Party report: Riverland Festival [zaterdag 19 juli 2014]

Jooshua Franssen | 20 juli 2014
party reports


thumb-riverland-festivalWat: Riverland Festival
Waar: Eiland van Maurik, Maurik
Wanneer: Zaterdag 19 juli 2014
Tickets: 29,50 euro
Line up: Ruben Vitalis, D-Rashid, Dj Dyna, Afro Bros, La Fuente, Bass-D vs The Darkraver e.a
Reporter: Sander van Tongeren

Riverland, een zeer passende naam voor het eerste echte dancefeest op het Eiland van Maurik. Een schitterende locatie met evenzo schitterend weer en een goede line up waren de perfecte ingrediënten voor een geslaagde zaterdag voor iedereen die van diverse stijlen dance houdt.

Perfecte locatie en dito weer

De locatie van Riverland moet ten eerste geroemd worden. Het Eiland van Maurik is bekend als outdoor evenementenlocatie waar vooral bedrijfsuitjes en personeelsfeesten worden gehouden. Het was zaterdag 19 juli echter het toneel van het eerste dancefestival. In 1993 werd het Eiland van Maurik genoemd om hier de eerste Mysteryland te houden, maar dit verhuisde op het allerlaatste moment naar Lelystad. Eindelijk had het eiland nu weer een evenement dat mensen van ver buiten de regio trok. De locatie is namelijk perfect en de omgeving is schitterend. Naast de muziek kon iedereen ook genieten van het water rondom het eiland. De organisatie had dan ook opgeroepen om gerust de zwemkleding mee te nemen en dat was niet aan dovemansoren besteed; sommige bezoekers zochten regelmatig de verkoeling van het water op. Die verkoeling mocht ook wel, want de temperatuur liep zelfs zonder welke vorm van lichamelijke inspanning al op naar ruim boven de 30 graden.

DanceVilla Entertainment vs EVM19

De organisatie van Riverland is in handen van DanceVilla Entertainment, bestaande uit twee enthousiaste en ambitieuze jongemannen uit Rhenen, en EVM19, het all-sports resort op het Eiland van Maurik. DanceVilla Entertainment timmert hard aan de weg met de feesten ‘At My House’ en ‘Extreme Mansion’. Hun grootste wens was echter een eigen festival in de openlucht en samen met EVM19 kwam deze met Riverland in vervulling.

Line up; landelijk en regionaal bekend

Riverland wilde de bezoekers een ruime variatie van dancestijlen bieden. Van latinhouse tot progressive, met free- en hardstyle als afsluiter. Aan dj’s stonden onder andere: Afro Bros, FeestDJRuud, La Fuente en Ruben Vitalis op het mainstage podium. De laatste dj is extra bijzonder omdat Ruben zijn roots in Maurik zelf heeft. Ruben Vitalis voorafgaand aan zijn optreden: 'Heel leuk, ik zie veel bekende gezichten.' Het was nonstop gezellig druk voor het hoofdpodium. Met name in de avonduren stond er een dansende menigte. Bij de talentstage kon iedereen relaxeder zitten waar opkomende talenten, waarvan de meesten uit de regio, hun skills lieten zien en horen.

Diverse stijlen dance

De gehele dag paste de muziek bij de tropische omstandigheden op het eiland van Maurik. Pas later in de avond begon de muziek echt te knallen met als climax hierin de afsluiter met de free- en hardstyle act van Bass-D en The Darkraver. Hoogtepunt was verder dat Riverland zelfs een echt anthem had gekregen van de hand van Ruben Vitalis & Don Cartel vs Smash – Bring The Noise.

Overig entertainment

De organisatie had de aankleding aangepast aan de tropische sferen. Zo waren er danseressen en steltlopers verkleed als kleurige vlinders en tijdens sommige optredens werden er strandballen het publiek ingegooid. Daarnaast was er de mogelijkheid te chillen in relaxte stoelen en zelfs hangmatten die vlak over het water hingen. Er was zelfs de mogelijkheid, om tegen betaling, te jetskiën of flyboarden.

Eten en drinken

Het aanbod van eten en drinken was ruim. Vlees van de barbecue, frites, diverse broodjes en crepes tot fruit en ijs. Ook het drinken paste bij de omstandigheden door het aanbod van cocktails naast de gebruikelijke dranken.

Conclusie

De line up, locatie en tropische sfeer zorgden voor een meer dan geslaagde eerste editie van Riverland. Wel zouden er meer mensen passen op het Eiland van Maurik, nu was dat nog bescheiden in aantal. De hoop is echter dat Riverland volgend jaar een passend vervolg krijgt en dat er een traditie ontstaat op het Eiland van Maurik.

Pluspunten

 • Schitterende locatie
 • Mogelijkheid tot zwemmen
 • Veel relaxte plekken om te zitten of liggen
 • Goede line up (met soms regionaal karakter)
 • Talentstage
 • Ruime variatie eten en drinken
 • Gratis naar WC

Minpunten

 • Zeer tropische omstandigheden
 • Kon meer publiek bij
 • Geen vrouwelijke DJ
 • Muggen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws