Party report: Beachboom [9 augustus 2014]

Rick Francissen | 12 augustus 2014
party reports


BeachboomWat: Beachboom
Waar: Beachboom, Scharendijke
Wanneer: Zaterdag 9 augustus
Line-up: Roger Sanchez, Sander Kleinenberg, Vato Gonzalez, MC Tjen, Gregor Salto, De Hofnar, Santos Suarez, Morriz
Reporter: Denise van de Ree
Fotografie: Denise van de Ree

100% Pure Beachparty

Aan de voet van de Brouwersdam in Scharendijke glanst en groeit al vele jaren een pareltje onder de Dance events: Beachboom. Een uitbundig feest vol van muzikale verrassingen waar je samen geniet van de zon, het strand, de zonsondergang en uitgelaten danst en feest met je voeten in het zand. Beachboom is bekend geworden om haar unieke locatie, buitengewoon ontspannen sfeer en toonaangevende thema’s en acts. Op zaterdag 9 augustus 2014 deed Beachboom daar weer een schepje bovenop. De Early Bird voorverkoop was dan ook al vroegtijdig uitverkocht. Een regulier kaartje koste 39,50 euro en een VIB-kaartje (nee, 'VIB' is geen spelfout) 79,50 euro. Op hun Facebookpagina liet Beachboom de bezoekers al lekker in de stemming komen met leuke posts.

Brouwersdam

De Brouwersdam is hét befaamde strand voor Goeree-Overflakkee en Zeeland. Voor vele bezoekers was het terrein dus al bekend en makkelijk te vinden. Helaas is er geen mogelijkheid tot openbaar vervoer naar deze locatie, maar hier had de organisatie van Beachboom rekening mee gehouden door pendelbussen in te zetten vanaf verschillende locaties. Nog een groot pluspunt was dat het parkeren helemaal gratis was. Doordat de Brouwersdam erg veel ruimte heeft voor parkeerplaatsen was het geen moeite om je auto kwijt te kunnen.

Eenmaal aangekomen bij de ingang van Beachboom ging het allemaal erg vlot. Er waren vijf gebundelde entree-ingangen en één VIB-ingang. Na een korte scan en vlotte security-check stond je al op het terrein bij de kluisjes. Het opmerkelijke aan het huren van een kluisje was dat je twee muntjes moest betalen en tien euro borg. Een beetje onhandig want nu moesten we dus eerst munten op het terrein gaan halen en daarna weer terug met onze spullen.

IMG_20140810_131009

Service

Verder was alles bij binnenkomst prima aangegeven, maar veel uitleg was er niet nodig omdat het terrein kleinschalig was met één grote stage. Eet- en drinkkraampjes waren er op het terrein genoeg. Ook de keuze van het eten was breed: van patat tot panini’s en zelfs een kraampje met fruit en popcorn. Bij de VIB stage waren gratis exclusieve hapjes te verkrijgen. Voor vier muntjes betaalde je tien euro en je had al een biertje voor één muntje, een fair price want een kaartje was immers al 40 euro voor zes uurtjes plezier. Er waren meerdere kassa’s om bonnen te kopen zodat niemand lang hoefde te wachten. Ook bij de bars had je binnen een mum van tijd je drankje en het personeel was zeer vriendelijk. Voor de echte Beachboom-fans waren er speciale wensarmbandjes te koop op het terrein voor één muntje.

Techy en housy opwarmertjes

Bij het betreden van het terrein was een grote stage te zien met thematische afbeeldingen erop verwerkt zoals watergolven. Ook waren er twee echte watervallen verwerkt in de stage, speciale podiums gemaakt voor danseressen en extra verhogingen neergezet voor het publiek zelf. Verder was de aankleding niet heel bijzonder, maar de stage had nog wel een andere handige functie, namelijk als windblocker van 12 x 50 meter. Je danste dus lekker in de luwte en dat scheelde je toch weer een jas! Over het gehele terrein was zand gestort waardoor het een écht beachparty effect kreeg. Een mooi gezicht maar veel minder fijn om op te dansen. Gelukkig was er overal wel genoeg ruimte om te kunnen swingen. De dresscode van Beachboom was ‘aqua blue’ dus het was heel erg tof om te zien dat iedereen zich hier ook aan gehouden had. Sander Kleinenberg begon met wat lekkere ‘techy’ tracks met af en toe een uitstapje naar meezingers zoals 'Sweet Dreams' (Are Made of These). Een goede binnenkomer! Hierna was Roger Sanchez aan de beurt die wat meer ‘housy’ ging draaien. Heerlijke deephouse tracks kwamen voorbij zoals Second City's 'I Wanna Feel'. Het publiek was in het begin nog erg afwachtend, maar kwam hierdoor eindelijk wat losser.

When water falls

De zon begon inmiddels onder te gaan en het werd lekker donker. Hierdoor kwam de stage ook veel meer tot zijn recht. Na de set van Roger was er ruimte in de timetable vrij gemaakt voor een 15 minuten durende showcase. De showcase bestond uit een ‘pratend gezicht’ op een led scherm in het midden van de stage en ook de fonteinen op het terrein gingen op dat moment aan. Het viel ons al snel op dat het een beetje was afgeleid van een showcase van Tomorrowland omdat er ook zulk soort muziek bij werd afgespeeld. Ach, beter goed gejat dan slecht bedacht. Na de showcase kwam Gregor Salto op. Gregor opende met zijn oude hit, een echte klassieker, maar dan in een Oliver Heldens remix: ‘Can’t Stop Playing’. Echt een fijn nummertje om mee te openen! Zijn gehele set draaide hij lekker progressive én gevarieerd en dat kon iedereen waarderen. Het publiek genoot met volle teugen en de handjes bleven de lucht in gaan. Er kwamen zelfs nog een paar unreleased tracks voorbij wat natuurlijk erg verrassend was!

Er waren duidelijk afspraken gemaakt van wat niet en wat wel gedraaid kon worden voor de act en dat is alleen maar goed. Het laatste wat je als bezoeker wilt is dat dj's alle hitjes vroeg op de avond al draaien of vijf keer dezelfde track voorbij horen komen in een korte tijd. Maar dat was op dit feestje gelukkig totaal niet aan de orde!

Dirty House

Vato Gonzalez mocht deze zinderende avond aan zee afsluiten. We waren erg benieuwd of de dikke set van Gregor Salto nog overtroffen kon worden. Vato had zich goed aangepast aan het publiek die voornamelijk wat ouder was omdat het een 21+ feest is. Bekende dance-tracks van vroeger kwamen voorbij van Faithless en Tiësto, waar hij dan weer zijn eigen draai aan gaf en dat klonk zeker niet verkeerd! Ook het mooie vuurwerk en lichteffecten mochten hier niet ontbreken. Wel erg jammer van zijn urban drops en te veel geklets. Om het goed te maken gooide MC Tjen nog een aantal dirty house mixtape cd’s in het publiek.

Conclusie

Beachboom heeft zich ten opzichte van vorig jaar zeker overtroffen op het gebied van thema’s en acts. Ook de dj’s waren erg goed op elkaar afgestemd met geweldige muziek. Toch denken we dat 40 euro voor een kleinschalig festival als Beachboom iets te hoog was. Echter waren er veel tickets gratis te krijgen via verschillende mediaplatforms. Veel originele kaarten werden hierdoor doorverkocht voor 25 euro. Kennelijk zou dit ook een betere prijs voor het feest zijn geweest.

Plus

  • Goede sfeer
  • Mooie locatie aan zee
  • Dresscode aqua blue

Min

  • Geen denderende showcase
  • Dure entreeprijs

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws