Party Report: A Day At The Park [12 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 13 juli 2014
party reports


Wat: A Day At The PArk
Waar: Amsterdamse Bos, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 12 juli 2014
Line-up: Paul Kalkbrenner, Sunnery James & Ryan Marciano, The Opposites (live), Derrick May, Moodymann, The Magician, Don Diablo, Matthias Tanzmann, Yellow Claw (live), Joey Beltram, Cari Lekebusch, Spherical Coordinates (live), Andrea Oliva, Deetron, Stimming (live), Benny Rodrigues, Detroit Swindle (live), Shifted, The Flexican & MC Sef, Dimitri, Erick Eerdhuizen, Einmusik (live), Tripeo (live), Olivier Weiter, Franky Rizardo, Arjuna Schiks (live), Jaziah, William Kouam Djoko (live), Dirtcaps, PONY, Pete Bandit & Jason Shae, Mirella Kroes vs Doka, FS Green & MC Fit, Illesnoise, Jorn Liefdeshuis, Tsepo, Brutuzz, Nathan Surreal.
Reporter: Cas Smit

Het Amsterdamse Bos: geweldig lekkere locatie

De bossen van Amsterdam lenen zich perfect voor een festival met A Day at the Park als naam. We lopen een groot veld op na een soepele binnenkomst. Alles gaat snel: binnenkomen, munten halen, en drinken of eten halen. Geen onnodige irritaties vandaag. Met de zon op het bolletje bekijken we het terrein. Over het weer was veel gezegd, vooral slechte voorspellingen, maar de zon scheen en iedereen was in een heerlijke stemming. Met een line-up waar je veel mensen blij mee maakt kon de dag goed beginnen. De organisatie maakt het voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk met een app. In de app vind je de line-up, time table, plattegrond en de hele rits met randprogrammering. Geen stress om wat te missen dus.

Randprogrammering! Een belangrijk punt op een festival

Met de overvloed aan festivals die er momenteel is, is het belangrijk dat een festival zich toch enigszins weet te onderscheiden van de andere. Een paar factoren helpen hier bij A Day at the Park aan mee: de locatie, de line-up, de aankleding en de randprogrammering. Wat mij betreft naast de line-up het belangrijkste punt. Met randprogrammering voeg je iets toe aan je festival. Je laat de bezoekers lachen, genieten en ze zijn vooral een ervaring rijker. Wat dat betreft speelt A day at the Park het spelletje om te winnen. Met een heerlijke line-up, een geweldige locatie en een notitieblokje vol met randprogrammering streven ze naar perfectie.

Met een stempelkaart voor al het leuks wist je zeker dat je niks zou missen. De route ging langs de air dixie waar je een noodlanding ging maken, vooraf wel even de veiligheidsinstructies meedoen. De dixie ging op en neer, vooruit en achteruit. Na een heftige noodlanding stapte je een rokende dixie uit. Op de route lag ook het dwergwerpen in de boshut van sneeuwwitje en club hutje mutje, waar je in een hut van vier bij vier meter een lekker feestje kon bouwen. Dit is maar een klein deel van de randprogrammering, na afloop kreeg je op vertoon van je volle stempelkaart dan ook een vaantje voor de overwinning.

Muziek! Verwachtingen, verrassingen en teleurstelling

Bij elke line-up heb je zo je verwachtingen. Je vinkt aan welke artiest je écht niet wil missen en je komt uit bij artiesten waar je in eerste instantie niet verwacht had te gaan kijken. Bij The Magician was dit laatste bij mij het geval. Per toeval belanden we weer bij de main stage, waar deze baas zijn magische kunsten stond te presenteren. Met een heerlijke keuze van nummers staat deze set bij mij boven aan het lijstje van vandaag. Met Paul Kalkbrenner had de organisatie de ultieme headliner te pakken. Zoals verwacht gaf de Duitser een heel fijn setje weg.

Door naar de Club Godverdomme stage, waar mensen draaien die nog nooit een draaitafel hebben aangeraakt. Een geniaal concept en een leuke ervaring voor iedereen die hier zijn foute plaatjes mag laten horen. Teleurstelling was er echter ook. The Opposites, het zijn helden, maar dat dit optreden werkelijk identiek was aan het optreden wat ik zag op Amsterdam Open air en waarschijnlijk elk optreden nam mijn waardering enigszins weg. Het dansje oefenen en zelfs de woorden die Willem daarna sprak waren identiek aan het vorige optreden.

Een knallend einde

Met Sunnery James & Ryan Marciano had A day at the Park een fijne afsluiter. Met een heerlijk beukende set weten deze heren het publiek een knallend einde te geven. Letterlijk en figuurlijk knallend. Met een vuurwerk show die niet voor de poes was en de beats van Sunnery James & Ryan Marciano kwam deze fijne dag tot een mooi einde.

Conclusie

Het was een heerlijke dag in het park. Ik heb genoten van alles wat er te zien en te doen was. Met fijne mensen, goede muziek en veel randprogrammering is deze dag op en top bevallen.

Plus

  • Veel randprogrammering
  • Gezelligheid
  • Originaliteit
  • Toplocatie

Min

  • Tegenvallend optreden van The Opposites

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws