Party report: Top 100 DJs Voting Launch [12 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 14 juli 2014
party reports


Party: Top 100 DJs Voting Launch
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Datum: zaterdag 12 juli 2014
Line-up: Dubvision, Andrew Rayel, Hardwell, Killthebuzz, Dyro, Dannic
Reporter: Anna Zhuravel

Tiësto, Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell... Deze muzikale grootheden hebben meer gemeenschappelijk dan alleen hun passie voor elektronische dansmuziek en een lange reeks wereldberoemde hits. Allemaal mochten ze zich eens de nummer 1-dj ter wereld noemen, al dan niet een paar jaar achter elkaar. Ieder jaar wordt deze eervolle plek opnieuw verloot en je mag inmiddels op de beste dj van 2014-2015 stemmen. Afgelopen zaterdag werden de verkiezingen feestelijk geopend in de Amsterdamse Paradiso.

Fans bepalen de eer

De eerste plaats in de DJ Top 100 betekent wereldwijd succes, boekingen op de grootste feesten en uiteraard heel veel respect en liefde van duizenden fans. De DJ Top 100 wordt uitsluitend op basis van de stemmen van muziekliefhebbers samengesteld. Daarmee is deze ratinglijst bijzonder populair zowel onder artiesten als onder de feestorganisatoren.

Afgelopen jaar kreeg dj Hardwell de meeste stemmen en mocht zijn collega Armin van Buuren één plaats naar beneden opschuiven. Daarmee maakte Hardwell zijn droom waar: hij mag zich in ieder geval één jaar lang de beste dj van de wereld noemen. Weet hij aankomend jaar deze titel te verdedigen?

Stemmen mag

De aftrap van de nieuwe verkiezingsronde vond afgelopen zaterdag plaats in Paradiso. Paradiso is een oude kerk die tot een club en concertzaal is omgebouwd, uiteraard met behoud van zeer goede akoestiek en sierlijke vitrages die dankzij licht en lasers mooi worden uitgelicht. Op het podium van de grote zaal, die over alle moderne must-haves zoals scherm voor video-installaties, CO2-kanonnen en apparatuur voor een lichtshow beschikt, zijn geregeld grote namen uit de muzikale wereld te vinden. De populaire uitgaansgelegenheid bevindt zich in het centrum van Amsterdam. Een leuk weetje is dat je na 12 uur s’nachts in de buurt gratis mag parkeren. Een minder leuk weetje is dat airconditioning zowel op de dansvloer als in de rookruimte van Paradiso niet echt goed werkt.

Het feest trok heel divers publiek aan: van zeer jong tot oud, van chique tot casual, zowel Nederlanders als toeristen vanuit de hele wereld. Gelukkig was er voor iedereen genoeg ruimte op de dansvloer. Dat kwam de al prettige sfeer zeer ten goede. De welverdiende derde plaats van Oranje in WK-voetbal zorgde voor een nog betere stemming, in ieder geval onder de Nederlandse bezoekers.

Uitstekende muziek

De muzikale invulling van de avond was divers en verrassend. Het dj-duo Dubvision mocht de spits afbijten met hun melodieuze set. Ze kregen vrijwel de hele zaal aan het dansen. Dubvision werd opgevolgd door de hoogste klimmer binnen de DJ top 100 van 2013, Andrew Rayel. Met zijn eclectische up-tempo mix van trance, progressive en EDM en snelle schakelingen tussen de platen heeft deze jonge artiest ongetwijfeld de meest sprankelende performance van de avond neergezet. Het publiek ging met hem mee in een bijzondere muzikale flow, hier en daar klonk dan ook lovend commentaar.

Het hoogtepunt van het programma was het optreden van de huidige beste dj van de wereld: Hardwell. Hij vulde zijn set met bekende EDM-platen en minder bekende remixes, hier en daar afgewisseld met wat deep- en clubhouse tracks. Uiteraard was zijn optreden op het hoogste energieniveau. Kill the Buzz draaide na Hardwell. De Bredase dj had geen gemakkelijke klus om Hardwell’s flow te behouden jammer genoeg.

Na een kort optreden van Kill the Buzz verscheen dj Dyro achter de draaitafels. Hij zette een verrassende set neer. Al waren veel bezoekers inmiddels vertrokken, de trouwe feestgangers die wel aanwezig waren genoten van Dyro’s mix van krachtige, stevige en zeker gedurfde platen: even wat anders dan steeds weer bekende dansvloerknallers moeten aanhoren. Dj Dannic mocht de avond afsluiten. Na Dyro’s superenergieke set draaide hij wat steviger dan wij van hem gewend zijn, maar wist hij nog altijd zijn eigen groovy stijl te behouden.

Who’s next?

Met een diverse muzikale line-up en de gezellige sfeer was het feest van afgelopen zaterdag een goed en inspirerend begin van de nieuwe verkiezingsronde. Stemmen kan onder andere op de pagina van DJ Mag of via een link van de artiest zelf. De uitslag laat in ieder geval nog even op zich wachten, dus is het een goede tijd om je alvast voor te bereiden op Amsterdam Music Festival waar de uiteindelijk nummer 1 bekendgemaakt gaat worden. Wij zijn in ieder geval enorm benieuwd!

Plus

  • Erg gezellige sfeer
  • Lekker de ruimte op de dansvloer
  • Divers publiek
  • De sets waren lekker divers

 

Min

  • De airco werkte niet goed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws