Party report: Intents Festival [30 mei t/m 1 juni 2014]

Nikki Veerbeek | 4 juni 2014
party reports


Wat: Intents Festival
Waar: Sportpark d’n Donk, Oisterwijk
Organisatie: Stichting de Kloontjes
Reporter: Hard at Heart
Line up: Audiofreq Australië, B-Front, Brennan Heart, D-Block & S-te-Fan, Frontliner, Hard Driver, Isaac, Mark with a K België, Noisecult, Psyko Punkz, Ran-D, Rebourne, Titan e.a.

Stichting de Kloontjes

Deze organistie organiseert al sinds 2005 feesten als Intents, maar ook Fusion en het iets minder bekende Mansion. Nagenoeg alle feesten zijn in Oisterwijk of de directe omgeving. Het heeft vanaf het eerste begin gedraaid om gezelligheid op het feest.

The search for the lost treasure begins

Over het hele terrein zijn leuke standjes aanwezig. Zo is er merchandise van Toff-Music en kan je heel handig je telefoon opladen tegen een beperkte vergoeding. Ook was er een silent disco, erg leuk om te zien. De rijen bij de muntenloketten waren wat aan de lange kant.

Waarom twee dagen als je ook drie dagen kunt feesten?

Dit jaar pakt de organisatie voor de tiende editie groter uit dan ooit te voren met drie in plaats van twee dagen feest en een hierbij behorende camping. Helaas hadden we geen toegang tot de camping en kunnen hierover niet veel berichten.

Vrijdag

De sfeer op vrijdag bij de preparty was echt geweldig. Je kon goed merken dat hier voornamelijk de echt toegewijde fans stonden. Met namen als Adrenalize, Chain Reaction, Bass Modulators en Ran-D was het een behoorlijke lineup voor een pre-party. Op de camping was zelfs een pre pre-party waar Digital Punk even een set eruit ramde in een loods, helaas waren we hier zelf niet bij.

Intents1

Zaterdag

De zaterdag wordt toch wel gezien als de hoofddag van het weekend Intents. Deze dag staat altijd volledig in het teken van de hardere stijlen met een stage voor early/happy Hardcore en oldskool, een stage voor hardstyle, een voor hardcore, een chillstage en 2 voor de raw hardstyle.

The Haunter of the Dark

De Hidden Diamond stage zou worden gehost door DJ Adaro voor zijn Dark Universe Tour, maar helaas is Thijs Ploegmakers onvoldoende hersteld. Als een groot eerbetoon aan deze geweldige man en briljant dj is deze stage omgetoverd tot de Dedicated to Adaro stage. De grootste namen in de raw scene komen voorbij om hem in het zonnetje te zetten. Absoluut hoogtepunt voor ons was de set van de Frequencers (live). De energie waarmee ze draaide was ongekend en zorgde voor een geweldige sfeer. Niels Koster dook ook nog eens het publiek in, zoals we hem vaker hebben zien doen. Het maakt het hele plaatje compleet. Ook werden er topsets gedraaid door Luna vs Zany in hun Dedicated 2 Adaro-set en vlamde de set van E-force vs Digital Punk, wat zijn die mannen geweldig bezig! Zeker Edward Aandewiel is met tracks als The Game, Se7en en de edit van Freaks at Night, geweldig bezig. Chain Reaction draaide wederom erg sterk en misschien wel een van de meeste populaire dj's van dit moment, Joey van Ingen, aka Radical Redemption, maakte het live helemaal af bij deze stage. We hebben hier dan ook de meeste tijd doorgebracht.

We also love it even harder!

Naast de 'raw' beukgeweld, hebben we ook nog genoten van Angerfist, Mental Theo en DJ Paul Elstak. We hebben hier zeker even laten zien hoe de voetjes van de vloer moeten.

The Hunt

Dit jaar mocht een absolute grootmeester in de harde EDM-scene, DJ Ran-D, het anthem voor zijn rekening nemen, met The Hunt featuring E-life als gevolg. Hij draaide een ijzersterke set en deze werd opgevolgd door een zeer spectaculaire eindshow met mooie beelden en schitterend, zeer goed getimed vuurwerk.

Inents2

Zondag

De zondag hadden we wederom lekker weer, alleen nu was het zelfs iets warmer en koelde het ’s avonds minder af. Op deze dag waren niet alleen de hardere stijlen vertegenwoordigd, maar was er ook een housestage. Verder was een gedeelte afgesloten. Dit maakte het terrein er niet gezelliger op. Helaas op deze dag geen hardcore meer, maar gelukkig nog wel early en happy hardcore. Jammer alleen dat de raw stage helemaal weggestopt achteraan te vinden was. Gelukkig werden er op de mainstage keiharde sets afgeleverd van onder andere Frequencerz vs Digital Punk, High Voltage vs B-Front en E-force vs Radical Redemption. Helaas viel de muziek door een kapotte mixer 11 minuten uit tijdens hun set. Iedereen was net lekker aan het snoeien en genieten. De slechte grappen van MC DV8 maakte het niet beter. De heren achter de decks konden er niets aan doen en gelukkig werden ze niet ondergegooid met rotzooi. Mooi was zeker het moment dat Niels Koster (Frequencerz) in het publiek werd aangewezen door Radical. Massaal stroomden de fans toe. Dit had Niels zelf eerder gedaan toen Radical in het publiek stond. Niels klom uiteindelijk on stage en zorgde in ieder geval voor iets meer gezelligheid. De show aan het einde was prima, maar minder lang en spectaculaire als de dag ervoor.

We found the lost treasure!

Prima feest, mooie graphics, absoluut geniale sets. De indeling van het terrein vonden we persoonlijk dit jaar minder. Waar vorig jaar nog de raw stage te vinden was, was dit jaar het eetplein. Hierdoor was the Hidden Diamond stage inderdaad bijna verstopt. Het terrein zelf zag er daardoor ook minder uit. Ik vond het verder jammer dat je alleen aan het begin toiletten had waar je je handen kon wassen. Verder is het reuzenrad een superleuke toevoeging al jaren en was zeker de eindshow op zaterdag een hoogtepunt. Op de zaterdag aan het einde had beter aan crowd control moeten worden gedaan. Het was te druk in de buurt van de lockers en mensen werden haast verdrukt. Ook werd aan de deur niet consequent gefouilleerd en veel te onevenredig hard gestraft bij het niet kunnen tonen van een ID. De organisatie heeft hier en daar een steekje laten vallen, maar we waarderen zeker de ode aan DJ Adaro, voor ons een groot man en geweldig lid van de dj elite.

Plus

  • Geniale sets
  • Mooie graphics
  • Reuzenrad is een leuke toevoeging
  • Goede eindshow

Min

  • Indeling van het terrein was minder
  • Alleen aan het begin toiletten waar je je handen kon wassen
  • Te druk in de buurt an de lockers
  • Niet consequent gefouilleerd bij de deur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws