Party report: WiSH Outdoor [4, 5 en 6 juli 2014]

Jooshua Franssen | 10 juli 2014
party reports


Wat: WiSH Outdoor
Waar: Festivalterrein de Aa, Beek en Donk
Tickets: v.a 27,50 euro
Wanneer: 4,5 en 6 juli 2014
Naam reporter: Shannon Bontrop
Line-up: o.a. Adrenalize, Audio Addicts, Audiotricz, B-front, Brennan Heart, Code Black

WiSH_posterMooie en vooral grote stages, een goede line-up, een geweldige sfeer en zomer! Dat zijn de eerste dingen waar ik aan denk bij het horen van de naam WiSH Outdoor. Dit jaar is het alweer de 8e editie en zoals altijd word het feest gehouden in het Brabantse Beek en Donk, een dorpje boven Eindhoven.

De stages

Één van de meest opvallende aspecten van WiSH outdoor zijn de stages. Zodra je voor de stages staat voel je je ineens heel klein en hoe langer je naar een stage kijkt hoe meer je ziet. Zo merkte ik halverwege de dag ineens op dat het mijn karretje op de Dedicated stage ook daadwerkelijk heen en weer reed en toen het donker was zag je pas dat de vuurtoren ook echt een zoeklicht had. WiSH kent twee main stages, Devoted en Dedicated. Op de Devoted stage ging het om house en bij de Dedicated stage was alleen muziek toegestaan van minimaal 150 bpm, beter bekend als Hardstyle.

De andere vijf stages waren een stuk kleiner maar daarmee niet minder goed. Overal was goed geluid, een originele stage en bovenal een goede sfeer. WiSH is een festival waar je vrijwel met iedere vorm van EDM terecht kan. Niet geheel onlogisch want het festival telt maar liefst zeven stages met ieder zijn eigen stijl.

Het weer

Vorig jaar was het met 28 graden en volop zon noodzaak om zonnebrand te smeren en heel veel water te drinken. Dit jaar waren de weergoden iets minder lief. Het was absoluut niet koud, sterker nog, het was behoorlijk warm, maar zo nu en dan moest je jezelf toch maar even in het lelijkste kledingstuk op aarde wagen: Een regen poncho! Het waren vaak korte buien en soms kwam het niet verder dan een aantal regendruppels. Alleen in de avond heeft het een keer echt heel hard geregend. Poncho’s kon je overigens gewoon bij de bar krijgen dus geen reden om te stoppen met feesten.

Het feest

Bij binnenkomst voelde je al direct de goede sfeer van WiSH zoals ik die gewend ben. Het was uitverkocht en daarom stond er ook bij iedere stage een goed gevuld publiek. Ondanks dat had je wel gewoon ruimte om los te gaan. De wachtrijen voor de bar waren minimaal, maar voor de WC moest je toch mooi een kwartier wachten. Niet alleen het publiek maar ook de DJ’s hadden er duidelijk zin in. Stuk voor stuk heb ik ze zien genieten en hebben ze geprobeerd de beste set van de avond te draaien. Zo vond ik de set van Brennan Heart ongekend goed, maar ook B-front heb ik elke seconde voor de volle 100 procent zien gaan.

Het anthem

Ook dit jaar was het festival weer voorzien van een zomerse anthem. Dit jaar ging de eer naar niemand minder dan de zeventien jarige Deen Adrenalize. Een lastige taak want de anthems van WiSH zijn vrijwel altijd goed, maar ook dit jaar gaf het anthem weer het echte WiSH gevoel. Het anthem van Adrenalize was een unieke track en leek niet op de voorgaande jaren. Op internet waren voornamelijk positieve reacties te lezen en ook de maker zelf was er erg blij mee. Na zijn optreden postte hij op zijn facebook: 'Words can’t describe how good it felt to be playing the WiSH Outdoor anthem in front of you guys! Goosebumps all over! #wishoutdoor'. De Deense DJ droeg zelfs zelfs een officiële Nederlandse voetbal shirt met zijn artiesten naam erop en nummer 11, het rugnummer van Arjen Robben.

Voetbal

Tegen vele verwachtingen in haalde het Nederlandse voetbal team de kwart finales van het WK in Brazilië. Iets waar alle Nederlanders trots op zijn, maar dat hield voor de organisatie van WiSH wel in dat er iets geregeld moest worden. En ik moet zeggen: Mijn complimenten! Op de Devoted stage werd alles stil gelegd en kon de wedstrijd op drie grote schermen, die in de stage waren verwerkt, gekeken worden inclusief het commentaar. Op de Dedicated stage ging alles gewoon door, maar kon aan de zijkant van het publiek op een scherm toch zo nu en dan gekeken worden hoe het er voor stond.

Toen na de verlening de penalty’s genomen moesten worden kon je bij iedereen die bij de Devoted stage stond de spanning voelen. WiSH heeft van zichzelf al een groeps gevoel maar de wedstrijd versterkte dit nog eens. Toen uiteindelijk de beslissende actie van Tim Krul viel was het publiek, maar ook de DJ’s die on stage mee keken, niet meer te houden. Iedereen knuffelde elkaar, sprong in het rond en overal kwam confetti vandaan. Ik denk dat ik zelden een wedstrijd zal kijken met zo’n sfeer. We gaan nog niet naar huis!

De meeste festivals in Nederland eindigen om elf of twaalf uur avonds, maar bij WiSH is dat iets anders. Het feest ging namelijk door tot twee uur nachts! Persoonlijk vind ik stages vaak mooier als het donker is omdat je dan ook de lasers, lichten en effecten veel beter ziet. Dus dat ik daar nu extra lang van kon genieten was voor mij een plus punt! Ik hoefde gelukkig na het feest niet naar huis te rijden want twee uur in de nacht is niet de ideale tijd om achter het stuur te stappen. Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die dat gevoel met mij delen. Gelukkig was er voor hen een uitweg. De WiSH camping was namelijk ook te boeken zonder weekend pasje. Voor slechts 17,50 kon je je tentje naast het terrein opzetten en de volgende dag veilig naar huis rijden.

Conclusie

Ook dit jaar was WiSH outdoor weer een succes. Ze weten hun unieke festival gevoel te verwerken in het feest en de stages waren ook dit jaar weer mooi groot en uniek. De sfeer was top en de sets waren stuk voor stuk om van te genieten. Ik heb genoten en ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

Pluspunten

  • Goede sfeer
  • Goede sets
  • Mooie stages

Minpunten

  • Lange wachttijd voor de WC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws