Partyreport: Defqon.1 2014

Jooshua Franssen | 1 juli 2014
party reports


Wat: Defqon.1 festival
Waar: Evenemententerrein Biddinghuizenblock-defqon1
Wanneer: 27, 28, 29 juni
Tickets: €70,-
Reporter: Cas Smit
Fotograaf: Delio Nijmeijer

Defqon.1, hét hardstyle event waar iedereen elk jaar weer naar uitkijkt. Q-dance heeft haar uiterste best gedaan om het spektakel van vorig jaar te overtreffen. Met een line-up waar je bijna een hartverzakking van krijgt was de eerste stap naar succes inmiddels gezet.

Enthousiasme, zenuwen en vol verwachting

Met de nodige zenuwen rijden we richting het terrein waar de file al laat zien dat we vandaag niet alleen zijn. De auto staat, we verplaatsen ons naar het festivalterrein waar we direct bij het hardere werk van de hardcore en speedcore aankomen. Vol verwachting van al het moois wat ons te wachten staat vandaag lopen we een rondje over het terrein en nemen overal even een kijkje.

De diversiteit qua muziek is groot, van speedcore naar trap en van subground naar rawstyle, voor ieder wat wils dus. We nemen een kijkje bij de mainstage waar het powerhour aan de gang is. De mainstage was dit jaar niet héél spectaculair maar zeker niet onaangenaam om naar te kijken. Met een stuntvliegtuig met gele rook werd het powerhour gestart. Het maakte niet heel veel indruk, met een paar humoristische momenten en balletjes met Q-base kaartjes die uit de helikopter werden gegooid, kwam het neer op een leuk idee.

De weergoden zijn ons gunstig gezind

Met de weergoden aan onze zijde lopen we naar de blue tent waar de rauwere klanken van hardstyle te horen zijn. Het decor hangt hier vol met piranha’s en de lichten zijn overweldigend. Frequencerz geeft een heerlijke set weg en het publiek is niet van plan het rustig aan te doen. Opgevolgd door B-Front die later de dag mag afluiten met Frequencers onder het alias B-Freqz.

Een hapje eten kon op meerdere plekken en de keuze was ruim. Rond etenstijd is er momenteel natuurlijk ook voetbal, daar had Q-dance aan gedacht en daarom plaatsen ze een groot scherm op een veld waar je even rust kon pakken en een paar minuten van de wedstrijd van Brazilië kon meepakken. Voor een beetje ontspanning kon je midden op het terrein een balletje trappen of de stoelendans doen. Ondanks dat het niet bijzonder warm was waren er water bijvulpunten waar je een zakje met een dop of je eigen flesje gratis kon laten bijvullen. De muntjes waren hier in tegenstelling tot veel andere festivals 2,50 per muntje. De wc’s waren gratis maar soms wat druk.

DEFQON1_2

Minus Militia, nu al legendarisch

Terug in de blue tent voor de live act van Minus Militia die het hart van elke rawstyle liefhebber sneller laat kloppen. Hier hebben veel mensen naar uitgekeken, dat blijkt wanneer de tent volledig afgeladen is bij het begin van de set en de leegloop na het applaus. Minus Militia wat bestaat uit Crypsis, Chain Reaction en de grote man Radical Redemption, hebben de blue tent volledig afgebroken. Met een half uur lang de gruwelijkste rawstyle die je kan verzinnen valt de set van Thera dan ook een beetje in het niet. Na de mix die Thera maakte na de 5-1 overwinning van Nederland op Spanje verlaten wij de blue stage dan ook voor de mainstage waar we naar het einde toewerken.

Het einde van een geweldige dag

De klok tikt half elf aan, tijd voor het afsluitingsritueel op zaterdag. Een eindshow van een Q-dance evenement is altijd spectaculair, ook op Defqon was het dit jaar weer genieten. Met een geweldige vuurwerk show die werd aangevuld door een laser show waar je de volgende ochtend nog van onder de indruk bent. De mensen zijn samen, een eenheid van liefhebbers van de hardere stijlen, Samen één geheel dat staat te genieten van de show.

Conclusie

Defqon.1, wat een geweldige dag hebben we hier weer gehad.
Een line-up waarmee je vanaf de eerste tot de laatste minuut naar kwaliteit luistert. Met geweldige mensen en goed weer kon dit feest al niet mislukken, dat de artiesten altijd extra goed hun best doen voor Defqon maakt het helemaal af. Een grote shout-out naar de organisatie die het voor ons mogelijk maakt optimaal van dit spektakel te kunnen genieten.

Plus

  • Gezelligheid
  • Goede organisatie
  • Eenheid van mensen
  • Fantastische line-up

Min

  • Drukte bij wc's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws