Party report: Lakedance [7 juni 2014]

Rick Francissen | 8 juni 2014
party reports


Wat:Lakedance Lakedance
Waar: Aquabest, Best
Wanneer: Zaterdag 7 juni
Line-upAn21, Basto, Hiddem Up, MOTi, Quintino, Sebass, Steve Angello, Thomas Newson, Live: Medito, MC: Mitch Crown, Andy Daniell, Chocolate Puma, Copyright, Sandy Rivera, Tube & Berger, MC: Pryme, 2000 and One, Kaiserdisco, N'to, Nico Pusch, Quinten 909, Rick Lampe, Wouter de Moor, Live: Egbert, Bace, Bjorn Wolf, BWS, Dick Middelweerd, Lemon Aid, Niels Sterken, STVN, Willem At Work
Reporter: Etiènne Slijpen
Foto's: Lakedance

Het festivalseizoen bloeit in volle glorie. Ieder weekend zijn er wel een aantal, maar vandaag is het dan ook eindelijk festivalweer in Nederland. Met een strakke heldere blauwe lucht, een fel zonnetje en een temperatuur van om en nabij 30 graden kan het niet mis. Alle ingrediënten voor een topdag zijn aanwezig en met de Zweedse superster Steve Angello, onze eigen Quintino en rising star Thomas Newson achter de decks aan het water van recreatiepark Aquabest creëert Lakedance het ultieme zomergevoel: #LifeISaBeach!

Stages en Line-up

Het festival beschikt over 5 stages: Mainstage, Defected Kletskoek, Embrace live en Mensroom. Voor elke bezoeker wel een muziekstijl om heerlijk op te dansen en te genieten van het mooie weer op hun vrije zaterdag.

lakedance-timetable

Zomerse sfeer

Al vrij vroeg op de dag is het druk langs het water. Een rondje langs de stages leert ons dat Lakedance dit jaar echt uitpakt. De mainstage bestaat uit een dubbele 360-gradendansvloer en is opgebouwd uit twee immense palmbomen. Vanuit de mainstage komen we bij Defected, waar we genieten van de deephouse van Sandy Rivera. Al rond de middag gaan alle mensen heerlijk los en genieten intens bij ieder nummer dat wordt ingezet. Dan wordt het tijd om ons te verplaatsen naar de Main, want rising star Thomas Newson bekend van onder meer Flute zal het podium, dat volgebouwd staat met C02-blowers, vlammenwerpers en enorme led-screens laten ontploffen. Wat een ongelofelijke energie straalt hij uit. Hij spring bijna de dj booth uit!

lakedance4

Wel merken we dat het enorm warm is vandaag. Goed drinken en zorgen voor verkoeling is dat ook een must. Water is er genoeg bij Aquabest en een enkeling waagt zich dan ook als snel in het meer. Een absolute plus voor de bezoekers. Wanneer we een drankje willen bestellen merken we wel dat de bar nogal onderbezet is, het duurt namelijk erg lang om te bestellen.

We dwarrelen een beetje over het terrein en komen uit bij Embrace life en Mensroom-stages, helemaal aan het eind van het terrein nabij en in Beachclub Sunrise. Hier horen we deephouse en staan nieuwe talenten achter de draaitafels. Buddha to Buddha biedt namelijk Nederlands dj-talent de kans zich te profileren op een festival. We missen nog één stage in onze rondgang over het festival; De in het bos verstopte stage van Kletskoek hebben wij bij binnenkomst volledig over het hoofd gezien. De locatie en de stage passen perfect bij de muziekstijl techno en we merken dat het hier erg goed vertoeven is. In de schaduw van het bos zoeken wij dan ook even verkoeling en zien we hoe de bezoekers genieten van de muziek. Een underground sfeertje dat past bij de muziekstijl en de omgeving.

lakedance1

Steve Angello & Chocolate Puma

Als afsluiter van de dag staan op de twee grootste stages, Mainstage en Defected, twee grote namen: Steve Angello en Chocolate Puma. Allereerst starten we met de afsluiting van deze dag bij Defected, waar Chocolate Puma zichzelf laat zien. Bij iedere eigen productie met de typische sound met drums komt er een ongelooflijke reactie van het publiek. Telkens weer komt er een kreet van verlichting uit de bezoekers, ze gaan helemaal uit hun dak.

Voor de sfeer wilde ik best in de Defected-tent mijn dag afsluiten, maar als festivalganger en reporter kun je de eindshow op de mainstage natuurlijk niet missen. Op naar de Main dus! Hier krijg ik hetzelfde gevoel als bij Defected. Ook hier gaan de mensen helemaal los als Steve Angello de juiste vocals afwisselt met de pompende house beats. Ten Feet Tall en Sky full of stars zijn de nummers waar het publiek intens van geniet.

lakedance2

Groot geworden door klein te blijven

Lakedance valt onder de middelgrote festivals. Door de jaren heen heeft dit concept zich zeer zeker bewezen en de bezoekersaantallen liepen al snel op. De organisatie First Vision heeft besloten om het festival niet verder uit te breiden om het 'gezellige familiegevoel' te behouden. Een festival waar je je vrienden tegenkomt en een gezellige dag beleeft. Je kunt dus stellen dat Lakedance groot geworden is door 'klein' te blijven. Dat klopt, maar op het gebied van aankleding, stages en dj's doet Lakedance absoluut niet onder voor de andere festivals in Nederland.

lakedance3

Tickets

De kaartjes voor Lakedance 2014 waren al ruim een week van tevoren uitverkocht. Meestal vindt er bij festivals een Early Bird verkoop plaats, zo ook bij Lakedance. Vroege vogels kregen een gratis zonnebril bij binnenkomst op het festival terrein. De reguliere tickets konden worden aangeschaft voor 35 euro per stuk en mocht je niet genoeg hebben aan één keer Lakedance, dan kon je kiezen voor een combiticket (6o euro) waarmee je ook toegang krijgt voor de 2e editie van Lakedance 2014, op  9 augustus.

Eten en Drinken

Op het festivalterrein betaalde je met munten. Deze munten konden worden aangeschaft voor 2,50 euro per stuk. Vervolgens koste bier en fris 1 muntje en Redbull 1,5. Op het terrein kon daarnaast gevarieerd gegeten worden. Natuurlijk patat, hamburgers en belegde broodjes, maar ook een authentiek 'Brabants worstenbroodje'.

Conclusie

De sfeer op Lakedance was geweldig. De stages erg mooi en voorzien van de nodige effecten én een puike eindshow, die overliep van het vuurwerk. Waar de meeste eindshows mij altijd een traantje laten wegpinken deed deze dat echter niet. De Muzikale keuze van de eindshow was vooral gericht op losgaan in plaats van de juiste vocals die emotionele gevoelens oproepen. Maar al met al hebben de bezoekers een topdag beleeft en zullen ze vast terugkeren in augustus voor de tweede editie van Lakedance 2014.

lakedance5

Plus

  • Grote Mainstage (360 graden!)
  • Divers en gavarieerd eten
  • Goedkope flesjes water
  • Sluiproutes om je snel te verplaatsen
  • Aankleding van de stages en de locatie past perfect bij het thema

Min

  • Onderbezette bar
  • Geluid viel een keer weg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws