Party report: Ruis Festival [6 t/m 8 juni 2014]

Rick Francissen | 11 juni 2014
party reports


Ruis FestivalWat: Ruis Festival
Waar: Greenpark, Venlo
Wanneer: Vrijdag 6 t/m zondag 8 juni
Line-up: Void, Storm, Function & Mr. O, Sandeep, Kapibara, Extrawelt, Todd Terry, De Sluwe Vos, Cinnaman, Cleavage, Adrian Barron, Spacegirls, Henning Baer, Hans Bouffmyhre, Snuff Crew, Morbeck, Crystal Maze, Obscurist, Clusion, Aron Friedman, Robert Bergman, Thomas Dulle & Atilla, Sam Duijf, Wayne Young, Bexkens, Keezus Christus, Roellerdisco, DJ Panic, Erick de Wit, XRazz, Morphine, Stanton, Tango & Cash, Alex Jansen, Cultuurbabaren, Raymond Bloomberg, DJ Sneak, Benny Rodrigues, Tom Trago, Detroit Swindle, Makam, Urulu, Eli & Fur, AnD, Audionite, Objekt, Kowloon Odyssey, Clairvoyance, Analogue Cops, Dispar Vulgo, KERK!, Artee, obynine, Lucky Done Gone, Volksfreude, Redward, Okolnev, Slick Vic, DJ Rob, Red Alert, Leroy, Gijs Fieret, TAA, Brainlock & Morphine, Tango & Cash, ROD, JT, Triptych
Reporter: Denise van Riemsdijk

Locatie

Locatie was het voormalig Floriadeterrein in Venlo. Tegenwoordig is het geopend voor publiek en wordt het ‘Green Park Venlo’ genoemd. Ideaal voor dancefestivals, want je zit ver van de bewoonde wereld. De locatie bestaat voornamelijk uit gras en een stuk uit stenenvloer. Er zijn een aantal gebouwen gevestigd maar verder is het terrein zo goed als leeg. Het is makkelijk te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer was het goed geregeld. Uitstappen in Blerick of Venlo en vervolgens reed er elk half uur een pendelbus die je bijna voor de deur afzet.

Geluid

Het geluid was helaas niet overal perfect. Bij de mainstage stond het soms veel te hard waardoor je soms een beetje gedesoriënteerd werd. In het midden was een punt waar je drie stages door elkaar hoorde, iets waar je ook niet echt vrolijk van werd. Bij de Puin stage was het geluid lekker, het stond niet te hard, maar praten kon je ook niet meer met elkaar als je vooraan stond.

Service

Brabantse en Limburgse gezelligheid. Ruis is daar een perfect voorbeeld van. Nergens zeurend of chagrijnig personeel. De security was erg aanwezig, maar echt last heeft volgen mij niemand er echt van gehad. Met 33 graden hamburgers bakken of drinken in schenken zorgt vaak voor geïrriteerde uitdrukkingen, maar deat ben ik afgelopen weekend niet tegen gekomen. Ik weet niet waar ze het personeel vandaan getoverd hebben, maar daar kunnen de meeste festivals nog iets van leren, vooral met zulk warm weer!

Prijzen

45 euro voor een campingticket, een prijs waar je u tegen zegt. 2,50 voor een muntje: daar wordt iedereen vrolijk van! Parkeerkaart was een tientje en pendelbus retour zes euro. Geen indrukwekkend hoge prijzen, maar er is een maar: het eten was wel af en toe belachelijk duur: 7,50 (3 muntjes) voor een gebakken ei of een pasta bolognese.

Organisatie

Het festival werd georganiseerd door Ruis. En de stages werden onder andere gehost door: Claydrum, Grenswerk, Fruitcollectief, the village en Ubahn.

Line-up

Een originele, gevarieerde en kwalitatieve line up. Dat is de beste omschrijving.

Camping

Nog nooit ben ik op zo’n kleine camping geweest, maar ik was meteen verkocht. Binnen vijf minuten was je van de ene kant naar de andere kant gelopen. Met zo’n 1000 bezoekers is de camping daar flink op zijn kop gezet. De nachtclub ging bijna elke avond door tot 05.30 uur. Een megagroot pluspunt! De wc’s en douches waren prima geregeld, alleen de openingstijden van de douche mogen de volgende keer een stuk ruimer. Nog een laatste punt over de camping. Ik denk dat iedereen zich zondagnacht had verheugd op ROD in de nachtclub: nog even alle energie eruit dansen voor die verschrikkelijke maandagochtend weer aanbreekt. Dan blijkt al heel snel dat het geluid toch een HEEL stuk lager stond dan de andere dagen. Na even wat rondvraag te hebben gedaan hadden we het antwoord snel. De gemeente was komen controleren en het geluid stond te hard, dus dat moest aanzienlijk lager. Nou dat was toch wel een puntje. ROD was niet blij, de organisatie van Ruis was niet blij en de bezoekers ook niet. Er werd nog het beste van gemaakt, maar het was echt een verschrikkelijke afsluiting van zo’n mooi weekend. Ik hoop dan ook echt dat Ruis volgend jaar een kans krijgt om het van begin tot het einde te laten knallen!

Sfeer

De sfeer was goed, alleen merkte je wel dat er via verschillende kanalen gratis kaartjes waren weggegeven en dat de kaartjes erg goedkoop waren. Er waren mensen die normaal nooit naar techno/house feesten gaan en een naam zoals Extrawelt ook niet kennen. Dat bepaalt toch ook een stukje sfeer. Verder was het onwijs warm en zat dansen er vooral zaterdagoverdag nauwelijks in. Maar de fontein op het terrein werd de hotspot van het festival.

Plus

  • Originele line up
  • Intieme setting: HOUD DIT VOLGEND JAAR OOK ZO!
  • Nachtclub tot 05:30 uur
  • Vriendelijk personeel

Min

  • Eten was soms belachelijk duur
  • Douche pas om 09:00 open
  • Geluid op het terrein liep soms door elkaar
  • Veel te weinig waterpunten voor gratis water
  • Weinig beschutting op het festival terrein voor de zon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws