Party report: Edit Festival [31 mei 2014]

Rick Francissen | 2 juni 2014
party reports


editWat: Edit Festival
Waar: Veerplas, Haarlem
Wanneer: Zaterdag 31 mei
Line-up: Carl Craig, Monika Kruse, Miss Kittin, Dominik Eulberg, Floorplan – LIVE, Nick Curly, Peter van Hoesen, Pig & Dan, Aril Brikha – LIVE, Andhim, Dimitri, Nuno dos Santos, Shifted & Sigha, Hardcell & Grindvik, San Proper, Joran van Pol, Joey Daniel, Miss Melera, Mike Ravelli, Arjuna Schiks – LIVE, Folker Zwart, Jeff Rushin & Nicole Rosie, Pupkullies & Rebecca – LIVE, Mira & Chris Schwarzwalder, Lake People – LIVE, Gal Tsadok-Hai, Charles Davos – LIVE, Samuli Kemppi, Baas boven Baas, Soundbalance, Global Nick & Stevie Wonda, Mark Boon & Wub, Ramos, Tony Netten
Reporter: Denise van Riemsdijk
Fotografie: Govert Govers

Dit weekend waren we te vinden op Edit Festival. Het was zaterdag perfect festivalweer, dus geluk voor ons dat we er één op de planning hebben staan! Blauwe lucht, prachtig zonnetje: deze dag kon eigenlijk al niet meer stuk.

Locatie

Het festival was op het bekende recreatieterrein in Spaarnwoude. Deze plek is een goede festivalplek, zo hebben Awakenings en Dance Valley al bewezen. Haarlem is daarnaast niet het einde van de wereld, vanaf Amsterdam Centraal ben je binnen een kwartier op plaats van bestemming.

Eenmaal op het terrein aangekomen werden we verwelkomd door een klein eilandje. Water met een strandje, genoeg gras en natuurlijk heerlijke deuntjes. Van touwtje springen tot Twister en van hangmatten tot opblaasglijbanen: een paradijs voor de feestgangers.

Prijzen

Een kaartje kost 22,50, 35 of 45 euro. Die laatste twee zijn aan de hoge kant, maar het is het geld absoluut waard. Maar het mooiste is natuurlijk als je het voor een earlybird prijsje kunt scoren. De muntjes waren 2,50, dat zijn bedragen waar we vrolijk van worden.

Geluid

Het geluid was erg goed. Bij de meeste stages hing het bekende Funktion One geluidssysteem. Een ook de verschillende area’s hadden geen last van elkaar.

Service

Er waren genoeg bars en toiletten aanwezig. Ook de doorloop naar de ingang verliep soepel en snel. De barmedewerkers en andere werknemers waren allemaal erg vrolijk en feesten gezellig mee.

Een pareltje

Door het heerlijke weer was iedereen al in de zevende hemel. Het aanbod van de muziek maakte dit alleen maar beter. Iedereen was overduidelijk in de chillmodus: in de hangmat, op de zitzak of gewoon lekker in echt gras. Bij de area’s werd vrolijk in het zonnetje gedanst. Een verborgen pareltje, zo omschrijf je Edit Festival het beste. Een originele line up, gecombineerd met een prachtig concept. De uitwerking is tot in de details perfect. Ze zijn vernieuwend, creatief zonder dat het allemaal too much wordt. Voor iedereen een aanrader! Wij zijn er volgend jaar weer bij.

Plus

  • Originele line up
  • Perfecte uitwerking
  • Geen dure muntjes
  • Het geluid was erg goed
  • Barmedewerkers en werknemers waren vrolijk

Min

  • Entreeprijzen aan de hoge kant

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws