Party report: Megabase outdoor, Digital Punk Unleashed [24 mei 2014]

Nikki Veerbeek | 28 mei 2014
party reports


MEGABASE_OUTDOORWat: Megabase outdoor, Digital Punk Unleashed
Waar: Park de Wezenlanden, Zwolle
Wanneer: 24 mei 2014, 12:00 tot 00:00 uur
Prijs: Early Bird Vvk: €20,- en €25,- / regular ticket: €29,50
Line-up: Audiotricz Waverider, The Prophet, Hard Driver, TNT, Phuture Noize, Ran-D, Outbreak, Digital Punk, Alpha², E-Force, B-Front, Frequencerz, Crypsis, Radical Redemption, MC Da Syndrome
ReporterHard at Heart

High Energy Events is de organisator van dancefeesten zoals Greenfield Liberator, Megabase, Sound of Energy, Hardshock en Harddefinition. Ze staan erom bekend op te staan voor leuke iniatieven die gericht zijn op het extra vermaken van de fans. Zo hebben ze voor de editie van Greenfields in oktober vorig jaar hun medewerking verleend aan 'Where the Freq' van de Frequencerz en werkten ze ook aan deze editie van Megabase aan mee.

Park de Wezenlanden

Park de Wezenlanden is een evenemententerrein in Zwolle. Jaarlijks worden hier meerdere evenementen georganiseerd, het is er ook de perfecte locatie voor. Megabase Outdoor is het allereerste hardstyle-evenement dat in Park de Wezenlanden neerstrijkt. Naast het grootste bevrijdingsfestival van Nederland, kunnen ze Megabase Outdoor nu ook op hun lijstje zetten. De locatie is met het openbaar vervoer prima te bereiken. De terugweg en het halen van alle aansluitingen als je in de Randstad woont zijn lastiger. Met de auto moet je helaas rondom het park wel parkeergeld betalen en zijn het aantal plaatsen beperkt.

Het Festivalterrein

Bij de ingang stond vriendelijk personeel, die mooi gekleed waren in speciale kleding. Dat is altijd prettig en geeft direct een goede sfeer. Bij binnenkomst stond direct de munt- en kluisjesverkoop en dat was goed geregeld. De locatie was erg mooi. Er stonden verschillende leuke standjes: je kon naar de kapper, een piercing laten zetten en er was een insmeerbar aanwezig. Je kon er van alles doen! Wat jammer dat je nergens sigaretten kon halen.

MEGABASE1

Digital Punk Unleashed

Vanwege het vijfjarig bestaan van High Energy events hadden ze dit keer een heel unieke editie. Megabase Outdoor presents: Digital Punk – Unleashed! Van 12:00 tot 00:00 uur de beste raw hardstylebeats en geweldige battles tussen Digital Punk en de dj’s Alpha², E-Force, B-Front, Frequencerz, Crypsis en Radical Redemption. Het is een geweldig jaar geweest voor Rene de Bruijn, aka Digital Punk. De populariteit van zijn 'Unleashed' podcast is enorm en afgelopen jaar heeft deze zeer begaafde producent wederom weer een aantal zeer sterke platen aan zijn discografie toegevoegd, zoals 'Rebel to the Grave', 'Born to die' en een een persoonlijke favoriet: 'Black Demon Remix'. Deze man verdient elk beetje van de positieve aandacht die hij ontvangt en zelf beschrijft hij dit als de beste dag uit zijn carrière tot nu toe. Laten we hopen dat we nog vele jaren van hem mogen genieten.

Unleash the madness inside yourself!

Van ver af was de geweldige muziek al te horen, maar bij binnenkomst hoorde je pas echt het fantastische geluid, mede door de goede apparatuur. De stage zag er goed uit, het zonnetje was heerlijk aan het schijnen en de sfeer was optimaal. Alle dj’s draaiden heerlijke setjes. Zoals Ran-D, die echt stond te vlammen achter de draaitafel, gevolgd door een fantastische set van Outbreak.

Round One, Fight!

De hoogtepunten van de dag waren de laatste drie setjes. Drie ongelofelijke battles tussen Digital Punk en de dj’s Alpha², E-Force, B-Front, Frequencerz, Crypsis en Radical Redemption. Wat een ijzersterke en keiharde battles onder de geweldige leiding van Mr. Unleashed himself! Bezoekers zeiden niet voor niets: ‘hopelijk organiseren ze deze editie volgend jaar weer!’ en ‘wat een helden!’. Het rauwe geweld trok ook voornamelijk de echte liefhebbers, 'dedicated fans', waardoor de sfeer gewoon erg goed was!

megabase2

Please Pay, it’s May

De service was goed. Overal werd je snel en vriendelijk geholpen. Zowel bij de bar als bij de munt- en kluisverkoop, maar ook het toilet. De kluisjes waren €12,- met €5,- borg. De munten waren aan de prijzige kant, €2,85. Frisdranken en bier kosten een munt. Alcoholische dranken en Red Bull meer. Voor het toilet was je verplicht €2,50 te betalen en dit kon overigens alleen met contant geld. Tegenwoordig nemen veel bezoekers alleen een pinpas mee dus dit is jammer. Als je wat wilde eten was dit niet lastig. Er waren genoeg eetstandjes en genoeg keuze. De kaarten waren met een prijs van maar €25,00 zeer scherp geprijsd, zeker voor de kwaliteit die er stond.

Unleashed 2.0

Deze ijzersterke editie van Megabase schreeuwt om een vervolg. Er stond enkel kwaliteit op het podium en door de goede geluidsinstallatie kwamen deze stuk voor stuk tot hun recht. De battles waren een zeer leuk element en tilden de hele avond naar een hoger niveau. Alles wat een festivalbezoeker nodig heeft was aanwezig en daarom hebben wij enkel hele vrolijke 'bassfaces' gezien. Enig minpunt waren de prijzen, die gemiddeld toch hoger uitvielen dan bij de meeste festivals en jammer ook dat voor de toiletten moest worden betaald. De show, het licht, het vuurwerk, ze zijn zeker een extra vermelding waard. De stage zag er goed uit, de lichtshow greep je en het vuurwerk zorgde echt voor een finishing touch! Het zal een uitdaging zijn voor High Energy om dit feest volgend jaar te overtreffen, maar wij zullen ongetwijfeld wederom afreizen naar Zwolle om het mee te maken.

Plus

  • Enkel kwaliteit op het podium
  • Goede geluidsinstallatie
  • Leuke battles
  • Licht en vuurwerk zagen er goed uit

Min

  • Prijzen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws