Party report: Multigroove - Toxic City [24 mei 2014]

Rick Francissen | 27 mei 2014
party reports


MultigrooveWat: Multigroove - Toxic City
Waar: Westerunie, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 24 mei
Line-up: Pavo, Voodoo Child, Promo, Leviathan, Rheeza, Ruffneck, Frantic Freak, Dano, Buzz Fuzz, Fierce Ruling Diva, Baba & Point 44, DJ Team, Neuv & Monde, MC Intellectual Killer
Reporter: Wim Neel

Nieuwe locatie

Multigroove betrad met haar nieuwe concept Toxic City ook meteen een nieuwe locatie. Terwijl hier normaalgesproken vaak techno en house geprogrammeerd wordt, stond de Westerunie voor één keer in het teken van oldschool en early hardcore. Dezelfde eer viel enkele jaren geleden de Westergasfabriek te beurt met Pandemonium en dit bleek een eenmalig gebeuren, vandaar dat we deze kans onmogelijk onbenut konden laten.

Zoals tegenwoordig wel vaker in grote steden, was er ook nu een eerste hindernis wat parkeren betreft. Zo heeft de locatie in het Westerpark geen eigen terrein, op de site word je dan ook verwezen naar de Q-Park parkeergarage in de buurt of ben je genoodzaakt op straat te parkeren aan een tarief van maar liefst drie euro per uur (tot middernacht).

Bij terugkomst van het feest was overigens de middelste van drie bruggen die naar het park leiden afgesloten, ook hier stond een securitymedewerker om je naar de andere bruggen te verwijzen. Op zich ook niet meteen nodig, het was handiger als er ’s avonds iemand had gestaan om je de weg te wijzen in het grote park, want afgaan op de huisnummers bracht weinig zoden aan de dijk. Enkele wegwijzers waren dus wel handig geweest.

Muzikaal

Al dit oponthoud bracht met zich mee dat we de set van Pavo en Voodoo Child grotendeels moesten missen. Grotendeels, omdat zij nog tot 00.15 nummers als 'Let Your Mind' draaiden. Er zou een Mix Championship-set gedraaid worden, alleen leken de draaitafels daar niet altijd tegen bestand. Promo begon dan ook een kwartier te laat aan zijn set, wat erg jammer was aangezien we erg uitkeken naar zijn Files-set. Zijn openingsplaat was er echter eentje van het XXX Rated-label, namelijk 'Mad-Donna', een cover van 'Frozen'.

Daarna volgde 'Up Yours', wel een File-track maar niet bepaald waar we op hoopten. Dit soort nummers worden immers wel vaker gedraaid en zijn wat aan de commerciëlere kant, maar meteen daarna vond Sebastian de weg naar de wat ruigere nummers, te beginnen met 'Midnight Impact' om dan met 'Patterns In Chaos' helemaal de knop om te draaien. Heerlijke plaat en prima te combineren met Catscan’s 'Enemy On The Run'. Later volgden nog 'Life From The Other Side', 'I Come Correct', 'Spawn Of Misanthropy' en 'Even Slikken En Weer Doorgaan'. Superset dus, alleen jammer van de korte duur en dat hem door Buzz Fuzz geen extra kwartier gegund werd.

Niettemin bleek ook Buzz Fuzz, zoals gehoopt, zich op dit feest een beetje te onderscheiden van de standaard early sets. Op een gegeven moment leek hij steeds een matig nummer te combineren met een wat specialere plaat. Zo hoorden we het flauwe 'X-Cited; , maar ook 'Lost Minds' van Hardcore Brothers, Dj Isaac's 'I Have A Dream', 'Bastard / Asshole' en het raggende en haast nooit gehoorde 'Bring It Fine' van Jappo & Lancinhouse.

Ook Rheeza en Leviathan, een niet alledaagse combinatie in onze ogen, wisten te scoren met 'Void Sector' maar we besloten toch ook even zaal 2 te bezoeken, die beneden in (of op) het zogeheten Westergasterras gehuisvest was. Deze vond je door richting de kluisjes te lopen en vervolgens linksaf te slaan. In deze area, die een café-uitstraling had, draaiden Flamman & Abraxas nog een uurtje een afwisselende set waarin onder andere 'Hardcore Vibes', 'Squash The Floor', 'Loud As Fuck (54321 Mix)', 'Good To Go' en 'Used And Abused' voorbij kwamen. Onverbiddelijk ging echter om 03.00 uur het licht aan en de zaal dicht.

Dit was ons sein om weer naar de main te verkassen voor de set van Ruffneck. Na een spannend intro ging hij al snel los met 'In The Darkness I Was Made', 'Photonic Style', 'LSD User', 'Dj Fuck', 'Paranoia' van Baba Nation en het zeer verrassende 'Echte Hardcore & Anders Niks'. Absoluut een verdiende tweede plaats en Frantic Freak wist daarmee wat hem te doen stond. Veel onbekende platen passeerden de revue, maar af en toe konden we bijvoorbeeld 'Wayz Of Da Underground' en 'T1000' herkennen.

Conclusie

Al met al hadden we geen spijt van de lange reis. Multigroove wist een verzorgd feest neer te zetten met aandacht voor dingen die vaak over het hoofd worden gezien, namelijk meerdere multicolor lasers in combinatie met een vette decoratie, hoewel de link met het feest naar onze mening ontbrak. In de promotie werd namelijk gebruik gemaakt van gasmaskers en gifvaten, waar op het feest zelf niets van terug te vinden was. Naar verluidt was deze decoratie overigens dezelfde als tijdens Multigroove Kingsnight. Verder hing er een groot scherm achter de dj-booth en was het geluid zeker goed te noemen. De line-up was daarbij zodanig afwisselend dat je eigenlijk nooit een plaat twee keer hoefde te horen en er voor elk wat wils was. Naar onze mening een geslaagde vuurdoop voor dit nieuwe concept, alleen volgende keer misschien een oplossing zoeken voor de hitte, want die viel meteen bij binnenkomst op je.

Plus

  • Geluid
  • Decoratie
  • Geen hitjesavond
  • Munten per stuk verkrijgbaar

Min

  • Hitte
  • Weinig en dure parkeergelegenheid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws