Party report: Mystic Garden [zaterdag 21 juni]

Peter Güldenpfennig | 23 juni 2014
party reports


Wat: Mystic Garden
Waar: Sloterpark, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 21 juni
Line-up: Stefano Noferini, Eric Sneo, Juan Sanchez, Nakadia Feat. Symphonics, Mike Vale, Masro, Zwaan (live), Tommy Four Seven, Dispar Vulgo, Gloom, Henning Baer, Adam X, Mike Storm (live), Ciesen, Tim Hoeben, Carlos Valdes, Prunk, Portable (live), Anton Kuertz (live), Daniel Zuur & Florian Wolff (live), Camiel Daamen (live), Dopler (live), MiniCoolBoyz, Hollen, Daan Groeneveld, Alex Salvador, Tom Ruijg, Daniel Spanjaard, Nathan Surreal, Rob Hes
Tickets: Normal Ticket: €27,50, Lazy Bird Ticket: €37,50
Reporter: Denise van Riemsdijk

Dit weekend waren we te vinden op Mystic Garden in het Sloterpark. Met een blauwe lucht en een prachtig zonnetje kon deze dag eigenlijk al niet meer stuk.

Locatie

Het festival werd georganiseerd in het Sloterpark. Dit is sowieso een prachtige locatie en werd nog eens versterkt door de zon, waardoor er een Into The Woods-effect optrad. De locatie ligt niet echt centraal, dus nadat we met de trein in Amsterdam aankwamen en vervolgens de tram namen, moesten we ook nog een stukje lopen.

De aankleding op het festival was erg vrolijk. In de bomen hingen bijvoorbeeld ballonnen en slingers. De chill area's lagen bezaaid met fatboys, dus was er genoeg ruimte om comfortabel te zitten mocht je daar behoefte aan hebben. De gezellige eet- en kledingkraampjes maakten het knusse plaatje verder compleet.

Het geluid was erg goed. Bij de meeste stages hing het bekende Funktion One-geluidssysteem. Verder hadden de verschillende area’s geen last van elkaar, ook een pluspunt en helaas weleens anders op festivals.

Prijzen

Een kaartje kostte je 27,50 euro of, voor de late beslissers, 37,50 euro. Die laatste prijs is toch wat aan de hoge kant als je je bedenkt dat een kaartje voor Awakefest ook rond die prijs ligt. Maar 27,50 euro is zeker een prima prijs voor dit festival.

Service

Toiletten en kluisjes waren in ruime mate aanwezig. Helaas waren de rijen bij de bar en de eetkraampjes een drama. Sowieso waren er te weinig bars en stond er te weinig personeel. Belangrijk verbeterpunt voor volgend jaar dus. Gelukkig was het personeel en ook de security erg vriendelijk.

Sfeer

Door het onverwachte mooie weer was iedereen helemaal in de festivalstemming. Chillen aan het water, relaxen in de fatboy of dansen bij verschillende podia, het was allemaal mogelijk. Wel een nadeel was de schuinaflopende grond bij de compound-tent. Hierdoor stond je vaak scheef, niet bepaald prettig.

Het festival zelf is leuk en klein en simpelweg de moeite waard om te bezoeken, ook omdat er verschillende muziekstijlen zijn. Ook om te chillen en relaxen is het een heerlijk feestje. Er zijn genoeg zitplekken en alles is mooi versierd. Wellicht daarom ook was het publiek zeer divers. Van 20-jarigen tot vijftigers, ze stonden er allemaal.

Line-up

Nog nooit heeft Tommy4seven mij teleurgesteld en ook vandaag beukte hij er weer helemaal op los. De tent stond opeens helemaal vol, zelfs met dat heerlijke weer. De meerderheid ging helemaal los en er was nauwelijks tijd om te praten. Dispar Vulgo nam het stokje van hem over en hij heeft deze beuksessie mooi afgesloten.

Conclusie

Leuk en gezellig feestje. Aankleding is tof, maar niet to much. De area’s zijn klein waardoor je geen massaal festival gevoel krijgt. Toffe en vernieuwende dj’s gecombineerd met de bekende dj’s zorgt voor een goede line up. Heerlijke dag gehad mede dankzij het weer maar vooral door het festival!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws