Party report: Citymoves Den Bosch [29 mei 2014]

Rick Francissen | 4 juni 2014
party reports


citymovesWat: Citymoves Den Bosch
Waar: Pettelaarse Schans, Den Bosch
Wanneer: Donderdag 29 mei
Line-up: Dannic, Divasco, Dyro, Firebeatz, Jaz Von D, Julian Jordan, Sick Individuals, Thomas Newson, MC Haits, Vato Gonzalez, MC Tjen, Dyna, Kenneth G, Lady Bee, Irwan, Stefan Vilijn, Skitzofrenix, Born Loud, MC Boogie, Chocolate Puma, Roog, Roul and Doors, Franky Rizardo, Chris Rox, Jasper Clash, Marlldexx, Bryan Dalton, Vinny James, MC Dirty B, MC Jollygood
Reporter: Lobke Ruijs
FotografieMitchell van Voorbergen

Hemelvaartsdag, traditie getrouw staat Citymoves Den Bosch weer op de planning. Het is ietwat druilerig weer, maar dat mag de feestsfeer zeker niet verpesten. De mensen die de moeite namen de kou te trotseren, hebben er zeker weten een feestje van gemaakt!

Locatie

De Pettelaarse schans, vroeger beter bekend als Fort Saint Michèl, waar vele militairen zijn gesneuveld, heeft vandaag de dag alleen nog maar zijn stervormige oppervlakte over. Deze bijzondere locatie net buiten het centrum van Den Bosch was prima bereikbaar. Naast de vele parkeerplaatsen voor zowel auto als fiets, heeft Alda Events pendelbussen ingezet. Tegen betaling brachten deze je van en naar het Centraal Station. Het terrein was ruim en er was plaats ingeruimd voor diverse gezellige hoekjes. Doordat het al een tijd geregend had werden er houtsnippers over het terrein verspreid om zo drassige stukken te voorkomen. Erg fijn, want dansen in de regen is te doen, maar dansen in de modder toch echt niet.

Citymoves_1

Organisatie

De kracht van Citymoves is volgens de organisatie de laagdrempeligheid en de gezelligheid die het met zich meebrengt. De echte muziekliefhebbers weten dat je zelden zo’n sterke line-up voorgeschoteld krijgt voor €7,50. Daarnaast is het ook prima toegankelijk voor het publiek wat minder gebrand is op de grote namen die hier stonden. De drie verschillende stijlen bieden voor ieder wat wils. Het publiek was hierdoor ook erg divers. Van 18-jarigen tot 50-plussers waren te vinden in op het festival.

De organisatie van Citymoves heeft niet alleen aandacht besteed aan een super dikke line-up, maar ook gedacht aan kleine activiteiten. Zo kon je trampoline springen, duizelig worden op een rodeo stier en even relaxen in de gezellig Jillz bar of bij de diverse cocktailbarretjes.

Line-up

De drie stages stonden pontificaal in het midden van het terrein. De opstelling om de drie podia naast elkaar te zetten zorgen muziektechnisch voor een flinke uitdaging voor de organisatie. Het productie team heeft zeker niet stil gezeten en flink zijn beste gedaan ervoor te zorgen dat het geluid van ene stage niet bij de andere te horen was. Het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, slechts zelden waren geluiden van andere stages tussendoor te horen.

Er was een duidelijk opbouw terug te zien in de programmering. De grotere namen stonden allemaal gepland aan het einde van de middag. Het voordeel hiervan was dat de overgang van de ene naar de andere dj moeiteloos verliep. Een van de A-namen aan het begin van de middag op de line-up zetten was wellicht een goede zet geweest om het bezoekersaantal vroeg op de middag al omhoog te schroeven, maar muziektechnisch zat de line-up gewoon sterk in elkaar.

Citymoves_2

Opvallend was de stage van Latin Lovers. Ondanks namen als Franky Rizardo en Roul and Doors, bleef het de gehele dag tamelijk rustig qua publiek. Zonde, want er werd een hoogstandje muziek neergezet aan die kant. De stage van Dirty House daarentegen was de gehele dag bomvol. Daarnaast was er nog het hoofdpodium, beter bekend als Music Is What Feelings Sound Like (MIWFSL) stage. Hier stond een programmering waar je 'u' tegen zegt. Stuk voor stuk hebben de dj's die hier stonden zich volop bewezen en het publiek zo opgezweept dat de kou totaal vergeten werd. De confettikanonnen, CO2-guns en vlammen gaven de muziek nog extra kracht bij. Iedere set was weer genieten.

Vooral het laatste uur werd de muziek wat harder. Zowel Firebeatz op het MIWFSL stage als Kenneth G bij de Dirty House-stage kregen het voor elkaar een grote pit in het midden van het publiek te creëren. De gezellige sfeer sloeg hierdoor wel ietwat om, alhoewel het grootste deel van het publiek zich hier prima mee kon vermaken.

Of de organisatie pech had met het koude weer? Zeker weten. Of het feest daardoor minder geslaagd was? Zeker weten van niet! Laten we hopen dat de zon ons de volgende keer iets meer gegund is, want wij kunnen niet wachten op de volgende editie!

Plus

  • Sterke line up
  • Lage ticketprijs
  • Meer entertainment naast muziek
  • Schone, chique toiletten

Min

  • Wat tegenvallende kaartverkoop
  • Weeromstandigheden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws