Party report: Lakedance [9 augustus 2014]

Rick Francissen | 10 augustus 2014
party reports


LakedanceWat: Lakedance
Waar: Aquabest, Best
Wanneer: Zaterdag 9 augustus
Line-up: Bassjackers, Basto, Daddy's Groove, Hardsoul, Mightyfools, NERD, Rae, Third Party, MC Roga, Flashmob, Franky Rizardo, Sam Divine, Simon Dunmore, Sonny Fodera, MC Pryme, Andre Galluzzi, Bjorn Wolf, De Sluwe Vos, Lazee Larry, Michel de Hey, Nakadia, Ninetoes, Remy, Anthony More, Ivo Foreal, Kenflow, Monsieur Pompe, Rick Lampe, Zef Felicien
Reporter: Michiel van Oers

Het festivalterrein bij Aquabest stroomde zaterdag voor de tweede keer dit jaar vol voor Lakedance. Het dancefestival begon 's middag om één uur en werd 's avonds om elf uur afgesloten. Ondanks de minder weervoorspellingen een week eerder waren de weeromstandigheden ideaal voor de tweede editie van Lakedance dit jaar. Bezoekers konden zich de hele zaterdag bij vier verschillende podia vermaken. Net als voorgaande editie was ook deze weer ruim een week van tevoren volledig uitverkocht.

Lakedance Life’s a Beach

Lakedance staat bekend als hét strandfeest van het zuiden. Een festival dat volgens de bezoekers door de gemoedelijke sfeer toegankelijk is voor iedereen. Hierdoor blijven trouwe Lakedance-fans elk jaar weer terug komen. Zo waren er ook dit keer weer veel bezoekers vanuit de regio waardoor het lijkt alsof iedereen elkaar kent. Hetzelfde gold voor mij als reporter uit de regio. Echte fans hadden dit jaar de mogelijkheid een combi-ticket aan te schaffen. Voor de prijs van €60,- had je een ticket voor zowel 7 juni als voor 9 augustus dit jaar. Een apart ticket kostte €35,-

Het festival telt vier stages die niet al te ver van elkaar liggen: de Open Main, Defected, Kletskoek en Mensroom. Samen zorgden ze voor genoeg muziekaanbod. De genre’s waren onder andere: club, deephouse, groove, house, minimal, techhouse, en techno. Zo was er voor elke bezoeker wel een muziekstijl om heerlijk op te dansen en te genieten van het mooie weer op hun vrije zaterdag.

Wie van intieme gezellige plaatsen houdt, mag de Mensroom niet missen. De Mensroom stage is inmiddels een vaste waarde geworden op Lakedance en deze bijzondere locatie is te vinden op het ponton van Beachclub Sunrise en heeft een prachtig uitzicht door de ligging in het water. Met een line up die zich kenmerkt door regionaal talent als Anthony More, Ivo Foreal, Kenflow en Monsieur Pompe is de Mensroom stage dé plek om nieuw aanstormend talent te spotten. Door de ligging recht voor Beachclub Sunrise en de aanwezigheid van heerlijk relaxte loungebedden stond en lag het hier gedurende de dag aardig vol met mensen die genoten van het zonnetje, de beats van de Mensroom of gewoon de voetjes even wat rust wilde gunnen.

In de Defected tent was het ook al vroeg druk. Hier konden de Defected fans op Lakedance genieten van de beste house uit de Londense keuken met o.a. Sam Divine, Sam Dunmore en natuurlijk Chocolate Puma. Hoewel deze locatie een stuk groter was dan de Mensroom, hing er een intieme, relaxde loungesfeer. Daarnaast was er gezorgd voor een extra stukje dansvloer op het water waar men kon genieten van zowel de muziek als het zonnetje.

Helemaal in het Lakedance bos verstopt troffen we de Kletskoek stage aan. Hier zorgde o.a. Remy en Michel de Hey voor de verse deep- en techhouse beats. Er hing een underground sfeertje. Door de redelijk dichte bebossing was het hier de hele tijd redelijk donker. Voeg er wat, zoals ik het zou noemen, campingverlichting aan toe en een dj booth met wat golfplaten en je hebt het idee dat je op een ouderwets gezellige, illegale houseparty staat de knallen, waar je per ongeluk terecht bent gekomen met een mooie, diverse mix aan mensen die allemaal alleen maar komen om te feesten.

Als laatste was er natuurlijk de Open Main. Hier stonden de internationale toppers Bassjackers en het altijd energieke dj duo Mightyfools. Tevens keerde ook Basto, de producer van anthem van dit jaar, terug bij Lakedance.

Daarnaast was er nog het Italiaanse trio Daddy’s Groove, die zich de laatste jaren met meerdere internationale hits in de top van de dance scene hebben gewerkt.. De line up werd compleet gemaakt met de vocaal ingestelde Rae, het Engelse progressive-house duo Third Party, regionale talenten NERD en last but not least Hardsoul. De mc van deze dag was Roga, wie ik overigens weinig tot niet gehoord heb en daardoor de interactie met het publiek wat miste. De Open Main bestond uit een dubbele 360-gradendansvloer en is opgebouwd uit twee na wat mij het meest leek op roze bloemen. Ideaal hieraan is dat iedereen mooi verdeelt staat over het gehele terrein bij de mainstage. Wat sommige als nadeel ervaren is dat je dan wel regelmatig tegen de rug van een dj stond aan te kijken. Verder stond het podium volgebouwd met C02-blowers, vlammenwerpers en led-screens. Voeg daar aan beide zijden nog een bloemtoren aan toe met hierin de nodige verlichting en led-screens, leuke aankleding en het feest kan beginnen! Ook had de organisatie en verhoging opgebouwd aan de kant van het water. Hierdoor stond men hoog en droog boven het water en over het stukje strand waardoor de dansvloer vergroot werd. Ook had de organisatie rekening gehouden met het slechte weer van de dagen ervoor. Om ervoor te zorgen dat het niet een grote blubber zou worden had men platen dan wel houten vlonders neergelegd.

Losgaan

Rae en Hardsoul kregen het festival het publiek moeilijk op gang. Zo was het zelfs tussen de wisseling van Hardsoul naar Basto enkele minuten compleet stil en was alleen het gepraat van de bezoekers te horen met op de achtergrond de andere stages. De bij sommige bezoekers meer bekende Belgische dj Basto zorgde voor wat meer drukte bij de main en zorgde met zijn frisse beats toch een lichtpuntje in de middag. Waarna toch ook Third Party en Daddy’s Grove weer moeite hadden om het publiek dansend te houden. Waar dit precies aan lag? Het kan aan het weer liggen of aan de gekozen tracks. Pas in de avond kwam iedereen een beetje los. Met de energie van de Mightyfools dat oversloeg richting publiek en het best dat voor het laatst bewaard werd door de Bassjackers. De eindshow rondde het festival af met een spetterend vuurwerk en heerlijke beats waardoor men toch tevreden richting huis kon keren. Overigens stond je bij de eindshow tegen een leeg podium aan te kijken wat ik en vele met mij erg merkwaardig vonden. Maar voor de prijs zou je het festival zeker niet links hoeven te laten liggen. Ten opzichte van andere evenementen is Lakedance goedkoop.

Lange rijen

Op het festivalterrein betaalde je met munten. Zo vertelde we hier boven dat er voor een muntje €2,60 betaald werd. Vervolgens koste bier en fris 1 muntje, een wijntje 1,5 muntje en prosecco of andere sterke dranken 2 munten. Helaas moest men vaak wel erg lang wachten bij de diverse barren. Weet niet of het kwam door de soms te kleine bar of onderbezetting. Ook bij het kopen van muntjes bij binnenkomst stonden enorme wachtrijen. Gelukkig haalden wij ze vlakbij de Defected tent waar de wachtrij een stuk korter en sneller waren. Op het terrein kon daarnaast gevarieerd gegeten worden. Zoals altijd aanwezig de welbekende hamburgers, snacks ,frites en belegde broodjes, maar ook een authentiek Brabants worstenbroodje of zelfs een hele Aziatische maaltijd of een Mexicaanse burrito.

Feest nog even door!

Nog geen zin om naar huis te gaan na Lakedance? Dan kon je altijd nog naar de officiële afterparty! Georganiseerd door First Vision in samenwerking met La Fête 040 kon men in De Oude Rechtbank in Eindhoven verder feesten op Ensuite - The Official Lakedance Afterparty . Met onder andere Olivier Weiter, Sirena, Monsieur Pompe, STVN & Bace en Ivo Foreal bleef het hier nog tot in de late uurtjes onrustig.

Conclusie

Ondanks de mindere weersomstandigheden vergeleken met voorgaande editie en de nodige opstart problemen bij bezoekers, de nodige mixfouten en vreemde stiltes op de main was ook deze editie toch weer een knalfeest. Al vanaf 2005 slaagt de organisatie er in om de gezellige, intieme en Brabantse gezelligheid te behouden. Dit is de reden waarom nog veel trouwe Lakedance-fans elk jaar weer terug komen naar hét strandfeest van het zuiden. Zoek je dus een wat kleinschaliger en betaalbaar feest, dan mag je Lakedance zeker niet missen!

Plus

  • De 360 graden mainstage
  • Prijs
  • Bereikbaarheid
  • Schitterende locatie

Min

  • Vieze toiletten
  • Lange wachttijden bar
  • Merkwaardige stiltes tussen overgang dj’s bij Open Main

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws