Party report: Spatial Outdoor [zaterdag 26 juli]

Eveline Meijer | 29 juli 2014
party reports


Spatial OutdoorWat: Spatial Outdoor
Wanneer: zaterdag 26 juli
Waar: Poeldonkweg 3, s'-Hertogenbosch
Line-up: o.a. Trikk, Doka, Sugarbelly en Randomer
Kosten: €12,50 in de voorverkoop, €17,50 aan de deur
Reporter: Lobke Ruijs

Spatial Collective organiseerde al diverse feestjes indoor, maar dit keer was het tijd voor een grotere editie en de aller eerste outdoor editie. De keywords voor deze editie waren: intimiteit, internationale artiesten en de buitenlucht uiteraard.

Opzet

Spatial Outdoor koos er bewust voor maar één podium te hosten. Hiermee probeert de organisatie de intimiteit van te behouden en zo zijn ze er zeker van dat alle bezoekers de internationale artiesten niet mis zullen lopen. Bij binnenkomst vielen meteen de vier grote zuilen op, met daarop grote foto’s op ieder vlak. Deze foto’s zijn werken van de fotografen die op het feest zelf ook rondliepen. De foto’s waren helaas niet helemaal in stijl van het concept en de werken zelf verschilden ook qua invulling. De variatie liep van een serie 'bruine meisjes' tot een foto van Armin van Buuren, trots met de Nederlandse vlag. De foto’s waren zeker niet onaardig en op deze manier direct zichtbaarheid geven aan de aanwezigen fotografen is erg leuk bedacht, desalniettemin teleurstellend dat het niet in lijn was met het feest zelf. Verder was de aankleding wat summier. Er waren wat gele planten om de haringen van de terp die boven de dj booth stond te verbloemen. Verder was er een grote constructie met daaronder twee schommels die wat vermaak bood, maar van verder aankleding was weinig terug te vinden.

Locatie

Het outdoor feestje vond plaats in Den Bosch, net buiten het centrum aan een bedrijven terrein. Deze plek was prima te bereiken per fiets of auto. Was je met het openbaar vervoer, kon er gebruik gemaakt worden van pendelbussen. Het voordeel van dit terrein was dat het buiten een woongebied lag, waardoor het een vergunning had gekregen om versterkte muziek tot 00.00 uur te draaien. Het terrein op zich was vrij groot als je het aantal bezoekers bekijkt. Een lange strook van beton op de vloer en het hekwerk er omheen bood niet direct intimiteit. Daarnaast viel het bezoekersaantal tegen waardoor het terrein al snel leeg leek.

Muziek

Qua muziek heeft Spatial Outdoor flink uitgepakt. Naast jong talent van Brabantse bodem stonden er diverse internationale artiesten. Vanaf ongeveer 18.00 uur begon het internationale feestje. Trikk, een DJ uit de UK zorgde dat ondanks de regen er nog flink gedanst werd.

De Amsterdamse Doka, die vorige week nog bij Amsterdam Open stond, nam de decks over. De regen stopte definitief en de zon begon weer door te breken. Met een strakblauwe lucht en een ondergaande zon werd de avond met fijne muzikale begeleiding ingeluid.

Pris, eveneens een Engelse dj, is nog niet erg bekend maar heeft zeker zijn kwaliteiten laten horen. Het publiek genoot er zichtbaar van en er werd flink gedanst.

Waar normaal rond 22.30 uur de afsluiting begint, begon nu Randomer zijn set. Een waardige afsluiter voor deze dag. De voorgaande set hadden een prima opbouw en Randomer wist dit feilloos over te nemen en hierop voort te borduren. De muziek ging harder en de beats werden sterker. Tot het eind toe werd volop los gegaan en genoten. Met uiteindelijk een mooi applaus als afsluiter.

Conclusie

De organisatie heeft een geslaagde eerste Spatial Outdoor editie neergezet. Het bezoekersaantal viel wat tegen waardoor ze het statement van intimiteit niet geheel gehaald hebben op dit grote terrein. Desalniettemin was het vooraan bij het podium erg sfeervol en druk. Of het uiteindelijke bezoekersaantal aan de organisatie lag, of misschien de slechte timing qua vakantieperiode is niet te zeggen. Maar dat het niet aan de muzikale invulling lag staat sowieso vast!

Plus

  • Kwalitatieve muziek
  • Toegankelijke sfeer
  • Diverse maaltijdkeuze

Min

  • Tegenvallend bezoekersaantal
  • Weinig aankleding
  • Geen schuilplek voor de regen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws