Party report: Zandbak Festival [14 juni 2014]

Sanne Ruhaak | 15 juni 2014
party reports


Wat: Zandbak Festivalzanbak300
Waar: DOK 2013, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 14 juni 2014
Line-up: Homework, Prunk, Illenoise, Luuk van Dijk, Marckus, Mees Dierdorp, Erin, Piotr & Zhan, Careless Motion
Tickets: 14 euro

Zandbak festival, het festival voor de volwassen kinderen. Het was vandaag de eerste keer dat zandbak festival plaatsvond, maar hopelijk niet de laatste keer.

Uitgewerkt tot in de puntjes! Een warm welkom

Goed gemutst komen we aan bij DOK2013, een locatie die zich prima leent voor een festival als dit. De weg naar het festival werd heel toepasselijk met stoepkrijt aangegeven. Onderweg kon je nog even hinkelen om in de speelse stemming te komen en om de mentale knop om te zetten naar kind. Dit soort kleine dingen laten zien dat er maar al te goed is nagedacht over de uitwerking van het concept. Bij binnenkomst verwelkomt een sprookjesstem ons als prinsen en prinsessen. We lopen door naar de ‘‘zandbak’’ waar Piotr & Zhan het binnenstromende publiek een heel fijn welkom heet op Zandbak festival.

Piotr & Zhan! Beloften van de toekomst

Piotr & Zhan, twee jongens die momenteel aan de weg timmeren alsof het een nieuwe aflevering van Bob de bouwer is. Deze jongens draaien met passie en liefde en dat kun je horen. Ook vandaag weten de heren weer een heerlijk setje neer te zette. Met veel eigen producties en lekkere beats krijgen de jongens het publiek meteen aan het dansen.

Ze sluiten hun set af met een eigen productie ‘’Walk right in’’ en dat zullen de mensen niet vergeten ook. Als deze jongens zouden schreeuwen: ‘Kunnen wij het maken?’, dan roep ik vol overtuiging: ‘Nou en of!’.

Intiem, gezellig en origineel

Tegenwoordig zie je bijzonder veel grote festivals langs vliegen. Toch hebben veel mensen behoefte aan de wat kleinere intieme festivals. Zandbak is een perfect voorbeeld van een festival waar je na afloop beseft wat een bizar fijne dag je heb gehad. Geen keuzes maken welke dj je moet zien, niet veel lopen, veel randprogrammering en een onwijs fijne en intieme sfeer. Een geniaal idee was het om iedereen bij binnenkomst een naamkaartje te geven met een karakter uit je kindertijd. Zoek je wederhelft was de bedoeling en zo ging je als bijvoorbeeld Bassie opzoek naar Adriaan. Als je elkaar vond, gaf je elkaar een knuffel en deed je even een dansje. Zo simpel, zo geniaal. Ook hadden de gastvrouwen hun speelse activiteiten klaarstaan. Zo kon je estafette doen, je kon twister spelen en een wedstrijdje op de plaats fietsen. Skippybalwedstrijden, je kon het zo gek niet verzinnen.

Oh, ja er was natuurlijk ook muziek

De muziek mocht natuurlijk ook niet ontbreken op dit kinderlijke spektakel. We hoorden stuk voor stuk fijne setjes die het alleen maar gezelliger maakten. Op de zomerse beats van Illenoise tot de duistere klanken van Prunk dansten we in het zand, aan het begin wat onwennig maar na een paar dansjes gemaakt te hebben voelde het alsof we nooit anders hebben gedaan.

Conclusie

Ik heb me in tijden niet zo heerlijk simpel kunnen voelen als op Zandbak Festival.

Het was een heerlijke dag waar iedereen zich lekker liet gaan. Van twister tot skippybal wedstrijden. Je kon het zo gek niet verzinnen. De muziek was perfect. Enige puntje van kritiek is de indeling van de timetable waar een wat betere opbouw in had mogen zitten.

Al met al een heerlijke festivaldag op Zandbak!

Plus

  • Veel randprogrammering
  • Gezelligheid
  • Originaliteit
  • Intiem

Min

  • Indeling van de timetabel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws