Party report: La Musica Festival [17 mei 2014]

Rick Francissen | 18 mei 2014
party reports


la musicaWat: La Musica Festival
Waar: Beachclub Klein Scheveningen, Lopikerkapel
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: Dyna, Afro Bro's, D-Rashid, Dominic Candela, Scott Easy & Gasparo, Sebastian Bronk, Andrew Mathers, Silvio Luz, GIO Brown, The South, MC Stanford, MC Magic, Artistic Raw, MC Shebaz Khan, Pulse The Kid, Robbinyo, Renato S, Igor Neves, Dance-EL, Maracas, Djennah, Dyon Calvo, Filiano, Torben Castle, Lavardi, Religion Mauro Moreno
Reporter: Shirley van der Bilt

Dit weekend heeft de festivalliefhebber niets te klagen gehad. Het weer viel namelijk in de categorie ‘perfect voor een festival’. Naast de grote festivals en feesten geeft Clublife ook graag aandacht aan upcoming events en lokale feestjes en festivals. Zo vond afgelopen zaterdag langs de Lek bij Lopikerkapel, op Beachclub Klein Scheveningen, de eerste editie van La Musica Festival plaats. Wij waren nieuwsgierig en namen een kijkje.

Locatie

Beachclub Klein Scheveningen is voornamelijk voor de lokale omgeving een populaire badplaats langs de Lek, nabij Utrecht. Deze locatie is via de A2 gemakkelijk bereikbaar en biedt voor zowel jong als oud vele mogelijkheden. Het terrein van de Beachclub is groot waardoor zij genoeg ruimte hebben om lokale festivals als deze plaats te kunnen laten vinden. Zo hebben de eerste edities van World of Pleasure (voormalig Riverdance) ook op deze locatie plaatsgevonden.
Met een groot grasveld, een groot stuk strand en een een luxe Beachclub met een groot terras is Beachclub Klein Scheveningen is hip en modern en is een mooie en leuke locatie om van de zon te kunnen genieten. Voor La Musica was de Beachclub, wat normaal een restaurant is, omgetoverd tot een ware beachclub zodat het festival hier binnen een derde stage kon aanbieden.

Sun was shining, the weather was sweet…

Wauw, vorige week moesten wij nog onze regenlaarzen uit de kast trekken, dit weekend was het weer ons goed gezind en mochten de zomerse outfits aan en de zonnebrillen op. De deuren van La Musica gingen om 14.00 open, wij waren ook rond die tijd al aangekomen want we wilden de zon in! Bij aankomst bleken de ticketscanners nog niet naar behoren te werken, waardoor de bezoekers die aankwamen een aantal minuten hebben staan wachten om naar binnen te kunnen. Het probleem werd vrij snel opgelost en maar een klein groepje bezoekers heeft even moeten wachten. Omdat er nog niet veel aanwezig waren, besloten wij lekker in de zon op een heuvel bij de mainstage toe te kijken hoe het veld met het diverse publiek wat op dit festival afkwam volliep. Beter dan dit kon de dag niet beginnen: sun was shining, the weather was sweet en de heerlijke zomerse beats knalden door de speakers. De eerste indrukken waren goed!

lamusica

Prijzen

Hoewel dit festival afgelopen zaterdag pas zijn eerste editie heeft neergezet op deze locatie, is La Musica in de lokale omgeving geen onbekende naam. Het indoor feest La Musica wordt regelmatig georganiseerd in een discotheek in IJsselstein, waar naast lokale dj’s ook bekende dj’s op de line-up van deze avonden staan. Een kaartje voor het festival was in de Early Bird voor 10 euro te krijgen.

Daarna steeg de prijs in de loop van tijd naar het festival toe naar 15 euro en later naar 20 euro. Besloot je op de dag zelf aan de deur een ticket te kopen, betaalde je 25 euro. Hoewel er geen kluisjes waren verzorgd op het festival, was er wel een bewaakte garderobe gecreëerd waar je voor 2 euro je jas of voor 3 euro je tas veilig kon stellen. Muntjes kocht je hier voor €2.75 per stuk. Iets duurder dan dat we gewend zijn op festivals. Hiermee was een frisje of een biertje te krijgen. Een wijntje anderhalf en bij de snackbar op de Beachclub terecht voor een frietje of een snack. Voor een half muntje was er voor de liefhebbers een raketje verkrijgbaar. Maar ook voor het toilet moest de portemonnee tevoorschijn komen. Voor één bezoek betaalde je een euro. Voor een stempel om onbeperkt te kunnen plassen moest je €2,50 betalen. Voor een het aantal toiletten wat er stond en het feit dat er geen watervoorzieningen waren, vonden we de prijs van €2,50 wel wat veel.

Goed georganiseerd

Zoals we hierboven al vermeldden, de beats knalden lekker door de speakers. Op het geluid was dus niks aan te merken, sterker nog; het was beter dan wij hadden verwacht. Naast het goede geluid was ook de line-up prima. Met namen als Artistic Raw en Dj Dyna heeft de organisatie goed zijn best gedaan de eerste editie van dit festival aantrekkelijk te maken. En niet alleen qua line-up heeft de organisatie zijn best gedaan. Ook met de indeling van de stages en de snelle service bij de bar moeten wij ook complimenten geven aan het festival. Het terras van Beachclub Klein Scheveningen heeft een aantal gezellige zithoekjes. Deze waren op het festival in gebruik genomen als VIP-Decks die uitkeken op de mainstage. La Musica bood 3 stages waar je kon genieten van (latin) House, Deephouse en Techno. Bijna de gehele dag stond de meeste bezoekers bij de mainstage. Geen enkele dj die hier draaide viel ons tegen en ook aan het publiek was te merken dat iedereen het naar zijn zin had. Ook bij de stage die binnen was gecreëerd was het regelmatig volle bak. Bij de Deephouse bleef het de gehele dag wat rustig.

Conclusie

Al met al was het een wat ons betreft een geslaagd feestje. Hoewel dit festival een heel divers en voornamelijk lokaal publiek aantrekt was op de sfeer niks aan te merken. Iedereen genoot van de zomerse beats uit de speakers en danste er op los. Door de leuke locatie langs de Lek en de lekkere muziek hebben wij ons prima vermaakt en natuurlijk maakte het stralende zonnetje deze dag helemaal goed.

Plus

  • Mooie locatie (ook makkelijk bereikbaar)
  • Het weer
  • Goed geluid
  • Snelle servicebar
  • Verdeling stages over het terrein

Min

  • Betalen voor toiletten
  • Geen watervoorzieningen bij toiletten (handen wassen kon alleen via zeeppompjes)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws