Party report: Pacha Festival [17 mei 2014]

Rick Francissen | 19 mei 2014
party reports


Pacha FestivalWat: Pacha Festival
Waar: Java Eiland, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: Franky Rizardo, Eva Young, Benny Rodrigues, Mark Knight, Riva Starr, Soger Sanchez, Kenny Dope, Sander Kleinenberg, Terry Francis, Cassy Britton, Uner, Heidi, John Digweed, Nic Fanciulli, Matthias Tanzmann, Illesnoise, Miguel Campbell, Guti, MK, Dennis Ferrer, Edu Imbernon, Todd Terry, Cat Carpenters, Pete Rose, John Jacobsen, Risksoundsystem, Roog, DJ RAE
Reporter: Michiel Nonnekes
Fotografie: Michiel Nonnekes

Op zaterdag 17 mei 2014 was Pacha voor de derde keer terug op het Amsterdamse Java eiland. Het feest was stijf uitverkocht en de weergoden waren ons goed gezind. Het beloofde dan ook een mooie dag te worden.

pacha_festival

De bereikbaarheid naar het festival was erg goed. De organisatie had iedereen van tevoren middels social media goed geïnformeerd hoe te reizen en hoe het festival was te bereiken. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat alles goed geregeld was. Er was een flinke aanloop qua mensen, maar zonder al teveel oponthoud was je binnen.

Je kon direct bij binnenkomst lockers en munten halen. Voor de lockers betaalde je twaalf euro inclusief vijf euro borg. Voor vijf munten betaalde je 14,50 euro. Voor frisdrank en bier betaalde je een munt. Voor Bacardi cola 3 munten. Voor een broodje kroket 1,5 munt.

Er waren drie area's op het festival, een mainstage, house en tech. De mainstage was groots en mooi opgezet. Tijdens de sets van de dj's werd er geregeld een vuurshow weggegeven. Aan beide zijden van de mainstage kon drinken worden gehaald. Je stond hierdoor niet te lang te wachten en je hoefde ook niet het hele terrein over.

Hippiemarkt

In het midden van het terrein was een hippiemarkt en een food area opgezet. Op de hippiemarkt werden diverse dingen verkocht die kenmerkend zijn voor Ibiza, en dus Pacha. In de foodarea stond zelfs een sushi bar met een lopende band waar je omheen kon zitten en je zelf je bordjes kon pakken. Erg leuk opgezet.

Aan de zijkant van de hippiemarkt en food area waren de toiletten. Er waren veel damestoiletten dus van veel wachten was geen sprake. De toiletten waren schoon en werden steeds voorzien van toiletpapier. De heren hadden daarentegen iets minder toiletten, maar ook daar was van drukte geen sprake.

pacha_festival_3

De house- en tech stages

Achterin op het terrein stonden de house- en tech stages. Deze bevonden zich in twee groots opgezette tenten met een mooi gemaakte dj-booth. Ook hier hing overal de wel beroemde kers van Pacha. Langs dit gedeelte van het terrein lag ook een grote boot. Hier kon je op meevaren op enkele vaste tijden. Zeer leuk en origineel gedaan.

De muziek was overal goed en er waren goeie dj's afgereisd naar het Java eiland. Wel was veel muziek van hetzelfde. Één set sprong er echt uit, deze was wat harder en had een goede opzwepende opbouw. Dat was de laatste set op mainstage van Dj Sander Kleinenberg. Deze set werd ook afgesloten met mooi vuurwerk.

De sfeer op het festival was over de hele dag goed. Het mooie weer hielp hierbij, en iedereen was duidelijk gekomen om er een mooi feest van te maken. Al met al een mooie dag met mooi weer en een mooi opgezet festival. Tot volgend jaar!

Plus

  • Goede bereikbaarheid
  • Nergens hoefde je te wachten
  • Lekkere muziek
  • Prima sfeer

Min

  • Weinig ruimte bij de tech- en house area's waardoor de doorstroming niet heel goed was

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws