Party report: Sky City Festival [2 augustus 2014]

Rick Francissen | 5 augustus 2014
party reports


266210_regular_348911 (1)Wat: Sky City Festival
Waar: Arenapark, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 2 augustus
Line-up: Avicii, Afrojack, Knife Party, Blasterjaxx, Rita Ora, Madeon, Quintino, Sander Kleinenberg, Chocolate Puma, Example, Shermanology Soundsystem, Gregor Salto, Apster, Bart B More, Dyro, Ummet Ozcan, Housequake, Baggi Begovic, Funkerman, D-Wayne
Reporter: Lana Bockweg
Fotografie: Dennis Duncan

Wat het weer betreft viel er niets te klagen, wel zo prettig bij een festival dat zich ook buiten afspeelt. Enkel onderweg en bij binnenkomst regende het, maar dat was het dan ook. De rest van de dag was droog en warm en ook het zonnetje liet zich gelukkig nog heel even zien. Een prima setting voor een vette festivaldag dus.

Stages

Als bezoeker had je de keuze uit twee stages: de mainstage buiten en een stage binnen in de Heineken Music Hall. Wij waren vooral buiten bij de mainstage te vinden. De namen die daar stonden trokken ook het meeste publiek. Wel jammer dat dat betekent dat je acts moet missen, zoals Madeon. Die set in de HMH was tegelijkertijd met Knife Party op de mainstage. Over main kunnen we trouwens kort zijn: hier werd flink uitgepakt met mooie lichtshows, vuurwerk en 3D-led-wanden. Het publiek had er ook duidelijk zin in en het ging dan ook flink los.

Sterke line-up

Over de line-up valt weinig op te merken. Met o.a. Afrojack, Avicii, Blasterjaxx, Knife Party, Madeon en Quintino kun je ervan uitgaan dat er publiek ook speciaal voor deze namen komen. Hoewel de area voor de main zich langzaam vulde met mensen werd er qua line-up vanaf de eerste minuut geknald. Met achtereenvolgens Gregor Salto, Quintino, Chocolate Puma en Blasterjaxx werd de toon gezet en dat liet het publiek weten ook. Het ging hier al vrij snel lekker los.

Na Blasterjaxx kwam Knife Party en werd het snel drukker. Dit had ongetwijfeld te maken met Afrojack, die na Knife Party het podium zou betreden. En wat een set! Het publiek ging he-le-maal loos!

Avicii

Aansluitend op Afrojack betrad Avicii de main en dat was duidelijk een van de grote publiekstrekkers. De Zweedse dj draaide heerlijk, veel bekend werk werd afgewisseld met allerlei remixen. De dj was op het festival duidelijk op zijn plek, want hij leek zich goed te vermaken. Tegelijkertijd werd duidelijk dat met een dj als Avicii dit festival internationale allure heeft, en dat gewoon in Amsterdam!

Sky City By Night

Nadat Avicii om 23.00 uur de main afsloot konden partygangers die er niet genoeg van kregen nog terecht in de HMH waar Sky City By Night plaatsvond. Met onder meer Funkerman, Housequake, Dyro en Ummet Ozcan was ook de avond en nacht meer dan de moeite waard.

Conclusie

Sky City Festival heeft onze verwachtingen overtroffen. De organisatie was prima in orde, de sfeer was erg goed en de show met special effects, vuurwerk en confetti was simpelweg geweldig. Laat dit festival alsjeblieft een traditie worden.

In het kort

Indrukwekkende line-up
Goede sfeer
Leuk publiek
Internationale allure

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws