Party report: Fantasy Island Festival [7 juni 2014]

Rick Francissen | 13 juni 2014
party reports


fantasy islandWat: Fantasy Island Festival
Waar: Het Rutbeek, Enschede
Wanneer: Zaterdag 7 juni
Line-up: Frontliner, Coone, Brennan Heart, Crypsis vs Radical Redemption, Noisecontrollers, Frequencerz
Code Black, Atmozfears, Hard Driver, Rebourne, Sylence, Dymonic, MC Villain, Ran-D, Zatox, Adaro, Crypsis, Ran-D vs B-Front, Digital Punk, Ran-D vs Endymion e.a.
Reporter: Roy Teesing (Hard at Heart)
Fotografie: Dennis Beuger

Absoluut Verfrissend

De organisatie achter Fantasy Island en Freshtival is Absolutely Fresh, een organisatie met haar thuisbasis in Enschede. Inmiddels doen ze 100.000 bezoekers per jaar met concepten als Unity, Superbash, Hardfest, Fantasy Island en Freshtival, verspreid over grofweg 10 evenementen. Het avontuur met Freshtival begon ongeveer 6 jaar geleden en de productie/organisatie van Fantasy Island is sinds 2011 in handen van deze organisatie. Een organisatie die uitblinkt in creativiteit, beleving, passie en bedachtzaamheid. Verfrissend!

Het Rutbeek

Het festivalterrein is handig en overzichtelijk ingedeeld in 3 gedeelten en ligt overal aan het water. Zo heb je de mainstage met een prachtig strand, het hardcore gedeelte en de Superbash RAW en Millenium. Heel bewust is het festival terrein niet ingedeeld in blokken, want het is de bedoeling dat de bezoeker het hele terrein ontdekt, dat ze overal in principe hun plekje kunnen vinden. De Unity (hardcore) en Death Row (industrial) stages liggen waar vorig jaar de Superbash Raw te vinden was. De Millenium slim naast de Superbash, waardoor je de geneigd bent alle uithoeken van het terrein te ontdekken.

Hardcore Unity

Waar vorig jaar nog de anthem van Fantasy Island voor rekening kwam van Crypsis en Ran-D, dit jaar viel die eer ten deel aan hardcore legende Ruffneck dit keer met DJ Ophidian, met als gevolg: Hardcore Unity. Door de toenemende populariteit van Unity is dit jaar bewust gekozen voor een hardcore anthem. Een pakkende en keihard beukende anthem naar onze mening! In de Unity stage sprongen de optredens van Angerfist, Noize Supressor presents Sonar (beiden live) en de b2b set van Nosferatu en Miss K8 er duidelijk uit!

Mainstage

Bij binnenkomst merk je meteen dat aan elk detail aandacht is besteed. Het podium is groter en breder met een vip-deck dat aan de zijkant stond opgesteld. Het podium is afgewerkt in mooie kleuren en vrolijke tinten en heeft een 'out of space'-look and feel. Uniek was dit jaar de #selfietoren die op de mainstage was gezet. Dit was een automatisch bakje waar je met tien personen tegelijk omhoog ging (ongeveer tien meter) en waar je uit kon kijken over het hele terrein en je een vette selfie kon maken.

Het is lastig om op een groot evenement alle dj’s op de mainstage te zien draaien, maar de keren dat we er stonden, aan het einde met de Frequencerz en ook tijdens de eindshow, werd je bevangen door het goede geluid, het indrukwekkende podium en de mooie lichtshow. De eindshow is er een van hoge kwaliteit met een mooie lichtshow en goed getimed vuurwerk. Het hele publiek begon aan het einde te applaudisseren, een absoluut kippenvelmoment en een geweldige blijk van waardering voor de organisatie.

Fantasy Island

Aye, aye Captain!

Decoratie is innovatief en aan elk detail is gedacht. Omdat alles aan het water lag, kon je bijvoorbeeld met de Captain Morgan-boot van het ene gedeelte (Superbash) naar het andere gedeelte (de mainstage) varen. De waterpijptent deed ons denken aan de 24-uurs bar van Defqon, dit werd door meerdere mensen bevestigd en ook toen we het van binnen zelf even grondig hadden geïnspecteerd.

Strike!

Er was een Grolsch Bowlingbaan aanwezig. Bowlen op een festival, hoe bedenk je het!? Het was een beetje een country idee en je kon binnen gratis een potje bowlen. Ook hingen hier leuke hangstoelen waar je relaxt een Grolschbiertje kon drinken. Te merken is hoeveel tijd en aandacht Grolsch heeft besteed aan de inrichting en uitvoering!

Bij het grote eet- en  zitgedeelte stond een hele grote picknicktafel. Super leuk om te zien en het was een beste klim om er op te komen. De meesten vinden het prachtig en ze hebben een geweldig uitzicht over het hele terrein.

Kun je een geheim bewaren?

Fantasy_Island_2Inmiddels is bij de meeste fans wel bekend dat Absolutely Fresh staat voor die unieke ervaring, oog voor detail en mooie en grappige elementen die waarde toevoegen. Zo is de secret silent disco dit jaar verstopt achter de Death Row-stage. Je moest er dit keer wel iets voor doen om er te komen, zo moest je dit jaar een stormbaan af. Geweldig om iedereen helemaal gek te zien doen met een koptelefoon op hun hoofd. Prettig dat het dit keer niet naast de toiletten was gevestigd, hierdoor geen onprettige geurtjes. Ook om de silent disco weer uit te komen moest je over de stormbaan, wat een avontuur!

Jammie!

Het is gebruikelijk dat er op de grotere feesten voldoende eetmogelijkheden zijn, maar hier ging de organisatie nog even een stapje verder. Zo kon je naast de gebruikelijke pizza, tosti’s en fruit ook spareribs en bijvoorbeeld pannenkoeken krijgen. Het water op de toileten was gratis en kon je onbeperkt blijven drinken, dit is echt een pluspunt met de enorme hitte.

Oog voor detail

Op de kleinste dingetjes is gelet. Zo zat er rond de tentspijkers een stukje schuimrubber om blessures van bezoekers te voorkomen. De wc’s waren elke keer weer keurig schoon en er was altijd wc papier. Ook werden de tenten volledig opengesteld en 2 grote ventilatoren neer gezet, omdat het zo warm was, keurige oplossing!

Superbash Raw presents Ran-D & Friends

Dit jaar viel de eer voor het hosten van de rawstage ten deel aan DJ Ran-D, waar lokale held Crypsis dit vorig jaar nog mocht verzorgen. De invloed van Randy Wieland is duidelijk te merken in de zeer veelzijdige line-up met namen als E-Force, Alpha², B-Front en Mr. Unleashed himself, Digital Punk. Daarnaast ook namen als Outbreak, Endymion en Italiaanse legende Zatox.

Fantasy_Island_1

Oldschool, no school, new school rules!

Buiten hardcore, industrial, hardstyle en raw hardstyle, werden ook de liefhebbers van de oldschool getrakteerd op heerlijke setjes van rond de eeuwwisseling. DJ The Viper, Paul Elstak, Endymion en nog vele anderen lieten zien waarom zij al jaren behoren tot de absolute hardcore elite!

Plus

  • Ongelooflijke beleving, achter elke deur een nieuwe verrassing
  • Zeer sterke en gevarieerde line-up
  • Uitzonderlijk veel eetopties
  • Prachtig aangekleede stages
  • Uitstekend prijs/kwaliteit niveau
  • Veel gedacht aan de bezoeker en het beperken van de enorme hitte

Min

  • Afstelling van het geluid/bass aan de zijkant van de tenten iets minder
  • Lang in de file gestaan met het wegrijden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws