Party report: Dance4Life 10 Years [6 juni 2014]

Rick Francissen | 7 juni 2014
party reports

 

 

dance4lifeWat: Dance4Life 10 Years
Waar: Het Concertgebouw, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 6 juni
Line-up: Hardwell, Fedde Le Grand, Dannic
Reporter: Michiel
Fotografie: Delio Nijmeijer

 

 

Op vrijdag 6 juni 2014 vierde dance4life haar 10-jarig bestaan op spectaculaire wijze tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS in het Concertgebouw Amsterdam. Wij waren erbij!

Dance4life bestaat 10 jaar, een mooi moment om de grote successen te vieren. De organisatie heeft in ruim 30 landen 1,6 miljoen jongeren bereikt en ruim 600.000 jongeren zijn zelf in actie gekomen voor een wereld zonder aids. Sinds 2001 is het aantal mensen dat jaarlijks met hiv geïnfecteerd raakt met een derde gedaald. Dat is iets om trots om te zijn en dat mocht groots gevierd worden.

De dj die het tienjarig bestaan groots mocht inluiden was de nieuwe ambassadeur van dance4life: Hardwell. Hij werd tijdens deze viering bijgestaan door nog twee mannen van eigen bodem: Fedde Le Grand en Dannic.

Het Concertgebouw

Bij aanvang (23u) van dit fantastische feest stond bij de ingang een flinke rij. Het duurde echter niet al te lang voor je binnen was en al gauw was duidelijk dat dit de locatie der locaties was. Wat een omgeving om een feest te geven!

dance4life2

Er waren op meerdere locaties de mogelijkheid om munten te halen. Je betaalde voor een muntje 2,50 euro. Frisdrank, water en bier was een muntje. Sterke drank met fris waren drie munten. Aan het begin van de avond was nog niet elke bar voorzien van sterke drank, waardoor je van de ene bar naar de andere werd gestuurd. Dit was even vervelend voor de mensen die graag wat sterkers dronken, maar dit werd al snel opgelost. Voor je jas of andere spullen waarmee je niet wilde rondlopen was er een garderobe.

Condooms

Een leuk en eigenlijk een zeker niet te missen item op een dance4life-feest, zijn de condooms die ook hier her en der waren verspreid. Op de verpakking stond de wel bekende slogan "start dancing, stop aids".

Dannic

Dannic stond bij binnenkomst achter de draaitafels. Hij mocht het spits afbijten en hoe. Hij zette het publiek van begin tot eind in beweging. De set die een uur duurde was gevarieerd en goed in elkaar gezet.

dannic-danc4life

Hardwell

Klokslag 00:00 uur gaf Dannic het stokje over aan de nummer 1-dj van de wereld en ambassadeur van dance4life: Hardwell. Zijn dik twee uur durende set was van ongekend hoge kwaliteit. Diverse hits van hem en andere producers passeerden de revue. Denk aan 'Dare You', 'Apollo', en zijn nieuwste single 'Arcadia'. Daarnaast draaide hij hits van Tiësto, David Guetta, Armin van Buuren en een vette mix van Dj Snake & lil Jon. De hele zaal ging van begin tot het einde los. De show werd bijgestaan door lichteffecten, confetti- en CO2-kanonnen. Erg spectaculair om dit te zien in combinatie met de prachtige klassieke zaal van het Concertgebouw.

hardwell-dance4life

Fedde le Grand

Rond de klok van 02:00 uur was het de beurt aan Fedde le Grand. Het was geen makkelijke taak om het stokje over te nemen en in de buurt te komen van de set die Hardwell net had afgeleverd. Dit leek echter geen probleem en ook Fedde le Grand kwam direct goed uit de startblokken en wist het publiek, dat duidelijk nog niet van plan was om naar huis te gaan, te entertainen.

Dit feest is er één om te onthouden! De bijzondere locatie in combinatie met de supervette line-up maakte het een avond om niet snel te vergeten. Dance4life heeft zijn 10 jarig bestaan groots gevierd en deed dat ook enorm goed, dat mag gezegd worden. Keep up the good work!

Bekijk meer foto's van Dance4Life 10 Years op onze Facebookpagina

Plus

  • Vette locatie
  • Erg sterke line-up
  • Prima sets van alledrie de dj's

Min

  • Begin van de avond was nog niet elke bar goed gevuld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws