Party report: Zomerkriebels [5 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 8 juli 2014
party reports


Zomerkriebels_2014_lineupWat: Zomerkriebels
Locatie: Gagelbos, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 5 Juli 2014
Line-up: Sander van Doorn, Blasterjaxx, MOTi, Quintino, Dyro, Michel de Hey, The Partysquad, Frequencerz, Hard Driver e.a.
Reporter: Shanna Francina Koch

Zomerkriebels Festival werd voorheen altijd gehouden bij De Rode Doos, park Vredenburg in Leidsche Rijn. De organisatie vond het tijd voor vernieuwing en heeft dit jaar een prachtige locatie gevonden in het recreatiegebied Gagelbos in Utrecht Overvecht. Het is een prachtige sfeervolle locatie voor een festival. Het terrein was ingedeeld als een lange boulevard. Een erg leuk idee, maar je moest hierdoor wel erg veel lopen om bij een andere stage te komen.

Pendelbussen

Toen wij om 14:00 uur aan kwamen op station Utrecht Overvecht stonden er veel wachtende festivalbezoekers bij de bushalte. Er waren mensen die inmiddels veertig minuten aan het wachten waren terwijl de bussen om de tien minuten zouden komen. We hadden een busticket gekocht maar het duurde allemaal erg lang en we wilden erg graag lekker genieten op het festival. Uiteindelijk hebben we een taxi genomen naar het festivalterrein. Al meerdere mensen waren ons voorgegaan want de bus bleek vast te zitten en het leek nog wel even te duren voor die zou komen. Het was erg jammer dat dit zo slecht geregeld was. Op de terugweg was dit overigens wel goed geregeld, er stonden genoeg bussen om iedereen weer terug te brengen naar het station.

Nederland – Costa Rica

Vooraf had de organisatie al laten weten geen vergunning te hebben om de gehele wedstrijd uit te zenden.Hierdoor was het tijdens de wedstrijd erg rustig maar dit had gelukkig amper impact op de gezellige sfeer. Wij kozen om de laatste uurtjes te genieten van het feest in plaats van de wedstrijd. Hier hebben we zeker geen spijt van gehad want wat hebben we genoten van de eindshow. Het was weer alles der op en der aan met vuurwerk, feelgood-songs en special effects.

Voor ieder wat wils

Het festival had een heerlijke line-up waaraan je ook kon zien dat er aan iedere festivalbezoeker is gedacht. Elke stage had genoeg publiek en de sfeer was ook overal prima. Naast Naast variatie in muziek was er ook aan eten gedacht. Helaas was er geen echte foodcorner waar je rustig je eten kon eten. Omdat er dus een lange boulevard was gecreëerd stonden er alleen tafels langs het looppad en dit was veel te weinig. Elke keer zag je mensen met eten in hun handen zoeken en wachten op een plekje waar ze konden zitten.

Zomerkriebels 2014

Boulevard

Wandelen over een boulevard in het buitenland, dit gevoel kreeg ik toen het schemerig werd en de lampjes gingen branden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het terrein leuk op te maken. Aan het begin van de boulevard vond je aan de rechterkant de kluisjes, kassa’s en wc’s en aan de linkerkant het veld met de mainstage en daarnaast de tent van Supah! Dupah!. Als je doorliep kwam je een reuzenrad tegen waar je gratis een rondje in kon maken om een prachtig uitzicht over het festivalterrein te krijgen. Naast het reuzenrad stond een karaokebar waar elke keer als ik voorbij liep wel mensen te vinden waren. Dan liep je langs alle eettentjes en kwam je uit bij de Super Sunday stage en een veldje waar het WK werd uitgezonden. De Hardbeatz stage zat een beetje achterin verstopt.

Conclusie

Zomerkriebels was weer leuk en gezellig. De line-up was erg divers en het terrein was onwijs leuk opgemaakt. Jammer van de valse start met de bussen maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken.

Plus

  • Geen lange rijen
  • Mooie versieringen
  • Genoeg vermaak
  • Veel variatie aan eten

Min

  • Ver lopen van de ene naar andere kant van het terrein
  • Pendelbussen naar het festivalterrein
  • Alleen eerste helft van Nederland – Costa Rica werd uitgezonden
  • Weinig zitgelegenheid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws