Party report: TIKTAK Electric Music Festival [zaterdag 26 juli]

Eveline Meijer | 1 augustus 2014
party reports


Wat: Tik Tak Festival268755_original_346507
Wanneer: 26 juli
Line-up: o.a. Makj, Martin Garrix, Steve Aoki, Bassjackers en Yellow Claw.
Waar: Arena Boulevard 1, Amsterdam (naast de Heineken Music Hall)
Kosten: €45,-
Reporter: Lana Bockweg
Fotografie: Paul Jurgens

Dit jaar was de tweede editie van het Tik Tak Festival en het weer zat mee: af en toe een buitje maar verder lekker. Tik Tak Festival is een klein opgezet festival met 3 stages ten midden van het Amsterdam Arena gebied. Het terrein naast de HMH was waar het eigenlijk allemaal gebeurde.

Lekker makkelijk

Een voordeel was de bereikbaarheid van het festival. Je kunt er in de buurt parkeren met de auto op een van de beschikbaar gestelde terreinen of in de garages in het Arena gebied, maar je er kunt ook heel erg goed met openbaar vervoer komen. Het festivalterrein ligt op 5 minuten lopen van station Bijlmer vandaan, waar de metro’s, treinen en de bussen om de zoveel minuten stoppen.

10575385_697484003621881_8884312393366162286_o

Bij aankomst op het festival regent het nog licht. We hebben even gewacht in verband met er een zware regenbui die ons passeerde. De rest van de dag is het weer erg goed. Een heel klein beetje regen in het begin, maar daarna is het voornamelijk droog en zonnig.

EDM, eclectic en urban

Tik Tak heeft drie stages: een EDM stage, een breaks/eclectic stage en een urban stage. De urban stage is overigens het kleinste podium en ligt ergens achterin op het terrein. Het is best onduidelijk aangegeven, wat wel een minpunt is voor de mensen die van urban houden. Je hoort de beats van de EDM er doorheen. Het EDM Podium is naar mijn idee de mainstage: Martin Garrix, Carnage, Steve Aoki en vele andere namen staan daar te draaien.

Dan is er ook nog het iets kleinere breaks/eclectic stage. Vanaf het begin is het daar al erg druk en het publiek gaat goed los. Later op de EDM stage gaat ook daar het publiek goed los en na verloop van tijd staat het daar vol. Een minpuntje is dat de stages redelijk dicht op elkaar staan, waardoor je op bepaalde momenten twee of drie soorten muziek hoort.

Loskomen10455570_697483270288621_3322958521408838908_n

Het feest zelf is in het begin een beetje zien en gezien worden en later in de middag komt er ook een erg jong publiek op af. Later, rond een uur of 18.00 a 19.00, komt ook
het wat oudere publiek (25+), waardoor de sfeer gelukkig toch helemaal los komt en je ook een festival gevoel krijgt in plaats van het idee dat je op een strandfeest rondloopt.

Vette line-up

Tik Tak Festival is dus een erg vet feest, vooral vanaf het einde van middag en het begin van avond. De line-up is internationaal en erg goed. Gelukkig zat het weer ook mee en was het allemaal goed bereikbaar.

Plus

  • Goede bereikbaarheid
  • Erg goede line-up
  • Goede sets

Min

  • erg jong publiek
  • stages iets te dicht op elkaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws