiphopachtige invloeden op het einde, wist het publiek erg goed te waarderen. Shadow Child nam het van De Sluwe Vos over en ook hij wist niet te vervelen.

Eén van mijn hoogtepunten was dan toch echt Gerd. Heerlijke housemuziek met disco-achtige invloeden.
Na Gerd gingen we toch maar even wat te eten pakken. Jammer dat eten ook belangrijk is op zo’n prachtig festival als Soenda.

Vuurwerk

Al de hele dag werd het geroepen: ‘Vanavond is er vuurwerk!’ En dat was nog zo´n mooi hoogtepunt van de dag. Na een hele dag op house te hebben gedanst, vond ik het heerlijk om de laatste danspasjes bij Surgeon te maken. Lekkere techno, dat gewoon op geen enkel moment saai werd.
Java is ook echt een prachtpodium. Het is groot en met de soort podia in het publiek, hoefde je niets te missen. Je keek neer op de dansende menigte, de lichtshow en de muziek van Surgeon. Met als klap op de, letterlijke, vuurpijl: het vuurwerk. Van vuurpijlen tot een hele sterretjesregen en het publiek ging los.

De organisatie

Toen ik zag dat er mobiele toiletten waren, vond ik dat best wel een beetje jammer. Maar gelukkig was er altijd toiletpapier en ze waren, voor mobiele toilet-begrippen, schoon.
Verder was er een prima aanbod van eten en aan de bar werd je snel en vriendelijk geholpen!
Toen het eenmaal snel afkoelde, gingen we onze jassen pakken. De kluisjes waren best snel aan te lopen, dus we hoefden niet lang kou te lijden.

Bereikbaarheid

De locatie was erg goed te bereiken: vanaf Utrecht Centraal naar Utrecht Overvecht en, hoe lang de wachtrij voor de bus ook was, binnen 5 minuten hadden we een plekje in de party-bus. En vanaf de party-bus naar het terrein was ook een makkie.
Toen Soenda was afgelopen, was er helaas niet een goede doorstroom. Dit kwam door de fietsers, die via het voetpad ook het terrein moesten verlaten.

Conclusie

Na een week in spanning te hebben gezeten of het mooi weer zou worden op Soenda, of niet, was het vandaag dan zo ver! Geen wolkje aan de lucht, de zon scheen goed en een fris windje zorgde ervoor dat het ideaal weer was. Het terrein was leuk aangekleed in een soort incastijl en alles was makkelijk en snel aan te lopen. Het personeel was vriendelijk. De line-up was heerlijk en eigenlijk een te goede line-up, om ze allemaal mee te pakken.

Plus

  • Line-up
  • Bereikbaarheid
  • Vriendelijk personeel
  • Snelle service
  • Aankleding locatie

Min

  • Slechte doorstroom bij verlaten terrein

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws