Party report: Boothstock [2 augustus 2014]

Rick Francissen | 3 augustus 2014
party reports


boothstockWat: Boothstock
Waar: Zuiderpark, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 2 augustus
Line-up: O.A. Secret Cinema, Michel de Hey, DJ Sneak, Mell Tierra, Baggi Begovic, Karim Soliman, Lucien Foort, Dimitri
Reporter: Rick Francissen
Fotografie: Rick Francissen

Dit weekend bezochten we alweer de derde editie van het Rotterdamse ‘Bootstock’ festival in het zuidelijke deel van Rotterdam. Ook dit jaar waren er weer verschillende muziekstijlen te horen, maar deep-, tech-house en techno voerden wel de boventoon. Een handjevol dj’s waaronder Michel de Hey, Secret Cinema en Lucien Foort komen ook nog eens uit Rotterdam. Een echte thuiswedstrijd dus.

Rustig begin

Wij kwamen vroeg aan op het festivalterrein. Dit merkten we direct aan de korte rijen en lege stages, maar het was misschien ook wel een goede keus want toen we een uur later de rij bij de ingang (zie foto) en de muntenbalie zagen was er toch enige vorm van opluchting. De organisatie had hier wat meer personeel en meer balies in kunnen zetten. Een kleine goedmaker was het vriendelijke personeel.

Boothstock

Festivalterrein

In totaal waren er zes stages die verschillend van grootte allemaal een eigen sfeer met zich mee brachten. Gelijk bij binnenkomst kwamen we terecht bij de stage van Give Soul en Moustache Records. Hier was het gedurende de hele dag vrij rustig. In de avond kwam hier voor de hosts gelukkig verandering in. Vervolgens liepen we de mainstage tegemoet waar artiesten als Benny Rodrigues, Secret Cinema en voorman Michel de Hey te zien waren. De tribunes en overkapping zorgde vooral in de avond voor een wat meer club-achtige setting dan je zou verwachten op een festival.

Boothstock

Dit ging ook op voor de botsautootjes stage. Een ware botsauto arena werd omgetoverd tot een dansvloer waar af en toe een vlaagje progressive house voorbij kwam. Met echte botsautootjes om de stage heen en een kermis achtige verlichting gaf dit een bijzondere sfeer.

Grote variatie

Terwijl we doorliepen over het festivalterrein naar de volgende stage kwamen we langs bijzondere eetkraampjes met allemaal een eigen specialiteit. Zo was er een Amerikaanse schoolbus die hotdogs verkocht, een pizza-kraam waar de pizza’s recht uit de oven werden gehaald, een bbq en nog een tiental kraampjes. Het was zelfs mogelijk om kleding te kopen op het festival. De wachtrijen waren hier net zoals bij de vele bars nooit veel te druk.

Boothstock

Opvallend was dat er veel mensen van verschillende afkomst te zien waren. Ook zagen we de leeftijd verschillen tussen jongeren van 18 jaar tot volwassenen die zeker rond de 40 waren. Wellicht door de vele bewaking of door de gemoedelijke sfeer op het festival heeft dit niet tot ruzies of ongevallen geleden.

Groot en klein talent

Met veel op en neer lopen van stage naar stage hebben we toch aardig wat dj’s aan het werk gezien. De grote namen van het festival zoals Secret Cinema, Michel de Hey, Dj Sneak en Lucien Foort, maar ook kleine talenten die op kleinere stages zoals die van Eiland Gasten – Kweekvijver stonden zoals Stun & Rijben wisten het publiek te vermaken.

Boothstock

Conclusie

Met een derde en geslaagde editie van Boothstock kan de organisatie vooruitkijken naar volgend jaar. Dan vindt het festival plaats op een nieuwe locatie in het Kralingse bos in Rotterdam. Weten zij de sfeer van het festival over te brengen naar die plek en verbeteren ze kleine dingen zoals de rijen bij de muntenbalies en ingang, dan kan de vierde editie eigenlijk niets anders doen dan slagen.

Plus

  • Goede opzet van het festivalterrein
  • Ruime keus aan eten
  • Vriendelijk personeel

Min

  • Lange rijen bij muntbalies en ingang

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws