Party report: Intiem Outdoor [zondag 6 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 7 juli 2014
party reports


Wat: Intiem Outdoor
Locatie: Feestweide Restaurant Aan de Meule Beek
Wanneer: Zondag 6 Juli 2014
Line-up: La Fuente, Franky Rizardo, Lucien Foort, Marco V, Stickyfingers, Sven Feijen, Dj La Bree, Funk a Rico en Mc Haits
Reporter: Etiènne Slijpen

Tussen alle megafestivals door mogen de kleine intiemere festivals natuurlijk niet vergeten worden. En juist voor zo'n festival reizen we af naar het zuiden des lands. Beek te Limburg is het decor voor het kleinschalige festival Intiem Outdoor. Op de line-up prijken enkele bekende namen aangevuld met jong en lokaal talent. Dit jaar bestaat het festival vijf jaar en dat viert de organisatie met twee dagen Intiem Outdoor in plaats van maar één dag. Wij bezochten het festival op zondag.

Sfeer

Als we ’s middags aankomen in het op dat moment nog zonnige zuiden horen we de klanken van La Bree ons tegemoet komen. Ze brengt een verfrissende sound met de nodige afwisseling tussen knallende edm en de wat meer opbouwende deep house. Het is nog vrij rustig en het publiek danst rustig en beheerst voor het podium. Wanneer het halverwege de set van Franky Rizardo wat drukker begint te worden roept Mc Haits het publiek op om wat dichter naar voren te komen. Hij zweept het publiek op en zorgt ervoor dat ze allen wat losser worden. Tussen de kleine regenbuitjes door komt toch even de zon door. Franky Rizardo laat de typische flow-sound, een mix tussen deep- en latin house horen en zorgt ervoor dat het publiek intiem geniet.

Hoogtepunt van de avond is toch wel de set van Dj la Fuente. Het is dat het al vrij laat in de avond is en de zon heeft plaatsgemaakt voor de maan want anders zou deze doorbreken. De zonnige en zomerse beats die hij ons serveert zorgt voor een swingend publiek. Ook hijzelf staat weer gezellig te dansen en te springen achter de draaitafel. Aan het einde van zijn set komen de echte knallers voorbij, denk bijvoorbeeld aan 'Gold Skies' van Sander van Doorn en Martin Garrix.

Dan mag Marco V het feest afsluiten. Nu het aardig donker is komen de lichteffecten het beste tot hun recht. Voor de mensen die tot op het laatste moment bleven kon er nog even 1,5 uur worden genoten van de stampende beats waar deze dj om bekend staat. Hij zorgt voor een volwaardige afsluiting waardoor bezoekers met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Concurrentie

In het als maar groeiende aanbod van festivals dien je je als festival te onderscheiden. Intiem outdoor doet dit door dicht bij zichzelf te blijven, intiem te blijven, geen enorme ambities te hebben en vooral die gezellige iedereen-kent-elkaar-sfeer te behouden. Wat concurrentie betreft heeft het festival wel een beetje pech. Zo vindt er naast Intiem Outdoor dit weekend onder andere ook Wish Outdoor, Park City Live en Zomerkriebels plaats. Geduchte concurrentie dus en dat was helaas te zien aan de bezoekersaantallen.

Weer

Opvallend is dat de organisatie enorm goed rekening heeft gehouden met het weer waarmee zij echt een pluim verdienen. Zo waren er voldoende parasols opgezet om de bezoekers beschutting te bieden tegen de regen die op sommige momenten met bakken uit de lucht kwam. D echte die-hards bleven natuurlijk gewoon staan en dansen op de lekkerste beats van de dj’s.

Stages en line-up

IntiemHet festival had één stage en een chill area gehost door Deep Down. Op de mainstage stonden deze zondag enkele bekende namen op het programma waaronder Franky Rizardo, La Fuente, Lucien Foort, Marco V en de Stickyfingers. De line-up werd gecomplementeerd door Sven Feijen, de mooie jongedame La Bree en Funk a Rico. Dit alles werd gehost door Mc Haits.

Tickets

Voor de bezoekers die al vroeg wisten dat ze naar Intiem outdoor wilde gaan bestond er de mogelijkheid om een early bird-ticket aan te schaffen. Een early bird combiticket voor het hele weekend kon je al vanaf 30 euro krijgen.

Conclusie

Intiem Outdoor heeft zeker potentie om een leuk en intiem feestje te zijn. Helaas door de toenemende concurrentie en de volle festivalagenda dit weekend liep het bezoekersaantal sterk terug. De organisatie dient hier bij een eventuele volgende editie wat meer rekening mee te houden. De grotere festivals winnen al snel op basis van line-up en allerlei visuele hoogstandjes als lasershows en groots vuurwerk. Voor de prijs van 26,50 euro hadden wij in ieder geval meer verwacht.

Plus

  • Gezellig en intiem festival
  • Leuke line-up
  • Bezoekers waren gezellig

Min

  • Het festival had veel last van concurrerende festivals
  • De prijs van tickets lag redelijk hoog

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws