Party report: Partyraiser Meets Dr.Peacock [28 mei 2014]

Nikki Veerbeek | 2 juni 2014
party reports


partyraiser1Wat: Partyraiser Meets Dr. Peacock
Waar: Club Rodenburg, Beesd
Wanneer: woensdag 28 mei 23:00 – 07:00 uur
Line-up: Dr. Peacock, Partyraiser
Reporter: Hard at Heart (Roy Teesing)
Foto: Extreem-party.nl 

Club Rodenburg

Discotheek Rodenburg in Beesd ligt nabij het kruispunt van de A15 en de A2 en is dus prima te bereiken met de auto. Beesd ligt ongeveer 15 minuten onder Utrecht en nog geen 10 minuten vanaf Culemborg. Tevens ligt de locatie op loopafstand (ongeveer 10 minuten lopen) van het treinstation in Beesd. De Club beschikt over voldoende parkeergelegenheid rondom het pand, hiervoor moest dit maal €3,- worden betaald.

Masters of their industry

Vanavond staat in het teken van twee grootmeesters die niet tegen elkaar strijden, maar elkaar perfect aanvullen. Partyraiser en Dr. Peacock zijn ongekend populair in hun muziekstijl, de een in (uptempo) hardcore en de ander in de frenchcore. Geweldig idee dus om deze heren samen te brengen, vond ook het publiek van een uitverkochte Club Rodenburg.

He knows how to make a party

De beste manier om de stijl van deze opperbaas te beschrijven is kei- en keihard! Hij wordt door zijn fans op handen gedragen en is momenteel populairder dan ooit. Het lijkt allemaal niet op te kunnen voor Wesley van Swol, de man achter Partyraiser. Vorig jaar zijn eigen stage, nu de mooiste boekingen en avonden met hem als mainliner. Alle softe plaatjes hebben de heren duidelijk niet bij zich, want gaat vanaf het eerste moment los. Vanavond was zijn optreden ijzersterk, deze god van de uptempo gaf alle fans waar voor hun geld.

Dr. Peacock, please make me better

Er werd ongelooflijk ziek gedraaid door Partyraiser, zodat de enige echte dokter van de frenchcore de aanwezige fans weer tot volle gezondheid kon beuken. Hij kwam wat langzaam op gang, maar bij de vierde track gingen de remmen los. De man die altijd met een hoedje draait is bekend om zijn melodieuze frenchcore met mooie deuntjes en voornamelijk het fluiten. Een briljante persoonlijkheid die met een sigaret in de mond staat te raggen. Mooi om te zien dat hij af en toe van hoedje wisselt. Een ijzersterke afsluiting van de avond.

Looking good

Yves Nix, zeer getalenteerd videograaf, had speciaal voor deze avond een camera neergezet naast de mainstage, zodat live het optreden kon worden gestreamd en getoond op een megagroot scherm in de tweede zaal. Hierdoor werde tweede zaal gebruikt als uitwijk voor zaal 1, die door de vele bezoekers gewoon veels te druk was. Prachtig element! Helaas was de vloer in zaal 2 wel echt te glad om goed te kunnen hakken.

PARTYRAISER3

Let's get wet

Het geweldige beukgeweld zorgde voor veel activiteit op de dansvloer. Logisch dat je dan transpireert, echter het was wel extreem heet, hoogstwaarschijnlijk door de grote drukte, maar vermoedelijk ook door een niet helemaal goed functionerend ventilatiesysteem. Voor het dansen op deze muziek heb je ruimte nodig en helaas was die ruimte er gewoon niet, zeker niet in het begin. Het is ook storend dat het lijkt alsof je constant in het looppad staat. Niet alleen de fans stampten zich helemaal bezweet, ook het plafond deed lekker mee. Het druppelde aan het einde op sommige plekken naar beneden. Gelukkig kon je ook uitwijken naar de ronde rookruimte op de eerste verdieping. De ruimte vormt een soort scheiding tussen zaal 1 en 2 en van boven zijn beide zalen zichtbaar. Hier was het een stuk minder druk en daarmee ook minder heet. Wij hebben een groot gedeelte van de nacht hier gestaan, je kon hier gewoon dansen en je miste niets van het optreden.

Toonaangevende service

De achtrijen waren kort en de drankjes betaalbaar met maar €2,50 per muntje. Daarnaast is er een zeer uitgebreide snackcorner waar je alles van een burger tot friet, een tosti of ijsjes kan krijgen. Garderobe 1 euro, toiletten gratis. Er was een kleine merchandise stand aanwezig met hardcore- en frenchcore merchandise.

Ultiem genieten

Het is goed om kritisch te blijven en te kijken naar zaken die in het vervolg misschien anders of beter moeten. Vanavond is echter 1 ding zeker, het is een geweldige en unieke avond waar je als echte fan staat genieten van het begin tot het eind. Het gaat uiteindelijk om de muziek en daar is niets mis mee. Het wordt keihard en met een mooie degelijke show gepresenteerd. Tim van Assen zegt: 'Raw is echt mijn ding, dit is mijn eerste feest zoals dit, maar ze hebben er een fan bij!' Ik vroeg Yves Nix hoe hij vindt dat de sfeer op dit feest verschilt met bijvoorbeeld een hardstyle feest. Hij geeft aan dat op dit feest je veel meer mensen ziet die puur voor de muziek komen, toegewijde fans die helemaal opgaan in de muziek, door energie en kledingkeuze. Bij hardstyle is er veel meer dagjespubliek. Persoonlijk kan ik me hier wel gedeeltelijk in vinden, bij de raw zie je ook die toegewijde fans die helemaal los gaan. Over het algemeen vind ik het publiek bij de raw vaak iets vriendelijker.

Alles moest kapot, missie geslaagd

Wisselende reacties vanuit het publiek, iedereen roemt de dj's en het keiharde beukgeweld, alleen iedereen noemt ook echt de enorme hitte en drukte. Voor mij persoonlijk is Club Rodenburg een van de beste locaties van Nederland vanwege haar mogelijkheden, echter zij en ook de bezoekers zouden zeer veel baat hebben bij een betere ventilatie. Ook hadden ze misschien moeten gaan voor minder mensen of anders een minder gladde vloer neerleggen in de tweede zaal, dit had de grote zaal dan kunnen ontlasten. Kritisch? Misschien, maar ik heb me echt heel goed vermaakt op dit feest. IJzersterke sets, superconcept, toplocatie, uitstekende prijs/kwaliteit. En de supersterren van de avond zijn gewoon heel erg goed! Kortom: een feest waar ik bij een vervolg zeker weer heen zou willen.

Plus

 • Goed geluid en licht
 • IJzersterk beukgeweld
 • Snelle en vriendelijke service
 • Uitgebreide eetmogelijkheid
 • Vette show in zaal 2
 • Toiletten gratis
 • Prima prijs/kwaliteit verhouding
 • Bereik- en vindbaarheid van de locatie

Min

 • Condens lekkende airco
 • Te grote drukte
 • Enorme hitte
 • Betaalde parkeergelegenheid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws