Party report: Liefhebbers [17 mei 2014]

Rick Francissen | 20 mei 2014
party reports


Wat: Liefhebbers
Waar: Ruigoord, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: Doka, Tim Hoeben, Nathan Surreal, UNISOL, Eversines, Dubious Brothers, Primo Disco, Martin Lucas, Max Abysymal, Maeklem
Reporter: Denise van Riemsdijk

Afgelopen zaterdag was het tijd voor Liefhebbers. Elke editie vindt plaats op een spraakmakende locatie. Zaterdag was het de beurt aan de Kerk in Ruigoord om liefhebbers aan zich te binden. Ruigoord, de plek van magie. Een gekraakt kunstdorpje in de buurt van een industrieterrein in A’dam.

Naar de kerk

Klokslag twaalf uur wilde we onze entree maken in mijn oh zo geliefde kerk. Helaas stond er een iets te lange rij met mensen die naar binnen wilden. Een half uur later waren we dan eindelijk binnen. Muntjes gehaald, spullen in het kluisje en fissa modus aan! We zijn los. De kerk die normaal gevuld wordt met de rauwe sound van OnandOn maakte nu plaats voor zomerse technobeats. Een vrolijke en zomerse sfeer, iedereen nog nagenietend van de prachtige zonnige dag.

Bij Tim Hoeben ging het publiek echt los. Iedereen zat er heerlijk in. Omdat het zo warm in de kerk was werd het tijd om naar de bekende kampvuren buiten te gaan. Iedereen zat in een kringetje te kletsen of te dansen. De sfeer zat er weer prima in.

Speeddaten

Iets verder op bij het Repelsteeltje huisje was het tijd voor speeddating. Verschillende tafeltjes stonden klaar. En er werd druk gedatet. Iedereen was aan het lachen, praten en flirten. Die missie van Wappie Techno Liefde is dus zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar. Helaas was het iets te druk dus kon ik zelf niet deelnemen, maar de volgende keer ben ik erbij!

De buitenarea was ook perfect ingericht. Zelfgemaakte zitjes, relaxte kussens en tafeltjes met theelichtjes creëerde een heerlijke sfeer. Dit in combinatie met de prachtige nacht zaten er ook genoeg mensen buiten om te genieten van al het moois. 'Kinderen hebben de Efteling, wij hebben Ruigoord', een citaat wat de spijker echt op de kop slaat.

Rond 04:00 was de drukte bij de deur eindelijk weg, en konden we op een normaal tempo naar binnen. En dan kom je weer in die magische wereld waar Ruigoord zo om bekend staat. Nuchter of niet, iedereen is in een magische wereld. Dansen en genieten zijn de kernwoorden van deze avond.

Doka

Het hoogtepunt van de avond was voor mij en ik denk velen andere Doka! Het beukgehalte kon beginnen en gelukkig kon iedereen nog restjes energie vinden om heerlijk te dansen. Een heerlijke set die naar mijn mening veel te vroeg op hield, maar om 08.00 uur stipt was de techno-mis voor liefhebbers toch echt afgelopen. Ditmaal geen anticlimax, want buiten was het heerlijk weer. Het feestje werd dan ook verplaats van de kerk naar buiten. Met kleine boxen, nog een kampvuurtje en een tiental mensen werd daar nog heerlijk gechilld! Genieten van het zonnetje en de herinneringen van de afgelopen avond was dit een perfect einde!

Plus

  • De aankleding buiten was gaaf
  • Er waren genoeg zitplekken
  • Set Doka was geweldig

Min

  • Lange rij bij deur
  • De garderobe was een chaos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws