Party report: I Am Hardwell [16 mei 2014]

Nikki Veerbeek | 19 mei 2014
party reports


I Am HardwellWatI Am Hardwell
WaarSportpaleis, Antwerpen
Wanneer: Vrijdag 16 mei
Line-up: Hardwell, Kill The Buzz
Reporter: Denise van de Ree
Fotografie: Delio Nijmeijer

Nummer één dj van de wereld

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat de nummer één dj van de wereld Hardwell zijn wereldtour startte in onze hoofdstad Amsterdam. Daarnaast de steden als Singapore, Mumbai, Mexico City, Sao Paulo en Londen hebben al van zijn tournee kunnen genieten. Eindelijk kreeg ook Antwerpen nu de eer om de talentvolle dj voor de eerste keer te ontvangen in het Sportpaleis op vrijdag 16 mei 2014. Dit was tegelijk ook een mazzeltje voor de Nederlandse Hardwell-fans. Het Sportpaleis in Antwerpen werd omgetoverd tot een ware feesttempel. Het feest was al vroegtijdig volledig uitverkocht. Het beloofde dus een dikke show te worden. Een regulier kaartje kostte 40 euro en een VIP-kaartje 75 euro.

Sportpaleis Antwerpen

Het Sportpaleis in Antwerpen heeft een centrale ligging waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed was. Voor bezoekers met de auto waren de parkeerplekken duidelijk aangegeven. Door de grote opkomst voor het feest bleken de twee parkeerplaatsen van het Sportpaleis om 21.00 uur al vol te zijn. Gelukkig werden we goed begeleid naar een parkeerplaats een stukje verderop dat ons maar vijf euro heeft gekost voor de hele avond.

Eenmaal aangekomen bij de ingang van het Sportpaleis stonden er al honderden mensen te wachten om naar binnen te kunnen. Met 19.000 verkochte tickets was dit niet zo gek. Tegen onze verwachtingen in verliep het naar binnen gaan erg vlot. Dit kwam omdat je alleen op je ticket werd gecontroleerd en vrijwel niet of nauwelijks werd gefouilleerd.

Service

Bij binnenkomst was alles duidelijk aangegeven. Borden verwezen je naar de verschillende area’s, eet- en drinkkraampjes en de kluisjes. De ruimte waar de kluisjes stonden was vrij klein waardoor bewakers er voor zorgde dat er maar één persoon per kluisje naar binnen mocht lopen. Eet- en drinkkraampjes waren er buiten de zaal genoeg. Ook de keuze van het eten was breed. Van pizzapunten tot hotdogs. Bij de drinkkraampjes was een minder brede keuze. Zo bleek het dat er helemaal geen wijn te koop was. Ter vervanging was er Martini te koop die halverwege de avond overal op was. Ook het bier was tegen het einde van de avond niet meer te verkrijgen. Gelukkig stond hier tegenover dat het personeel erg vriendelijk was. Voor zeven bonnen betaalde je tien euro. De bonnen waren uitsluitend voor drank in te wisselen. Er waren meerdere kassa’s om bonnen te kopen zowel binnen als buiten de zaal zodat niemand lang hoefde te wachten. Voor de echte Hardwell-fans stond er in de gang een mooie merchandisekraam opgesteld waar t-shirts, hoodies, polsbandjes, cd’s en dvd’s te koop waren.

Warming up

Bij het binnentreden van het middenplein stond Hardwell’s collega en Bredase vriend Kill The Buzz al lekker te draaien. Tijdens zijn gehele set was zijn logo groot afgebeeld op een LED-scherm op de DJ-booth. Gekleurde lichten en stroboscopen lieten de feestgangers goed in de stemming komen. Het was nog vroeg in de avond dus het volume stond in het begin nog niet op zijn hardst maar werd wel langzamerhand harder. Daarom was vooral het laatste uur van de set van Kill The Buzz genieten geblazen. Iedereen was nu opgewarmd voor de headliner van de avond: Hardwell, die maar liefst een drie uur durende set ging neerzetten.

hardwell

Headliner: Hardwell

Inmiddels stond iedereen te popelen om de nummer één dj van de wereld te kunnen zien. Veel smartphones ging de lucht in om de openingsshow te filmen. Tien minuten lang was de zaal donker en kwamen er enkele geluiden en visuals vrij. Dit werd al gauw door het publiek opgepikt als sein dat Hardwell eindelijk zou verschijnen op het podium.
En daar was hij dan, the legend himself! Hardwell opende met zijn geweldige nieuwe track ‘Everybody’s In the Place‘ en de crowd liet wel degelijk merken dat ze er waren! Het decor was opgebouwd volgens het bekende I Am Hardwell concept. LED-schermen in kubus en balk-vormen waar oogstrelende visuals op werden getoond van Hardwell’s eerdere optredens in zijn dj-carrière. Zo kwamen er ook Tomorrowland beelden voorbij waarbij Hardwell een nummer aankondigde speciaal voor dit beste festival van België.

Ook Hardwell’s recente remix van Armin van Buuren – Ping Pong kwam voorbij. Toen de legende op de dj-booth klom en met zijn armen op de maat van de muziek begon te zwaaien deed de gehele zaal met hem mee. Indrukwekkende teksten van vocals verschenen tussen de visuals door, waardoor er ook nog eens lekker meegezongen kon worden. Schitterende lasers schenen door de zaal, CO2-kanonnen werden afgevuurd en vuur de lucht in geschoten. Op sommige momenten kwam hier ook nog eens confetti bij kijken!

Tegen het einde van de avond kwam zelfs zijn nieuwe, eigen productie voorbij waarmee Hardwell zijn legendarische set opende op Ultra Music Festival Miami in maart. Voor vele fans was dit erg herkenbaar dus bij deze track ging het publiek helemaal uit zijn dak!

Na de afsluitende track was goed te merken dat het publiek nog lang geen genoeg had van held Hardwell. Gelukkig gold dit ook voor hem en kwam hij terug naar de dj-booth voor nog één laatste knaller. Met een stevige hardstyle-mix kon het enthousiaste publiek voor de laatste keer laten zien wat ze in huis hadden. Het dak van het Sportpaleis ging er volledig af op dat moment!

Conclusie

Drie uur lang heeft Hardwell ons meegenomen in zijn wereld. Hij heeft zijn levensmotto weer eens bewezen: “If you can dream it, you can do it.”
In een perfecte locatie met oogverblindende visuals en licht effecten mag dit feest bekroond worden tot één van de beste indoor feesten van 2014.

Plus

  • Hele goede sfeer
  • Perfecte locatie
  • Mooie show en visuals

Min

  • Weinig drankvoorraad
  • Geen wijn verkrijgbaar
  • Eten niet met bonnen te kopen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws