Party report: 7th Sunday [8 juni 2014]

Rick Francissen | 10 juni 2014
party reports


7th sunday timetableWat: 7th Sunday
Waar: De Roost, Veghel
Wanneer: Zondag 8 juni
Line-up: Alesso, Showtek, R3hab, Blasterjaxx, Bassjackers, Jordy Dazz, twoloud, Roul and Doors, Ferreck Dawn, Brennan Heart, Toneshifterz, Code Black, Outbreak, Ran-D, Digital Punk, D-Block, S-te-Fan, B-Front, Zany, Frequencerz, Korsakoff, Atmozfears, Redixx, Chris Liebing, Alexander Kowalski, Nick Curly, Remy, Warren Fellow, Ricket, Pieter Lepelaars, Quintino, Shermanology, Thomas Newson, Alvaro, MC KC Jones, Baggi Begovic, PureSang, Sem Thomasson, Tom Leclerq, MoKarim, Vitalic, Zombie Nation, Busy P, Aeroplane, Joost van Bellen, NT89, Cursed P, Cees van Balen, Vato Gonzalez & MC Tjen, La Fuente, Dyna, Skitzofrenix, Irwan, Lady Bee, Kenneth G, Stefan Vilijn, Hosted by MC Boogie & MC Iceman, The Hot Studs, The Dublicators, Twenty Sicks, Beat the Stones
Reporter: Etienne Slijpen
Fotografie: Davy de Haard

De festivalkriebels zijn weer volop aanwezig in de onderbuik want voor de vijfde maal op rij reizen we af richting Erp voor het altijd zonnige 7th SUNday festival. De weersverwachtingen voorspellen vandaag vooral buien. Maar om het lot niet te tarten laten we de poncho toch maar gewoon lekker eigenwijs thuis. Al direct bij het vertrek op station Eindhoven waar we in een shuttlebus stappen richting het festivalterrein begint het feest! Discoverlichting en knallende muziek warmen de festivalgangers in de volgepropte bus op. In de brandende zon rijden we richting het festival. Wanneer we uitstappen en rustig richting het festival wandelen komt de muziek steeds dichterbij. Ik kan dan ook mijn enthousiasme niet meer verbergen en verplaats mij al dansend op de muziek richting de ingang waar blijkt dat we zeer snel binnen zijn. Het feest kan beginnen!

7th_Sunday_Primary

Discover and experience

Ontdekken en beleven is waar dit festival voor staat. Onze ontdekkingreis dwaalt langs alle stages. We ontdekken een aantal bijna verborgen stages in het bos zoals  L.O.S. in het sprookjesbos waar technoliefhebbers terecht kunnen en waar het vanwege de schaduw goed toeven is. Ook vind je hier de SLAM FM-stage.

Dan gaan we langs het huis van de man die bekend staat om alles wat ie produceert een 'riddim' te noemen, Vato Gonzalez' Dirty House-stage.

Wanneer we de snikhete tent verlaten komen we aan bij de mainstage, een prachtig podium die je beleving van het festival in één klap naar een hoger plan brengt. Het is er aan het einde van de middag nog vrij rustig en er is dan ook voldoende plaats om te dansen.

We vervolgens onze weg naar de Hard Nature-stage waar We R, bestaande uit niemand minder dan Brennan Heart, Toneshifterz, Code black en Outbreak, de menigte laat stampen op de beste hardstyle platen van het moment. We snappen hierdoor ook waarom de vloerplaten al enigszins gehavend zijn, de dag voor 7th sunday vond op dezelfde plek namelijk Harmony of Hardcore plaats.

Het blijkt in de tenten te heet te zijn en dus besluiten we terug te keren naar de main waar we uitstekende sets van Bassjackers & Jordy Dazz, Rehab, Showtek en Alesso voorgeschoteld krijgen.

7th Sunday

7th_Sunday_crowd_1Een naam die in eerste instantie de zevende zondag van het jaar doet vermoeden maar dat blijkt allerminst waar te zijn. Navragen bij mensen van de organisatie levert in eerste instantie niets op totdat ik met een stagemanager in contact kom die mij haarfijn kon uitleggen wat nu 7th Sunday betekend. Pentecoste, de Griekse benaming voor Pinksteren, betekent letterlijk de vijftigste dag na Pasen. Oftewel, de zevende zondag. Vandaar dat 7th Sunday onlosmakelijk verbonden is met het pinksterweekend.

Alesso & Afrojack

Alleso sluit de mainstage af waar de stralende zon ingeruild is voor een betoverende sterrenhemel. De lichteffecten en fire throwers (die het overigens nog heter maken) komen nu volledig tot hun recht. Op 'Lose My Mind' van Alesso zelf gaat het publiek dan ook volledig uit zijn dak. Echter maakt het bliksembezoek van Afrojack die we eerder op dag kort even spraken het festival voor vele bezoekers helemaal compleet. We zeiden hem aan dat we hem graag weer eens wat vaker te zien krijgen in Nederland waarop hij met een knipoog zei dat hij misschien wel volgend jaar hier op mainstage zal staan. Het lijkt ons in ieder geval een leuke uitdaging voor de organisatie van 7th Sunday om dit klaar te spelen.

Tickets

Meestal vindt er bij festivals tegenwoordig een early bird-verkoop plaats voor de vroege vogels. Zo ook bij 7th Sunday. Met 5 euro korting konden de tickets worden aangeschaft. De reguliere tickets kostte je trouwens 47,50,- euro per stuk.

Eten en Drinken

Op het festivalterrein betaalde je met munten. Deze konden worden aangeschaft voor 2,50 euro per stuk. Voor bier en fris was je één muntje kwijt, voor een Redbull twee en 0,35l. water kostte je 1,5 munt. Met deze enorme hitte had de organisatie het water toch wel goedkoper kunnen maken.

Op het terrein kon gevarieerd gegeten worden. Natuurlijk patat, hamburgers, belegde boordjes , kebab maar ook voor een ietwat gezondere maaltijd zat je bij de foodcourt goed. Zo was er bijvoorbeeld ook sushi verkrijgbaar.

7th_Sunday_crowd_2

Conclusie

Zoals het weer dit festival al jaren gunstig gezind is zo verwent 7th Sunday ook al haar bezoekers. Het is niet voor niks dat het festival al ruim drie weken van tevoren was uitverkocht. Voor elke muziekliefhebber viel er op het festival iets te beleven. Van house, techno en electro tot hardstyle, bijna alle stijlen zijn vertegenwoordigd op dit festival. De eindshow gaf tenslotte een mooi en passend einde aan het festival. Tot volgend jaar 7th Sunday, wat was je weer mooi! Het is duidelijk niet voor niks dat dit festival de titel van beste festival van 2013 draagt.

Plus

  • Mooie mainstage die de stage van vorig wederom heeft overtrefd
  • Divers en gevarieerd eten
  • Heel veel randentertainment, zo kon er gerelaxt worden in een jacuzzi of jezelf laten behandelen aan een van de massagetafels
  • Sterke Line up en een bliksembezoek van AFROJACK

Min

  • Water had goedkoper gemogen ivm het weer
  • Net als op Emporium en Lakedance viel ook hier op 7th Sunday tijdens de eindshow de muziek even uit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws