Party report: Harmony of Hardcore [7 juni 2014]

Rick Francissen | 8 juni 2014
party reports


Harmony of HardcoreWat: Harmony of Hardcore
Waar: De Roost, Erp
Wanneer: Zaterdag 7 juni
Line-upMAINSTAGE: Angerfist (Live), Traxtorm Ganstaz Allied (Live), Neophyte (Live), Partyraiser, Promo vs D-Passion, Art of Fighters vs AniMe, Nico & Tetta, Amnesys vs Alien T, Furyan, Amada, Affix vs Teaser, MC Alee - RAVEZONE: Partyraiser, Tha Playah vs Noize Suppressor, Destructive Tendencies, Igneon Sytem, Nosferatu, Kasparov, Stunned Guys, Mad Dog vs Tommyknocker, Repix, Affix, MC Nolz - EXTREME DARKNESS: The Sickest Squad, Noisekick, Sandy Warez, Dr. Peacock, F. Noize, SRB, Unexist, Johnny Napalm, System:Overload, Innovative, MC No-ID - OLDSCHOOL GANGSTERS: PCP ft. The Ultimate MC (Live), Gizmo, Paul Elstak, Panic, Rheeza, Rob & MC Joe, Waxweazle, Frantic Freak, Critical Mass, Bountyhunter, Resonator, Kristof - FREAKS: Darkraver, Pat B, Francois, Genius, Nowaxx, Orphan, Ransom, MC R.G. - NEXT GENERATION: Agressive, The Beat Controller vs Sanctify, Spitnoise, Dave Dope, Mr. Ivex, Speedmouse, Sjek, Icha, The Executer vs Ofearia, Reload-R vs D-Master, MC Buddha - DUBBS: DJ Bvrs, DJ Drywood, DJ Gozert, Forbs, Dr. Robinson, Dawn Panty, Jimmy Spliff - MILF: Milf Inc.
Reporter: Wouter de Vink
Fotografie: Wouter de Vink

Elk jaar staat de dag voor Pinksteren bij vele hardcore-liefhebbers in het teken van maar één ding: een gigantische festival (met acht area’s en meer dan tachtig(!) artiesten), een walhalla voor de gabbers en hardcoreliefhebbers van vandaag de dag. We reisden afgelopen zaterdag af naar festivalterrein De Roost in het Brabantse Erp voor de negende editie van: Harmony of Hardcore.

Even vooraf

Erp/Veghel staat nou niet echt bekend om de geweldige infrastructuur, maar toch was het festivalterrein goed bereikbaar. Overal in het gebied rondom stonden wel borden die jou wegwijs maakten in de omgeving wanneer je met de auto kwam. Maar het was ook mogelijk om voor een tientje met de pendelbus te reizen, die jou op en neer bracht naar het festival vanaf het station in Eindhoven. Kortom: het reizen naar het festival toe was prima geregeld.

Bij aankomst kon je na een vlugge fouillering gelijk een kluisje huren voor een klein bedrag plus borg. Ook voor je muntjes moest je vlakbij de ingang zijn. Per vier munten moest je tien euro betalen bij één van de vele loketten, al was het daar in het begin van de dag wel erg druk. Een biertje kostte één muntje en voor een (klein) flesje water betaalde je anderhalve munt. Genoeg geluld, let’s go hardcore!

Helemaal in hardcore harmonie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het was ontiegelijk warm! Hier valt weinig aan te doen, dus laten we het er ook maar niet meer over hebben. Het festival was net niet uitverkocht (ook al werd dit wel verwacht door organisator Par-T), dus de late beslissers konden nog een kaartje aan de deur kopen. Door een kleine file waren we iets later dan gepland op Harmony of Hardcore.

Harmony of Hardcore

We gingen dan ook gelijk naar de mainstage, waar we het grootste deel van de dag zouden doorbrengen om zo lekker in de zon te staan. Het was een gigantische, brede ‘tempel’, met veel led-schermen en een trap rondom de dj-booth. Amada was al ondertussen al aan het draaien. Haar paarse haardos spong flink op en neer tijdens haar energieke set, erg leuk om te zien. Hierna was het de beurt aan Nico & Tetta, maar wij besloten om even een klein rondje te maken en alvast richting Extreme Darkness te lopen zodat we niks van de set van F. Noize zouden missen. De gemaskerde Italiaan timmert flink aan de weg en zo mocht hij samen met Partyraiser het anthem van dit feest produceren: een klapper! Het kleine tentje puilde dan ook uit tijdens de harde set van F. Noize.

Back to the mainstage

Vervolgens gingen we weer terug naar de main. Affix & Teaser waren hier nog bezig met een leuke, gevarieerde set (‘Koekoek jonguh!’). Hierna was het tijd voor Art of Fighters vs AniMe. De Italianen stellen eigenlijk nooit teleur, maar vooral Art of Fighters brengt de laatste tijd vele verschillende, toffe producties uit. Zijn bootleg van Skrillex’ nummer ‘Ragga Bomb’ sloeg ook als een bom in bij het publiek.

Partyraiser nam het volgende uur voor zijn rekening. Deze man is een vrij groot onderdeel van dit festival, en stond dan ook twee keer ingepland vandaag (de tweede keer sloot hij af in de Ravezone). Mainstage of niet, Partyraiser draaide gewoon zoals hij dat kan, lekker hard. Vooral de afsluiter ‘Rock ’n Core’ was erg vet!

Neophyte nam het over en ging met zijn crew live draaien. Dat betekent dus meeschreeuwen op bekende hardcore tracks zoals ‘Army of Hardcore’.

Tijd voor het volgende duo: Amnesys vs Alien T. Een pluim voor de organisatie, die de laatstgenoemde, die te weinig op de festivals mag draaien, op de mainstage zette. De Italiaanse hardcore ging verder met Traxtorm Gangstaz Allied. Hardcore Italia was dus goed vertegenwoordigd op Harmony of Hardcore.

De volgende generatie

We vervolgden onze dag bij de Next Generation-stage, want hier zou aanstormend talent Spitnoise draaien. Deze knul, bekend van zijn vele mixtapes, bewijst dat een carrière van een dj snel kan gaan. Hij vertelde ons al eerder dat hij zo vaak werd genoemd bij een Facebook-oproep van Harmony of Hardcore, dat de organisatie besloot om hem een plekje te geven op dit festival. We hebben eindelijk eens live kunnen aanschouwen, en we kunnen je vertellen dat je hem nog wel vaker zult gaan zien.

Closing the hardcore feeling

Harmony of HardcoreWe gingen gauw terug naar de mainstage voor een portie The Third Movement-hardcore van Promo vs D-Passion. Dit was alles behalve mainstream, erg vet om te horen (vooral de nieuwe ‘Jump The F#^% Up’-track van N-Vitral, wauw!). Het was ondertussen al erg donker, maar dat maakte de mainstage alleen maar mooier. Het decor van een tempel kwam volledig tot zijn recht.

Angerfist mocht deze dag live afsluiten. De nummero uno hardcore dj van de wereld zette een set neer zoals alleen hij dat kan en sloot nog eens knallend af. Wat volgde was nog een eindshow met vuurwerk, maar helaas was toen de koek toch echt op.

Conclusie

Harmony of Hardcore is in een aantal jaar uitgegroeid tot een geweldig groot festival. Dat onderstreepte de negende editie van afgelopen zaterdag ook. Dit was zo’n festival waarbij je jezelf wel in drieën zou willen delen, zodat je meer van het programma kan meemaken. Harmony, tot volgend jaar!

Plus

  • Mooie aankleding van het festival
  • Vette line-up

Min

  • Onduidelijkheid cash of pin bij muntloketten
  • De hitte, maar hier valt niks aan te doen
  • Veel hardcore, maar geen industrial/crossbreed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws