Party report: Dance4Life 10 Years [6 juni 2014] (2)

Peter Güldenpfennig | 8 juni 2014
party reports


dance4lifeWat: Dance4Life 10 Years
Waar: Het Concertgebouw, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 6 juni
Line-up: Hardwell, Fedde Le Grand, Dannic
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: Delio Nijmeijer

Dansen op de muziek van de top-djs is altijd leuk. Als je daarmee ook nog andere mensen kunt helpen, is het nog beter. Afgelopen vrijdag zetten EDM-helden hun muziek en de feestgangers hun dansmoves in voor de wereld zonder aids. Dit is het ultieme doel van de organisatie dance4life, die in 2014 haar tienjarig bestaan mag vieren. Het feest met djs Dannic, Hardwell en Fedde Le Grand in de line-up was met recht het hoogtepunt van het dance4life jubileumjaar.

Wereld zonder aids

Dance4life wil een wereld zonder Aids. Om dit doel te bereiken zet de organisatie muziek, dans, jongeren en bekende ambassadeurs in om seksuele voorlichting over de hele wereld te geven. Daarmee worden jongeren betrokken en geïnspireerd om zelf hun beste beentje voor te zetten tegen de verspreiding van hiv en aids. Dit Nederlandse initiatief is inmiddels actief in twintig landen en op vijf continenten.

In tien jaar tijd heeft dance4life 1,6 miljoen jongeren in bijna dertig landen bereikt. Ruim 600.000 jongeren hebben hun bijdrage mogen leveren aan de wereld zonder aids. Toch worden per dag nog steeds ruim 6.000 mensen wereldwijd geïnfecteerd en leven 35 miljoen mensen met hiv. Dance4life gaat daarom actief verder met nul nieuwe hiv-infecties als het ultieme doel.

d4l_1

Bijzonder feest op een bijzondere locatie

Het tienjarig jubileumfeest van Dance4life werd gevierd op voor een dansfeest een hele bijzondere locatie: Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit is één van de meest bezochte concertzalen, waar vooral klassieke muziek, jazz en zang-concerten te beleven zijn.
Het feest was in de grote zaal van het Concertgebouw, bekend om zijn sierlijke architectuur en prachtige akoestiek. De zachte stoelen tegenover het podium waar het dj-booth stond, werden weggehaald om daarmee dansruimte te creëren. Achter in de zaal stonden vip-tafels en op een verhoogd gedeelte achter het podium was de dansvloer voor genodigden. In één van de foyers van het gebouw was nog een kleine zaal met hoge tafels en een dj open. Daar mochten de vips borrelen en socializen. Deze zaal bleef echter de hele avond leeg op een paar bezoekers na, die onder deep- tech- en lounge- house beats rondjes om de tafels dansten.

Het enige grote nadeel van de grote zaal was de hele slechte airconditioning. Tegen een uur of één moest je bijna verplicht naar buiten om tussen de rokers even een hap frisse lucht te nemen. Daarnaast was jammer genoeg niet iedereens deodorant goed besteed tegen de warmte binnen. Het publiek was overigens van alle leeftijden: je kon zelfs schaamteloos je ouders meenemen. Alle leeftijden gingen even los, met waar nodig een duwtje of een over een ander heen verspild drankje. Sterker nog, hoe volwassener mensen waren en hoe “belangrijker” ze zichzelf voelden, des te minder ze dachten aan comfort van de anderen.

Dannic, Hardwell en Fedde Le Grand

In het dagelijks leven klinkt in Het Concertgebouw vooral klassieke muziek van de grote componisten: Mozart, Bach, Beethoven.. Hun namen staan dan ook gegraveerd op de balustrade van het mooie balkon boven in de zaal. Tijdens het dance4life feest was muziek van de grote componisten van deze eeuw te horen. Hun namen zouden dan ook prima in het balkonrijtje passen: Armin van Buuren, Tiesto, Hardwell..

d4l_crowdOm elf uur gaf dj Dannic de muzikale aftrap van het feest met een uitermate energieke set. Zowel de grote dansvloer als het vip-gedeelte waren vrijwel meteen al vol: vele bezoekers zijn gebleven na een feestelijk diner en een borrel voorafgaand aan het feest.

Rondom de middennacht verscheen Hardwell achter de draaitafels. Twee uur lang wist hij de hele zaal aan het dansen te houden. Hardwell draaide een eclectische mix van alle stijlen, waar naast de gebruikelijke dansvloer bangers ook plek was voor de hip-hop beats en pop-sounds. Uiteraard waren ze van korte duur en prima afgewisseld met Hardwell’s eigen knalstijl. Zo nu en dan schoten co2-kanonnen een hoop stoom het mooie plafond in en gedurende zijn hele set gingen Hardwell’s fans helemaal los.

Om twee uur naam Fedde Le Grand de draaitafels over. Hij draaide een zeer krachtige set, waarin hij zelfs rocknummers wist te combineerde met stevige Electro, uiteraard vergezeld door knallende beats. Halverwege zijn set begon Het Concertgebouw langzaam leeg te stromen. Dit was in het voordeel van de overgeblevene bezoekers, die eindelijk genoeg bewegingsruimte hadden. Op de vip-dansvloer werd inmiddels al op blote voeten gedanst. Lekker gevaarlijk, want tussen de op de plakkerige grond gedumpte Chanel-tassen en uitgetrokken Jimmy Choo-hakken lag een hoop glas. Personeel van het gebouw moest de puinhoop in een rap tempo opruimen: de dag daarna stond in de zaal alweer een klassieke concert op de planning.'

d4l_2

Een mooie belevenis voor een goed doel

Stipt om drie uur was het feest afgelopen en werd Fedde Le Grand uitgezwaaid met een massaal gejuich. De meest toegewijde feestgangers verlieten Het Concertgebouw in goede stemming: dronken, enthousiast en misschien een tikkeltje moe na vier uur helemaal los te gaan voor een goed doel. Onderweg naar buiten namen velen nog een paar gratis condooms mee: deze waren in de gangen van het gebouw in overvloed te vinden.

Het feest was het zekerwaard: mooi centraal gelegen locatie in hartje Amsterdam met perfect geluid van een concertzaal, snelle en vriendelijke service en top-djs, waarmee je het hele feest los kon gaan. En dit allemaal voor een goed doel, die dance4life hopelijk mag bereiken: een wereld zonder aids.

Plus

  • Mooie locatie
  • Perfect geluid
  • Uitstekende service
  • Goede line-up

Min

  • Te benauwd door slechte airco

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws