Party report: Ultrasonic Festival [26 juli 2014]

Eveline Meijer | 27 juli 2014
party reports


255162_original_338545

Wat: Ultrasonic Festival
Waar: Maarsseveense Plassen, Maarssen
Wanneer: Zaterdag 26 juli
Line-up: o.a: Sidney Samson, Bassjackers, La Fuente, Richard Durand, Roog, Housequake, Basto, TV Noise, Sander Kleinenberg, Don Diablo, Ryan Watts, Franky Rizardo, The Flexican & MC Sef, FeestDJRuud, Dyna, B-Front, Crypsis, Pavo, Code Black, Michel de Hey, Secret Cinema, Roul and Doors, Gregor Salto, FS Green, Lady Bee. Gehele line-up zie: www.ultrasonic.nl
Reporter: Shirley van der Bilt
Fotografie: Ultrasonic Festival

Wie van festivals houdt hoefde zich afgelopen weekend niet te vervelen. Er waren namelijk heel wat festivals gaande! Zo ook de derde editie van Ultrasonic. En aangezien wij vorig jaar hier ons goed hadden vermaakt, konden we deze editie niet aan ons voorbij laten gaan…
Afgelopen zaterdag vond de derde editie plaats van Ultrasonic. Een festival in het midden van het land, wat, zeker tijdens deze editie, voor ieder wat wils biedt. Dit jaar vierde het festival ook nog eens een tienjarig bestaan. Voorheen heeft dit festival namelijk zeven edities onder de naam Rockit Open Air neergezet, dus werd er extra uitgepakt.

Leuke locatie

De Maarsseveense Plassen is een leuke locatie voor een festival en geeft veel ruimte om een groot festival neer te zetten. Nu het festival extra uitpakte vanwege het lustrum, was het festival groter dan vorig jaar en was er meer gebruik gemaakt van de ruimte die de locatie biedt. Hierdoor waren er meer stages dan vorig jaar die in de lengte van de plas waren opgesteld waar techno, house, hardstyle, latin, trance en eclectic beats aan bod kwamen. Het festival was uitverkocht, alleen aan de deur waren nog kaarten te koop voor 50 euro. Het beloofde dus een mooi en gezellig dagje te worden.

Onderweg naar het festival toe kregen we even een flinke regenbui op ons dak. Eenmaal de auto geparkeerd op het grote parkeerterrein voor de deur (kosten: 12 euro) was het zonnetje weer doorgebroken. Met af en toe een wolkje was het een perfect festivalweertje! Binnen vijf minuten waren we binnen en ook binnen no-time hadden we onze muntjes. Deze waren wel iets duurder dan we op de meeste festivals, en ook vergeleken met vorig jaar op dit festival, gewend zijn. Voor 11 euro kreeg je vier muntjes, 2,75 euro dus per muntje. Voor degene die een kluisje nodig hadden waren deze voldoende aanwezig.

Ultraspnic

Het festival was al lekker volgelopen. Het viel ons direct op dat er meer aandacht aan de stages en het terrein was besteed dan de vorige editie. Niet alleen aan de decoratie van de stages was meer aandacht besteed, maar ook aan vermaak buiten de muziek om was gedacht. Met een reuzenrad, een zweefmolen en een spin was het festival voor de liefhebber ook nog eens een speelparadijs. En aangezien er rijen stonden voor deze attracties, een geslaagde uitbreiding wat ons betreft.

We besloten de middag te beginnen op de Latin Lovers stage, waar Roog al was begonnen met zijn set. De stage was half overdekt met een tentdoek, waardoor je kon kiezen voor zon of schaduw. Met een licht briesje en de lekkere zomerse beats van Roog een prima stage om de dag te beginnen. Toch waren we nieuwsgierig naar de Mainstage, waar voornamelijk house het aanbod was. We besloten een kijkje te nemen vanaf het VIP-deck, dat vanaf dit jaar ook aanwezig is op dit festival. Vanaf dit deck hadden we een leuk uitzicht recht op de Mainstage en over het publiek. Het geluid stond lekker hard en het publiek leek zich aardig te vermaken met TV Noise die op dat moment achter de draaitafels stond.

Na TV Noise begaven we ons naar de Hardstyle-stage, die zich in het achterste van het terrein bevond, direct naast de plas. Door de bomen konden ook hier de festivalgangers kiezen om in de zon of schaduw te staan, wat met het mooie weer geen overbodige luxe was. Genoeg festivalgangers stonden ook met hun voeten in het water. Vanaf de Hardstyle-stage kon je namelijk gemakkelijk via het zand het water inlopen. Een paar namen zelfs een dui in het water. Ach ja, waarom ook niet. Het was immers warm genoeg.

Ultrasonic

Een momentje stilte

Van tevoren had de organisatie via Facebook al aangegeven dat de grote vuurwerkshow die was aangekondigd, niet door zou gaan in verband met de vliegtuigramp in Oekraïne. Dit omdat er vier inwoners uit de gemeente van de locatie van het festival bij deze vliegtuigramp zijn omgekomen. Naast het schrappen van de vuurwerkshow op het programma werd er om 20.00 een minuut stilte gehouden. Op de facebookpagina werden door menig bezoeker van tevoren al verschillende meningen over geuit. Maar eenmaal op het festival toen het hele terrein muisstil was en er na afloop werd geklapt, vonden we dit toch wel een bijzonder en mooi moment, gezien het aantal bezoekers en de grootte van het terrein.

Het feestje werd na het moment stilte snel weer hervat met Sidney Samson op de Mainstage. Een prima set, met daarna Bassjackers. We besloten ons even naar de chillhoek te begeven, waar genoeg picknicktafels stonden met rondom genoeg keuze om je honger te stillen. Vervolgens maakten we nog een rondje over het terrein langs de Grotesque stage en Rockit Stage waar techno en trance aan bod kwamen. Deze stages bevonden zich in tenten, maar stonden de gehele dag prima gevuld. Inmiddels liep de avond bijna tegen het einde en pikten we nog een stukje Dyna mee bij de Hipster stage. Op de beats van Dyna gaan altijd de voetjes van de vloer, ook dit keer weer. Op de Mainstage sloot Don Diablo af. Helaas viel deze dj ons tegen dus besloten we de drukte om het parkeerterrein voor te zijn te en gingen we op huis aan.

Conclusie

Het was persoonlijk wel weer even omschakelen als je de twee weekenden ervoor op Ultra Europe en Tomorrowland hebt gestaan. Natuurlijk is een festival als dit daar niet mee te vergelijken, maar het leek hier wat minder los te gaan dan op andere festivals in Nederland. Het publiek is gemiddeld wat ouder en lijkt naast een beetje dansen vooral ook veel te socializen. Echter was het heerlijk weer, een prima sfeertje en de muziek was goed. Het festival had zich goed uitgebreid en bood genoeg voor ieder wat wils. Wel een (groot) minpunt was dat je bij de toiletten werd tegengehouden door personeel omdat je drankje niet mee naar binnen mocht. Je flesje water (waar je 5,50 euro voor betaalde op dit festival) kon je met dit warme weer dus niet bijvullen. Daarnaast moet je dus altijd met iemand samen naar de wc als je een drankje hebt, zodat diegene je drankje vast kan houden om elkaar vervolgens weer af te wisselen. Een beetje belachelijk wat ons betreft. Ondanks dat hebben we ons prima, op het einde na, vermaakt en vinden we het ondanks het aangepaste programma een geslaagd festival.

Plus

  • Het weer
  • Locatie
  • Uitbreiding van het festival qua stages
  • Aanbod eten

Min

  • Niet met je drankje naar de wc mogen
  • Prijzen
  • Einde mainstage

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws