Party report: Intents Festival Day 1 [31 mei 2014]

Nikki Veerbeek | 11 juni 2014
party reports


Wat: Intents Festival
Waar: Sportpark d’n Donk, Oisterwijk
Wanneer: 30 tot en met 1 juni 2014
Reporter: Luuk Ros
Fotografie: Jelle Schoemakers
Line up: Mark With a K, Rebourne, Noisecult, Audiofreq vs Hard Driver, Bass Modulators LIVE, D-Block & S-te-Fan, Donkey Rollers LIVE, Isaac, B-Front vs Titan, Psyko Punkz, Frontliner, Brennan Heart, Ran-D, Aztech, Outbreak, Danny Scandal, Phuture Noize, Dedicated 2 Adaro, Fequencerz LIVE, Chain Reaction, Digital Punk vs E-Force, Crypsis, Degos & Re-Done vs Solutio, Radical Redemption LIVE, Tha Playah, Amada, Trypsin, Meccano Twins, Mad Dog vs AniMe, T-Town Dreamteam, Korsakoff vs DaY-mar, Ophidian vs D-Passion, Angerfist, Re-Style, Unexist, Partyraiser, Xardio, Francois, Genius, Dr. Rude, Ruthless, Panic, The Viper vs Bass-D, Paul Elstak, Mental Theo, Lip DJ, Aeros, K96, Phrantic, Cellrock, Deetox, DJ Thera, Prefix & Density, Delete, Double-T, Lucas & Steve, Sebastian Bronk, Nouveaubeats, Oliver San & Tom Box, DJ Flow, 2 Faced Funks, SL8, Saint Liz, David Ghetto, Powderbass

Nadat ik het festivalterrein op liep, dat naar mijn mening behoorlijk lang duurde, heb ik het standaardritueel van elke festivalganger uitgevoerd. Je komt binnen, gaat vervolgens een lockertje huren en haalt je muntjes op. In de tussentijd krijg je een timetable en floorplan in je handen gedrukt en dan kan het échte feest gaan beginnen. Nadat ik met wat vrienden bij elkaar ben gekomen zijn we rustig alle stages afgegaan. En ik moet zeggen, ik was erg onder de indruk van de aankleding van de stages. Waar de mainstage een soort drakentempel leek, compleet met vuurspuwende pilaren, was de T-Town Masters stage omgetoverd tot goudmijn inclusief dynamietstaven en ontsteker. De ontsteker was alleen een beetje onlogisch geplaatst, namelijk midden in de tent. De Hidden Diamond (Dedicated to Adaro) stage was simplistisch doch stijlvol ingericht. Een aantal lichtgevende diamanten wisten het podium tot leven te wekken. Het zonnetje stond hoog aan de lucht op 31 mei 2014. Het was perfect weer om op zoek te gaan naar verloren pareltjes, gezelligheid en een flinke dosis harde muziek. Vandaag neem ik jullie daarom mee op jacht naar de ‘verloren’ schat van Oisterwijk. Welkom op Intents Festival 2014, The Lost Treasure.

De Thichten in de tent zorgenvoor een fijne lichtshow. De Theracords ‘Quest for Riches’-stage was omgetoverd tot een kleine piraten hide-out met schatkisten, kanonnen en zeecontainers. Deze stage vond ik misschien zelf nog wel het leukste, omdat het een wat kleinere en dus intiemere stage was. Tot slot was de Outrageous-stage omgetoverd tot een Egyptische tombe en gaf de Bavaria Treasure Beach een echt strandclubgevoel. Na alle stages gechecked te hebben kon het échte werk eindelijk beginnen. Tijd om eens goed te raggen.

Hard, harder, hardst

Intents schotelt haar bezoekers ieder jaar weer een breed assortiment van diverse stijlen binnen de zogenaamde ‘Harder Styles’ voor. Op de mainstage werd vooral mainstream hardstyle gedraaid en konden bezoekers artiesten of Frontliner, D-Block & S-te-Fan, Audiofreq en uiteraard Ran-D aanschouwen. Omdat ik het zelf niet zo heb met dat soort euforische muziek kon je mij vooral bij de Theracords-, Dedicated to Adaro-, en T-Town Masters-stages vinden. Hier kon ik snoeihard losgaan op de harde tracks van Thera, Deetox, K96, Phuture Noize, Degos & Re-Done vs Solutio, Radical Redemption, Meccano Twins en Partyraiser. Lieve jongens en meisjes, wat ging het op een gegeven moment hard zeg. Vanaf ongeveer 15:00 was het non-stop vol gas en alle remmen los. DJ Thera draaide zoals altijd een geweldige set én had op hetzelfde moment ook nog tijd om even flink te rossen. Iets later op de avond sloot de het Australische talent Delete de Theracords stage af met zijn geweldige signature doffe, vlakke en toch snoeiharde kicks. Omdat de Theracords stage al om negen uur dichtgegooid werd ben ik snel naar Radical Redemption gelopen om daar de boel af te breken tijdens zijn legendarische live-act. Toen mijn benen nog steeds niet moe waren besloot ik eens flink door te gassen bij Partyraiser. De beste man begon zijn set met zo’n 190 BPM, en sloopte het publiek én de tent met Horror on Mind van Zanzibar op maar liefst 300 BPM. Dat er geen doden zijn gevallen verbaast mij nog steeds een beetje.

10355614_673010989402516_6359222106153337153_o

Logica?

Zoals al beschreven ben ik zelf Partyraiser wezen checken. Helaas stopte hij al even voordat het festival afgelopen was en dus werden partygangers ‘gedwongen’ om naar de set van Ran-D te gaan. Veel andere hardcore-heads zijn na de sloopwerkzaamheden van Partyraiser of Tha Playah daarom al naar huis gegaan, omdat zij geen zin hadden om, zo heb ik gehoord, ‘die langzame kutmuziek’ aan te hoeven horen. Ik vind het dan ook ‘niet logisch’ of ‘apart’ dat de anthemmaker, dit jaar dus Ran-D, altijd afsluit. Aan de ene kant is het wel logisch omdat je het meest speciale voor het laatste wilt bewaren. Maar aan de andere kant denk ik dat je dan niet veel hardere namen voor hem moet willen hebben. Zo ben ik B-Front vs Titan gaan checken en waar deze twee rauwe beesten normaal niet vies zijn van flink beukgeweld, moesten zij zich nu nogal inhouden omdat er na hen nog namen als Frontliner en Brennan Heart op de planning stonden. En dat is naar mijn mening erg jammer. Ik kom namelijk naar de rauwere namen kijken om juist de rauwe kicks en screeches te horen.
Een ander punt wat mij een beetje dwars zat was het feit dat er maar een enkele in- en uitgang was. Dit leidde aan het begin van de dag tot enorme rijen en een nog grotere chaos op het moment dat iedereen op hetzelfde moment weer naar huis wilde. Hierdoor raakte ik een stel vrienden kwijt en raakte diverse mensen in paniek. Dit had de organisatie makkelijker op kunnen lossen door bijvoorbeeld twee ingangen met lockers te creëren.

Complete pakket!

Ondanks mijn vele geklaag hierboven wil ik toch zeggen dat ik dit weekend Intents genoten heb (flauwe woordgrapjes blijven leuk) en ik deze editie zeker de boeken in gaat. Niet alleen de geweldige line-up en gezellige mensen, maar ook de aankleding en het complete pakket wat betreft (on)gezond eten en drinken, attracties en service zorgen ervoor dat ik het erg naar mijn zin gehad heb. Intents, ik zie jullie volgend jaar zeker weer!

Plus

  • Erg veelzijdige line-up. Van hard, tot harder, tot allerhardst.
  • Knallende speakers van goede kwaliteit.
  • Dikke licht- en eindshow.
  • De sets van Delete, Partyraiser, Radical Redemption LIVE en DJ Thera.

Min

  • Lange wachtrijen voor de ingang.
  • Chaos bij de uitgang.
  • Onlogische laatste act.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws