Party report: PRSPCT XL 19 [28 mei 2014]

Rick Francissen | 31 mei 2014
party reports


prspct xl 19Wat: PRSPCT XL 19
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Woensdag 28 mei
Line-up:  Adi-j ,Black Sun Empire, Counterstrike , Ed Rush ,Gancher ,Katharsys, Lucy Furr, Ruffneck, Ruin, Sinister Souls, The Hard Way, Thrasher, MC Dart, Animal Tag, Dither, Fracture 4 , Mindustries, Mr Orange, Negative A, Switch Technique, The DJ Producer, I:gor , Live: Khaoz engine, Addergebroed,Devnik, Dope D.O.D ,High Rankin , Nicon, MC Swift, Bong-Ra, Deformer, Enduser, FFF, Junglefever, Remarc, Teknoist, Live: Stazma the Junglechrist, MC Mike Redman, Atiq, Climaxim, Drumkid , Ruwedata 
Reporter: Wim Neel

Naar jaarlijkse traditie begaven we ons op de vooravond van Hemelvaart naar Rotterdam voor PRSPCT XL. Voor ons een eenmalige gelegenheid om de groots aangepakte editie mee te pikken, de tweede jaarlijkse afspraak is namelijk op Kerstavond en dat is voor ons geen optie. Ook al was de line-up misschien wat minder dan andere jaren, een avondje Maassilo is gewoon niet te versmaden. Vooral omdat PRSPCT sinds enkele edities een vette zaal gebruikt, die we eerder op de Hardcore 4 Life feestjes niet te zien kregen, de voormalige Nieuwe Oogst. Deze ziet er een pak vetter uit dan het mini-keldertje, waar andere feesten vaak de terror-area in huisvesten. Ook de zweetpartij van enkele jaren geleden, toen de breakcore gewoon in de verbindingsgang werd ingericht, waren hiermee van de baan.

Feest

De GPS heeft het vaak moeilijk met dit adres, dus ons plan om tijdig te arriveren viel een beetje in het water. Door de bordjes 'Tattoo Bob' te volgen, kom je echter sowieso bij de Maasssilo uit, dus al bij al waren we nog redelijk op tijd en konden we nog een groot stuk van de set van Lucy Furr en Adi-J meepikken. Zij draaiden de Eye-D remix van Robyn Chaos, Zardonic & Gein's 'Revolution', die het helaas niet haalt bij het supervette origineel. We konden de set helaas niet volledig beluisteren, omdat in zaal 2 de andere helft van The Outside Agency stond.

Dj Hidden verving immers Switch Technique, na zijn recente zware verkeersongeval. Als goedmakertje draaide hij dan maar nummers van de beste man, bijvoorbeeld 'D.I.D.', op erg vette wijze gemixt met een ander nummer dat ons onbekend bleef. Op het moment dat de drums van 'D.I.D.' normaal gesproken invallen, mixte hij het volgende nummer erin. Ook het eigen keiharde 'Battlefield' ontbrak vanavond niet.

Het geluid in de XTRM area was overigens opvallend beter dan vorig jaar, toen we er weinig tot niet geweest waren vanwege het slechte geluid. Dit jaar was dit, zoals beloofd, opgelost en werden we een fijne kriebel in de oren gewaar tijdens de pompende set van Mindustries. Tracks als 'Appelmoes' hielpen daar zeker bij. Hoewel zij een battle zouden draaien met Fracture 4, was deze laatste opvallend weinig achter de draaitafels te zien.

Na wat gedwaal door de Maassilo, een favoriet tijdverdrijf in deze prachtige locatie, belandden we in de breakcore area. Zowel tijdens Remarc als tijdens Enduser lag hier de nadruk echter zodanig op ragga-vocals, dat het na een tijdje ging vervelen. Dan maar even bij I:Gor kijken, die toch wel vreemde nummers speelde. Hardcore met veel verwijzingen naar Rotterdam, Neophyte spul enzo. Bleek al snel dat we in de dubstep stonden, waar Dope DOD optrad. Hardcore in de dubstep zaal, het kan allemaal op PRSPCT.

Uiteindelijk besloten we dan toch maar bij Ed Rush te gaan kijken, een hele grote naam op dnb-gebied en dus niet meteen iemand waarvan we verwachtten dat hij hard zou draaien. Wat waren we dan ook verrast dat hij er uit het niets 'Symptomless Coma' (Current Value Remix) in gooide. Jammer dat het geluid in de main toch minder was dan we gewend zijn, zo werd de beleving een beetje teniet gedaan. Counterstrike had blijkbaar enkele technische problemen, want Ed Rush moest meerder malen een toegift geven. De opgekropte frustratie liet Counterstrike daarna meteen de vrije loop door te openen met 'Fuckin’ Hostile' (The Outside Agency Remix)!

Ruffneck draaide samen met zijn protegés Gancher & Ruin en daardoor ging de platenkeuze er niet meteen op vooruit. Er werd behoorlijk eentonig gedraaid en pas naar het einde toe kwamen wat meer ratelende nummers voorbij, over het algemeen had de set een te groot hardcore-gehalte. We zijn dan ook nooit echt gecharmeerd geweest van de producties van Gancher & Ruin. Alleszins vonden we Ruffneck z’n solo-set op Hardshock beter. Katharsys wist er naderhand wel het ratelen van de snares terug in te brengen en Thrasher sloot op geheel wijze af met veel nieuwe, onbekende nummers en het onmiskenbare 'Total Confusion' van I:Gor. Iets voor achten verlieten we de Maassilo na een slopend event.

Conclusie

Over het algemeen overheerst toch het gevoel dat dit een iets mindere editie was dan de afgelopen jaren. Dit had eigenlijk niets met de organisatie te maken, behalve misschien het wat zwakkere geluid in de main, maar eerder met de platenkeuze van de artiesten. We hadden de indruk dat iedereen veel nieuw en/of onbekend materiaal draaide en dan niet meteen de meest pakkende nummers. Alleszins blijft dit een echt underground feest, mede dankzij de heerlijke locatie en de combinatie van stijlen. Ook het publiek blijft lekker divers en viert gebroederlijk samen een prima feest. Mogelijk waren er gewoon wat meer nieuwelingen die voor het eerst een editie van PRSPCT XL bezochten, waarvan wij er overigens zelf vier hadden meegebracht. Toch zullen we er ook volgend jaar weer bij zijn, het is inmiddels immers traditie na 5 jaar.

Plus

  • Locatie
  • Jupiler
  • Underground

Min

  • Geluid main
  • Muntprijs

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws