Party report: Dance Valley wordt Rain Valley [2 augustus 2014]

Eveline Meijer | 6 augustus 2014
party reports


Wat: Dance ValleyDance Valley
Waar: Recreatiegebied Spaarnwoude, Velsen
Wanneer: Zaterdag 2 augustus
Line-up: 2000 and one, aeros, art of fighters live, audien, biggi, boaz van de beatz, chain reaction, chuckie, cinnaman, cristian varela, delete vs prefix & density, dyna ft gio, franky rizardo, jordy dazz, kabale und liebe, klingande, kold konexion, la fuente, markus schulz, mc da syndrome, omi, ophidian live, otto knows, outbreak, phalerieau, promo vs. N-vitral, showtek, steve lawler, teka b, the bloody beetroots live, the outside agency vs deathmachine, tnt, vato gonzalez ft mc tjen, wildstylez, zany
Reporter: Shannon Bontrop
Fotografie: Dennis Beuger

In 1995 organiseerde UDC voor het eerst hun dancefeest. De naam van het feest was gebaseerd op de locatie van de main stage, een vallei! Dance Valley was geboren, en hoe. In het eerste jaar trok het festival al meteen 8.000 bezoekers en dat kwam voornamelijk door hun hoofdact: Carl Cox.
De editie van dit jaar stond volledig in het teken van hun 20ste editie. De line-up was sterk en de stages zagen er gruwelijk uit! Dat mag ook wel als je bedenkt dat dit festival ongeveer 60.000 bezoekers trekt en zeker niet onder het kopje ‘goedkoop’ valt.

52171_699889603381321_8813426471784138452_o

Rain Valley

Het klimaat veranderd en tegenwoordig lijkt het wel alsof Nederland een tropisch regen klimaat heeft. Het was lekker warm en je zag veel mensen in korte broeken en bloten armen, maar Nederland zou Nederland niet zijn als het niet zomaar kei, maar dan ook echt keihard ging regenen. Opeens moest je rennen en maar hopen dat er ergens een plekje was om te schuilen. Die waren er namelijk niet zoveel en een poncho was best prijzig. Ook moest je na de bui opletten met lopen want het terrein veranderde in één grote blubberzooi. Sommige zagen daar de lol wel van in en gebruikte poncho’s om van de modderige bergen te glijden.

Het terrein was min of meer opgedeeld in twee delen. De hardere stylen en de house/trance. Door deze splitsing moest je best een stuk lopen naar de andere helft en zeker na de regen was dat een behoorlijke uitdaging. Mensen die er voor kozen om bijvoorbeeld alleen in de hardere genres te blijven, konden binnen vijf minuten bij de volgende stage zijn en hoefden daarom bijna niks te missen.

Ook thuis een feestje

Wie naar Dance Valley wilde moest aardig in de buidel tasten. Het kaartje zelf was al aan de prijzige kant maar met een muntprijs van bijna €3,- kwam dit festival hoog in de lijst van prijzige dagbestedingen.

De organisatie deed dit duidelijk niet voor de eerste keer want op het terrein leek alles te kloppen. Er waren voldoende barren en ook het assortiment aan eten was breed. Verder waren alle stages goed verzorgd en voorzien van licht, vuurwerk en special effects. Het geluid was goed en hard. Iets wat ik als party animal erg belangrijk vind! De line-up was goed en de sfeer op het feest was erg relaxt. Het publiek was wel wat ouder. Normaal zie je veel jongen meiden en jongens die voor het eerst naar een festival gaan, maar hier zag je voornamelijk ervaren party gangers.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn om welke reden dan ook was er een livestream. Via de site van Dance Valley konden thuisblijvers mee kijken naar een aantal sets en zo nu en dan kwam er een klein interview voorbij. De mannen van het camerateam waren de hele dag druk bezig om iedereen thuis ook een beetje van de goede sfeer mee te laten genieten.

Terug door de blubber10541449_699888666714748_3446438723005636790_o

Nadat Nicky Romero het feest afsloot begon de ellende. Het terug vinden van je auto of de touring car. Het was allemaal goed aangegeven maar de afstand was veel te ver. Na een dag op een festival in de blubber is het laatste waar ik zin in had om nog eens 20 minuten te moeten lopen naar een bus die niet te vinden was. Op het terrein voor de bussen was het een chaos. Er was geen structuur en de verkeersbegeleiders gaven buschauffeurs geen goede aanwijzingen. De chaos maakte dat we heel lang hebben moeten wachten. Ook veel automobilisten wisten niet waar ze heen moesten, waardoor ze door het wandelende publiek heen reden. Niet heel erg safe.

Conclusie

Twintigste edities zijn er niet voor niets. Dit feest is organisatorisch goed, ook al zijn er een aantal punten waar ze nog aan kunnen werken voor de toekomst. Of ik het daadwerkelijk €60 entree en de prijzige drankjes waard vond, weet ik nog niet. Er is veel keuze in Nederland. Alhoewel hoog in de lijst staan op het gebied van de show en muziek, vond ik het wel aan de dure kant. Voor dat geld had ik iets meer verwacht.

Plus

  • Goede sfeer
  • Goede sets
  • Mooie stages

Min

  • Regen maakte het terrein lastig
  • Duur
  • Ver lopen naar de bus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws