Party report: Schwung Outdoor [zaterdag 9 augustus]

Peter Güldenpfennig | 11 augustus 2014
party reports


Schwung line-upParty: Schwung Outdoor
Wanneer: zaterdag 9 augustus 2014
Waar: H7 Warehouse, Amsterdam
Line-up: o.a. Regis, Alex Bau, Luis Flores, Antigone, Folker Zwart, Aura One, Phobia
Reporter: Timos Krabben

Als er één organisatie is die het geluid van de Amsterdamse underground perfect weet te verkondigen dan is het Schwung wel. Het begon allemaal in 2010. De legendarische bunker op de NDSM-werf in Amsterdam is de plek waar Schwung tot leven is gekomen. De bunker, die is tegenwoordig helaas gesloten, maar Schwung zelf is een niet meer te stoppen rollende techno-trein. Schwung staat voor underground en techno in haar puurste vorm. Dit weekend was het tijd voor de tweede editie van Schwung Outdoor. Een festival voor de echte diehards, want van 18:00 tot 06:00 de nacht door dansen is niet voor iedereen weggelegd.

Uniek

Met Schwung Outdoor is de organisatie erin geslaagd een uniek evenement neer te zetten. Tijdens de zomermaanden barst het ieder weekend van de festivals in de hoofdstad, maar een nachtfestival? Daarin is Schwung uniek. Van zonsondergang tot zonsopgang was het de hele nacht beuken en doorrollen op kwaliteitstechno. Gelukkig was er aan het begin van de avond een grote barbecue georganiseerd om zo de energiereserves nog even goed aan te vullen. Voor slechts vijf euro per persoon had iedereen een bordje vol. Maar Schwung Outdoor was meer dan een barbecue met rollende techno.

Een beleving

Het nachtfestival was een intense beleving, niet zomaar een standaard avondje beuken op een manier zoals de meesten van ons dat gewend zijn. De gebroeders Donker (Fela, Tun en Dali) van het Donker Collective waren aanwezig om op Schwung een eigen tweede zaal te hosten. Zowel nationaal als internationaal hebben de kunstenaars al aardig naam gemaakt. De broers doen verschillende evenementen aan, om zo met hun artwork een extra beleving te geven aan feesten. Op Schwung was het dan ook weer genieten geblazen van live-art waaronder een hoop glow in the dark en bodypainting. Wie tijdens Schwung even wilde bijkomen van het gebeuk kon terecht in een wonderbaarlijke ruimte. Een zaal waar kunst werd begeleid door de klanken van Funk, Soul, 80’s & 90’s house, classics en een vleugje Jazz.

Brits gebeuk

Maar goed, een avondje Schwung zou Schwung niet zijn als we de avond niet gewoon zouden eindigen met no-nonsense techno. Onder leiding van Regis zagen de feestvierders het weer dag worden en werd de nacht afgesloten. Regis wordt gezien als één van de grondleggers van de Birmingham-sound, de versmelting van Chicago house met donkerdere Europese techno. Een absolute headliner waar je wat van mag verwachten dus. Gelukkig stelde hij niemand teleur en wist hij zijn Brits gebeuk perfect op het publiek over te brengen. Men heeft kunnen genieten van een fantastische set die tot het bittere einde perfect doorrolde. Regis was het einde dat Schwung Outdoor meer dan dik verdiende.

Conclusie

Wie van techno houdt is bij Schwung aan het juiste adres. De organisatie heeft maar weer bewezen dat zij het publiek niets minder dan enkel kwaliteit wil voorschotelen. Schwung Outdoor was vorig jaar al uniek en presteert dat dit jaar wederom. Schwung Outdoor was meer dan techno alleen. Dankzij de unieke vorm van het festival en het indrukwekkende artwork van Donker Collective was het festival een beleving op zich.

Plus

  • Uniek festival
  • Sterke line-up
  • Artwork
  • Betaalbare barbecue

Min

  • Betalen voor de wc

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws