Party report: Crazy Sexy Cool [zondag 20 juli]

Peter Güldenpfennig | 22 juli 2014
party reports


Wat: Crazy Sexy Cool Outdoor Festival
FloorplanCSCWanneer: Zondag 20 juli 2014
Waar: Lloyd Multiplein, Rotterdam
Line-up:  o.a. Sidney Samson, Shermanology, Jay Hardway, The Partysquad, Billy the Kit, Leroy Styles, Benny Rodrigues, Apster, Gregor Salto, Franky Rizardo, Feestdjruud, Roul and Doors, MC Zwadi, MC Roga, MC Ambush & MC Mitch Crown
Tickets: €27,50 excl. fee
Reporter: Dena Nijsten

Crazy Sexy Cool staat bekend om haar uitbundige feesten die meerdere malen per jaar worden gehouden in Rotterdam. Dit keer was het de beurt aan een outdoor editie: Crazy Sexy Cool Outdoor Festival. Na het op ‘aanwezig’ zetten van mijn status op Facebook word ik vooraf lekker klaargestoomd door de berichten (en meldingen) op de event- en Facebookpagina. Mijn verwachtingen van deze outdoor-editie staan natuurlijk gelijk aan de kernwoorden van het event: crazy, sexy en cool.

Locatie en aankleding

Tussen een groot aantal woningen in Rotterdam bevindt zich het terrein van CSC Festival. Vanaf de autoweg komen we aanrijden en gaan we op zoek naar een plekje tussen deze woningen aan de omliggende kades. Vanuit de auto is al muziek te horen vanaf een groot plein: Lloyd Multiplein. Bij binnenkomst worden we direct welkom geheten in de Crazy Sexy Cool-sfeer door de aankleding in de kleuren geel, roze en blauw. De organisatie heeft het plein, dat lijkt op een enorm betonnen parkeerterrein, weten om te toveren tot hét festivalterrein van dit jaar met een redelijk ‘coole’ sfeer.

Het festival bevat dit jaar twee stages en is kleinschalig, waardoor het terrein overzichtelijk is ingedeeld: rechts de Nope is Dope-stage en links de mainstage. Tegen de zijkanten van het terrein, rondom de stages, zijn allerlei standjes te vinden met gadgets, eten en natuurlijk drinken. Er is overigens direct te zien dat er genoeg variatie in het eten is, aangezien er zelfs suikerspinnen en popcorn verkocht worden op dit feest. De eerste beats die we horen komen van de Nope Is Dope-stage af en hebben een urban-vibe.

Sfeer en line-up

Wij besluiten, na het huren van een locker, vrijwel direct om een kijkje te gaan nemen bij de mainstage. Hier weet op dit moment Billy The Kit, samen met Mitch Crown, te zorgen voor een heerlijke sfeer. Billy draait een aantal bekende ‘meezingplaten’ in een edm-jasje gestoken. Mitch Crown speelt hier feilloos op in door het publiek te motiveren om mee te zingen en vervolgens helemaal los te laten gaan ‘when the beat drops’. Deze sfeer blijft vervolgens het gehele festival hangen. Één van de sterkste punten van het festival en tevens de line-up is de afwisseling tussen dj’s en mc’s.

Vrijwel iedere dj draait maar één uurtje, waardoor er een zekere ‘spanning’ in de line-up blijft. De ‘coole’ sfeer klonk door in de geprogrammeerde intro’s van de dj’s, die te horen en zien waren op een groot scherm in het midden van de mainstage. Dit zorgde voor een zekere nieuwsgierigheid bij het publiek voor de volgende dj. In de ochtend kon worden geluisterd naar fijne latin-house van o.a. Gregor Salto, Roul and Doors, Franky Rizardo en Delivio Reavon & Aaron Gill en in de namiddag werd optimaal gebruik gemaakt van de commerciële (bigroom) house-sounds. Daarnaast waren de verschillende mc’s belangrijk binnen de line-up. Waar men normaal één à twee MC’s per stage ziet, heeft de Crazy Sexy Cool mainstage er maar liefst zes! Deze gaven ieder een eigen twist aan het optreden en tevens aan de sfeer. Ook de urban-liefhebber heeft niks te klagen, want gedurende de hele dag wordt de beste urban gedraaid bij de Nope is Dope-area.

Benny Rodriguez

Aan het einde van de dag is het tijd voor een van de helden van Rotterdam: Benny Rodriguez. Eigenzinnig als hij is, staat deze dj erom bekend altijd zijn eigen ding te doen. Als afsluiter van Crazy Sexy Cool verrast hij het publiek dan ook met een heerlijke set vol ‘underground’ house/techno met een rauw randje. De lichtshow is perfect afgestemd op de muziek en zorgt voor een einde om van te genieten.

Prijzen

De prijzen op het festival zijn niet mild. De munten kunnen alleen per strip van 3,5 munt gekocht worden en kosten 10 euro per stuk. Voor een wijntje/rosétje betaalde je 1,5 munt en een biertje kost, net als frisdranken 1 muntje. ‘Iced’ cocktails kunnen worden gekocht voor 2,5 munt en eten kost vrijwel overal 2 muntjes. Voor een bezoekje aan het toilet wordt één muntje gevraagd voor de hele dag.

Conclusie

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival was een gezellig kleinschalig festival, dat wellicht gericht was op bezoekers uit Rotterdam en omstreken. Er is voldoende moeite gestoken in de line-up om de bezoekers van het begin tot het einde te verwennen met de diverse muzikale klanken van de dj’s. De hele ‘gekke’ (crazy) sfeer van het concept bleef echter een beetje uit tijdens de outdoor editie en was meer gefocust op de ‘coole’ kant. Persoonlijk had ik namelijk verwacht dat er meer een ‘kermissfeer’ zou hangen tijdens deze editie. Vanwege de oppervlakte van het festival is het wellicht niet het festival waar je vanaf het begin tot het einde bij aanwezig wilt zijn (hoewel je dan natuurlijk wel een aantal leuke dj’s mist), maar door in de middag te gaan en tot het einde te blijven was een top-dag wel gegarandeerd.

Plus

  • Gevarieerde line-up
  • Overzichtelijk terrein
  • Prima prijs-kwaliteit verhouding
  • Ruime variatie eten en drinken

Min

  • Sanitaire voorzieningen gemengd (mannen en vrouwen samen)
  • Weinig ‘randentertainment’ (beleving buiten de stages om)
  • Niet genoeg zitmogelijkheden om te eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws