Party report: Gaasper Pleasure [9 & 10 augustus 2014]

Rick Francissen | 12 augustus 2014
party reports


Gaasper PleasureWat: Gaasper Pleasure
Waar: Gaasper Pleasure, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 9 en zondag 10 augustus
Line-up: Stimming, Jimpster, DoubtingThomas, Egon Orange, Olivier Weiter,
Prunk, Satori, Gary Back, Regal, Abstract Division, Sandrien, Qindek, Nathan Surreal, Gloom, Washerman, Elias Mazian, Samuel Deep, Tsepo, Pierre August, Roman Coşkun, Sick & Serious, Wendel Sield, Sombro, René Pordon, Mikey Nice, Alex Salvador, Rue d'Alex, Les Deuxx, Black Pillow, Harry Foolish, Futurewords, Cinnaman, Young Marco, Job Jobse, Willianm Kouam Djoko, San Proper, Riso, Jonas Kopp, Pär Grindvik, Bleak, Tripeo, Dispar Vulgo, Nonak Ynnos, Fairmont, Château Flight, Jennifer Cardini, nd_Baumecker, Nuno Dos Santos, Patrice Bäumel, Weval, Reza Athar, Woutje Touwtje, Kak op de Tak, Kris Kross, Alamaison, Th'acquisition, Eindbaas, Courgette, Polly Ester, Ass-tronauts
Reporter: Denise van Riemsdijk
Fotografie: Aiki Niinemets

Afgelopen weekend was het gelukkig weer tijd voor een tweedaagsfestival. Het weekend is niet voor niets tot en met zondag, dus laten we deze dan ook vooral nuttig gebruiken! Wij waren voor jullie op Gaasper pleasure.

Goedkoop en schoon

De weersvoorspellingen waren slecht: de echte zomer die konden we volgens onze geweldige weergoden op onze buik schrijven. Gelukkig voor ons hebben ze vaak ongelijk en hebben we zaterdag een heerlijk zonnetje gehad. De zondag was inderdaad wat regenachtig, maar na 17:00 was het prima te doen en kwam zelfs het zonnetje even door.

De naam verraadt de locatie al: De Gaasper Plassen, in zuidoost Amsterdam. Makkelijk te bereiken met het ov, auto en fiets. Eenmaal binnen gekomen bleek het een onwijs klein festival te zijn met een technotent en 3 buitenarea’s, waarvan twee in een intieme setting. De zaterdag was uitverkocht, maar voor het eerst in mijn leven was er meer dan genoeg ruimte. Geen ellebogen in je gezicht of bier over je heen: je kon overal dansend naar toe zonder mensen omver te duwen.

De muntjes waren normale prijs, maar het water was hier voor de verandering maar een muntje: voor een halve liter! Het kan dus wel…. Jilz was ook maar een muntje wat ook goedkoper is dan normaal. Bij de bars en wc’s hoefde je nauwelijks te wachten en de dixi’s werden zelfs door een schoonmaakploeg keurig bijgehouden.

10547957_703299099707038_5766510167539492367_o

Orgineel

De line-up was origineel en er waren geen belachelijk grote namen. Dit heeft verder niets aan de kwaliteit gedaan: op zaterdag was de Radion stage vanaf 15:30 ons terrein. Sandrien knalde er weer een heerlijke set uit waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Abstract Divison beukte daar nog even goed overheen met een diepe duistere sound. Aan Gary Beck de eer om de tent af te sluiten en hij liet er geen gras overgroeien. Vanaf de eerste minuut was het knallen en de tent stond stampvol dansende mensen, wat tegenwoordig ook steeds meer voorkomt. Voor ons een begin van een prachtig festival en we konden niet wachten om op zondag de Horizon stage te checken.

Prachtige combinatie10499507_703299513040330_4281295657194349693_o

We dachten dat de zaterdag al geweldig was, maar de zondag overtrof dit desondanks de regen nog eens dik over. Vanaf 17:00 toen na al die regen eindelijk het zonnetje doorkwam was voor ons de hemel opengebroken: stuk voor stuk heerlijke setjes. Jennifer Cardini, een voor mij onbekende dj, heeft mijn hart veroverd! Een heerlijke, spacende set met genoeg tempo en volume. N

uno Dos Santos & Patrice Baumel waren ook een pracht combinatie: de ene na de andere heerlijke relaxte plaat werd tevoorschijn gehaald. Paul Kalkbrenners hits hoor je naar mijn mening niet vaak genoeg, maar deze mannen haalde er toch eentje te voorschijn.

ND_Baumecker sloot af en dat was helaas voor veel te weinig publiek. Cinnaman draaide op de main en daar stond het grootste gedeelte van de mensen. Dat heeft gelukkig niet uitgemaakt want de muziek was net zoals op Melt festival weer heerlijk. De hele zondag was het gewoon de perfecte lazy, spacende zondagmuziek en ik ga zeker nog een feestje van Horizon bezoeken.

10505138_703300379706910_8201408927935197614_o

Verrast

Er was over het algemeen ouder publiek: de leeftijd lag rond de 25-30. Iedereen was relaxt en vooral de zaterdag met het prachtige weer was het echt weer dat heerlijke festival gevoel. Jammer genoeg hadden ze weinig chillarea’s waardoor even een paar uurtjes slap ouwhoeren niet zo snel gebeurde, maar daardoor werd er wel meer gedanst.

Al met al ben ik echt onwijs verrast door dit festival. Het was mijn eerste editie en ik had er ook nog nooit eerder van gehoord. Deze staat dik op nummer een van Nederlandse festivals deze zomer! Volgend jaar niet gaan, is geen optie!

Plus

  • Schone wc's en bars
  • Genoeg ruimte om te dansen
  • Originele en leuke line-up
  • Leuk publiek

Min

  • Weinig chillarea's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws