Party report: Wasted Festival [17 mei 2014]

Rick Francissen | 19 mei 2014
party reports


Wasted FestivalWat: Wasted Festival
Waar: Rekken, Vinkel
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: B-Front, Ran-D, Adaro, Phuture Noize, Digital Punk, Atmozfears, Audiotricz, Zany, Pavo, Amnesys, Noisecult, DrumDJ, Triamera, MC Nolz, MC Axys
Reporter: Robin van der Kooi
Fotografie: Robin van der Kooi

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: sunshine all over the place! Bezoekers van dit gezellige festival werden door de weergoden optimaal op hun wenken bediend. Op zaterdag 17 mei waren zo’n slordige 1500 mensen te gast op het evenemententerrein 'De Hoop', wat ongeveer 200 meter verwijderd was van de locatie in 2013. Dit jaar stond het feest volledig in het teken van 'The Harder Styles' en met zo’n 23 graden ideaal weer om eens flink te ‘shinen’!

Alle ruimte

Middels een kort gesprekje met de organisatie kwamen we erachter dat het festival niet volledig was uitverkocht. Vreemd genoeg, want aan het weer lag het niet. Dit was goed te merken aan de ruimte die men gemiddeld had voor een uitbundig dansje. Alle early bird kaarten werden verkocht maar de reguliere verkoop viel iets wat tegen. Waar vaak geklaagd word dat er teveel kaarten verkocht worden of dat er simpelweg amper bewegingsruimte was, hebben we dit bij Wasted Festival 2014 niet kunnen vaststellen. Wat daardoor ook weer erg prettig was omdat het vanwege de zonnig temperatuur al warm zat was! Voor de bezoeker een voordeel, voor de organisatie een klein nadeel want zij zagen liever het beschikbare kaartenaantal afnemen. Tevens een groot voordeel bij het bestellen van je hapje en drankje. Totaal geen wachttijden en vriendelijk accuraat personeel. Verder zorgden twee grote airco’s er nog voor dat er lichte verkoeling was in de grote tent vooraan want het was daar wel erg warm. Uiteraard kan de organisatie hier niets aan doen maar echt heel fijn was het niet. Dus het bewijst maar weer dat het soms helemaal niet verkeerd is dat een festival niet strak is uitverkocht. Wanneer dit wel het geval zou zijn vrees ik dat ze bij de EHBO niet genoeg capaciteit hadden om dit op te vangen. Kortom: dikke prima!

Upgrading Wasted Festival 2014

Ook Wasted Festival evalueert en waar in 2013 nog één tent stond en het feest alleen plaatsvond op de zaterdag, heeft de organisatie er voor gekozen een extra dag en een area toe te voegen aan het festival. Op vrijdag 16 mei was er de mogelijkheid om Darkraver en Jody Bernal aan het werk te zien. Deze optie werd vooral gekozen door mensen uit de regio en lag de gemiddelde leeftijd erg laag. Op zich niet raar want deze avond was bedoeld voor alle leeftijden. Zie het als een soort pre-party voor de zaterdag editie. Deze avond laat zich vooral omschrijven als erg gezellig en vond plaats in de grote tent. Op de zaterdag had de organisatie een knusse kleine buitenarea toegevoegd met een niet al bijzondere aankleding. Echter, dit mocht de pret niet drukken want mede door het mooie weer kozen veel bezoekers ervoor om hier hun tijd door te brengen. Het evenement was dus onderverdeeld in twee area’s. De grote tent met grote mainstream namen zoals Ran D, B-Front en Zany, en de knusse buitenarea dat plaats bood voor (lokaal) talent. Hier kon men onder andere de klanken beluisteren van Arboza & Asylum, the Shade en Gremios & Tono. Voor het publiek wat minder bekende namen maar qua sets zeker niet minder interessant. Verder ook goed dat zelfs een kleiner festival mogelijkheden biedt voor talent en er zelfs een hele area op gebaseerd heeft.

wasted_goed

Topset

B-Front acteerde in de grote tent en was vooral erg gevarieerd met zowel recente als wat oudere tracks. Voor de B-Front liefhebbers kon de dag al helemaal niet op want deze draaide maar liefst van 20:00 tot 21:45 verdeeld over twee sets. De eerste set samen met Digital Punk en Danny Scandal (laatstgenoemde als vervanger van dj Adaro). En een tweede soloset van 20:45 tot 21:45. Tijdens deze twee setjes ging het publiek maximaal uit hun dak en was het met de aanwezige danseressen een absolute headliner. Vooraan ging het, met de nodige ruimte, erg los en werd de warmte even helemaal vergeten. Helaas kwam je na 21:45 erachter dat het alweer voorbij was met B-Front en was je een nat shirtje rijker. Verder draaiden Atmozfears vs Audio Trisz en Ran D in de grote tent erg goede setjes en was de sfeer optimaal aanwezig. In de buitenarea waren vooral de setjes van the Shade en Arboza & Asylum vermakelijk en deed het zonnetje de rest.

Praktisch

Wat erg prettig is bij een kleiner festival, is dat je moeilijk kunt verdwalen of moeite hebt met het zoeken van je favoriete artiest. Eenmaal aangekomen op het festival wist je direct waar je moest zijn. Een fijne snackcorners waar je even kon bijkomen en een lekkere snack kon bestellen, de toiletten die centraal op het festival waren gestationeerd en dus niet te missen waren, de diverse merchandiseshops verdeeld waren in de grote tent en op de buitenlocatie, de centrale EHBO-afdeling en de plek waar je munten kon halen en nog vriendelijk geholpen werd door een dame op locatie. Al met al erg praktisch en makkelijk. Een bijkomend pluspunt was het goede, vriendelijke en relaxte (beveiliging)personeel. Veel waren het er niet maar de presente mensen waren allemaal erg vriendelijk en deden vrolijk een dansje mee. Ook zij genoten zichtbaar van het mooie weer en voelden het publiek dus goed aan.

Wachtrijen?

Totaal geen wachtrijen! Doordat het festival zo praktisch en klein was ingericht had je totaal geen last van wachtrijen her en der. In de top vijf van een gemiddelde festivalbezoeker staat toch wel het onderwerp ‘WACHTEN’, hier was dan ook totaal geen sprake van bij de diverse onderdelen op het festivalterrein. Niet bij binnenkomst, niet bij de wc’s, niet bij het bestellen van je biertje en zelfs niet bij het bestellen van je muntjes. Ideaal en goed geregeld dus. Tevens een grote frustratie is dat je net lekker los staat te gaan en je ineens naar de wc moet. Ook dit pakte gunstig uit want wanneer men vooraan stond los te gaan was je in twee minuten bij de wc’s en pakweg binnen zes tot acht minuten weer terug op de plek waar je los stond te gaan. Perfect zodat je bijna niets hoefde te missen!

2015?

Absoluut JA! Wasted Festival laat zich kenmerken als klein, knus en gezellig en moet zeker in 2015 niet heel veel gekker gaan doen. De uitbreiding van een extra buiten area was een goede keuze en wellicht ook ietwat gelukkig in verband met het Nederlandse wispelturige weer. Wanneer men qua aankleding wat meer aandacht hieraan besteed weet ik zeker dat 2015 net weer zo’n geslaagde editie gaat worden als 2014!

Plus

  • Grote dj-namen
  • Goede opbouw van de dj's
  • Vriendelijk vrolijk personeel
  • Knus en gezellige sfeer
  • Bereikbaarheid (pal langs de A59)
  • Zon

Min

  • Niet uitverkocht
  • Erg jonge gemiddelde leeftijd
  • Hitte in grote tent vooraan
  • Matige aankleding twee area’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws