Party report: Decibel outdoor festival [15 - 17 augustus 2014]

Rick Francissen | 20 augustus 2014
party reports


DecibelWat: Decibel outdoor festival
Waar: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Wanneer: Zaterdag 15 augustus
Line-up: Zatox, Noisecontrollers, Code Black, Ran-D, Wasted Genguinz, Sound Rush, Frequencerz, Psyko Punkz, Atmozfears, Mad Dog, DV8, Paul Elstak, Darkraver, Luna, Dark-E, Korsakoff, Dany BPM, Vince, Dr. Rude, Ruthless, Mental Theo, Ruffian, Adaro, B-Front, Titanomachy, Exit Mind, The Vision, E-Force, Digital Punk, Degos & Re-Done, Radical Redemption, Dark Pact, Warface, Nolz, Partyraiser, Tha Playah, The Melodyst, Dyprax, Advanced Dealer, Nosferatu, Decipher & Shinra, Amada, Noize Bangersz, Diesel, Frontliner, Coone, Bass Modulators, Da Tweekaz, Festuca, Crypsis, Hard Driver, Geck-o, Adrenalize, Shizzler, The Sickest Squad, Drokz, F.NøIzE, Darkcontroller, Chrono & THe Demon Dwarf, Dr. Peacock, Tripped, SRB, No-iD, Tymon, Mindustries, Stormtrooper, Pandorum, Dither, Sei2ure, Khaoz Engine, Detest, Minckz, Panic, The Stunned Guys, Ruffneck, Yves DeRuyter, Distortion, Basic Grooves,
Scott Brown, Bass-D, Frantic Freak, Alee, Tatanka, Luna, Pila, Scope DJ, Davide Sonar, Beholder & Balistic, Stephy, A-lusion, Josh & Wesz, Silvio Aquila, DL, Dr. Phunk, Lethal MG, Bestien, Pat B, Akyra, Lowriderz, Remento, Chucky, PETDuo, Fatima Hajji, Spitfire, Frank Kvitta, Stranger, Greg Notill, Mike Drama, Jan Fleck, Dimitri, Stanton, Remy, Bart Thimbles, Pat Krimson, Quinten de Rozario, Ricky de Dragon, Rob, Joe, Klaudia Gawlas, Niereich, Bas Mooy, Roberto Capuano, Invite, Paul Boex, Brian Burger, THiN, DnB & Crossbreed, Eye-D, Hidden, Sinister Souls, Bong Ra, Lifecycle, Fragz, Gancher & Ruin, Lucy Furr, Banganagangbangers, Swift, Cyber, Regain, Dutch Movement, S1ngular, The Beast Project, Vicious Conspiracy, Bold Action, Electronic Vibes, The Resistance, Eyoung, Maloonatic
Reporter: Karlijn Theeuwen

Ready, Set, GO!

Zes maanden aftellen, maar vandaag is het ein-de-lijk zover. Decibel Weekend gaat beginnen en daarmee ook mijn 21ste verjaardag. Wij hebben de luxe dat het ons gelukt is een huisje te bemachtingen, dus beladen en bepakt gaan we naar Hilvarenbeek. Daar aangekomen staat er een ontzettend lange wachtrij bij de auto’s. Een sluiproute verder kunnen we dan toch snel doorrijden naar ons huisje. Na een lekkere barbecue gaan we rond een uur of 7 naar het pre-party terrein om hier knallend mijn verjaardag te vieren!

Als we aangekomen zijn, draait daar Max Enforcer, misschien beter bekend onder zijn hardcore alias, Evil Activities. Max Enforcers set was fijn en euforisch. Zijn remix van het nummer ‘Sky Full of Stars’ van Coldplay zorgt voor veel sfeer bij het publiek. Max Enforcer zorgt voor een goede opbouw zodat Noisecontrollers goed verder kan draaien. Hierna tijd voor Zatox, misschien wel de beste Italiaanse hardstyle dj van het moment. Wat me heel erg opvalt aan zijn set is dat hij oud met nieuw combineert. Classics als ‘Lose my mind’ en ‘Fuck the System’ galmen door de tent. Zatox was daarintegen ook niet bang om nieuwer werk te draaien zoals zijn eigen paradepaardje ‘Red Alert’ en een remix van het nummer ‘Chronic Counter' van Catscan. Zatox en de MC betrekken het publiek er leuk bij, wat zorgt voor heel wat handjes in de lucht. Na Zatox mag Crypsis plaats nemen achter de draaitafels. Een naam van het label Minus is More die zich al goed bewezen heeft in de hardstyle scene.

Een gave remix van ‘Satana’ klonk aan het begin, waar hij afsloot met ‘Seven’ van E-Force. Alle dj’s zorgen dat de artiest na hen, fijn door kunnen draaien op hun eigen niveau. Ook heb ik geen dubbele nummers gehoord, dit was allemaal dus goed afgesteld! Na al deze hardstyle acts is het tijd voor het zwaardere geschut. Het is de beurt aan Tha Playah. Het valt me vooral op dat er veel hardstyle nummers gedraaid worden, maar dan met een opgevoerd aantal BPM’s. Hier ben ik zelf geen voorstander van. Ik zie veel liever dat er hardcore gemaakt wordt die ook écht als hardcore bedoeld is.

Om half een zijn we mede daardoor naar de nieuwe stage gegaan, die er sinds dit jaar voor het eerst is: de Flugel stage. Deze wordt gehost door MC I See en op dat moment draait er de Haagse lokale held: Kevin Kaos. We hebben ons hier nog vermaakt tot een uur en zijn daarna tevreden naar ons huisje gegaan. Morgen, D-day.

D-Day

Dé dag waar we allemaal naar uitgekeken hebben. Met een wisselde weersvoorspelling en een positieve insteek gaan we rond half 2 richting het terrein. Doordat we een weekendbandje hebben, kunnen we snel doorlopen bij de controles en is een kluisje ook snel gescoord. Via de Facebook van B2S hebben we leuke merchandise gezien, helaas bij de stand aangekomen vinden we €30 euro voor een simpel T-shirt toch net iets te veel van het goede.

Snel naar ons stekkie voor deze dag, de Loudness area. Dit is de grootse indoor area van het festival en het is er al redelijk druk! Ik hoorde nog net de laatste track die Exit Mind draaide, ’Sexual Thrill’ van Catatonic Overload. Twee artiesten nemen de decks over en wel Digital Punk en E-force. Er worden veel bekende nummers gedraaid zoals ‘Born to Die’ en ‘Swagger’. Zelf had ik wat meer verrast willen worden, maar het publiek reageert er super op!

The Haunter of the Dark is back!

Op 20 februari meldt Adaro via zijn Facebook pagina dat hij overgevoelig is geworden voor geluid. Hierdoor is hij niet meer in staat om op te treden en begint een lange weg van revalidatie voor hem. Er is altijd veel begrip geweest voor deze situaties vanuit zijn fans, maar ook vanuit andere artiesten. Inmiddels gaat het alweer veel beter met hem en vierde hij dit met een comeback op Decibel Outdoor! De Loudness area is propvol en er worden bij de ingangen zelfs hekken gezet zodat er niet meer mensen naar binnen kunnen. Adaro begint zijn optreden met een speech, wat een erg mooi gebaar is. De sfeer is opperbest en de MC kondigt zelfs nieuw werk van Adaro aan. Samen met E-force knalt Adaro het nummer ‘Open the Gates’ door de loods heen. Wat een geweldige comeback is dit, welkom terug Thijs!

Exclusiviteit

Decibel Outdoor heeft dit jaar heel wat exclusiviteit te bieden aan haar bezoekers. Naast de comeback van Adaro is er een nieuwe live-act. Titanomachy is de nieuwe act van, zoals de naam al zegt, Titan. Titan is op het moment ook bezig met het maken van een nieuw album, Decibel Outdoor is dus de perfecte plek om zijn nieuwe live-act en nieuwe tracks van het album te presenteren! Er zitten gave nieuwe platen tussen, maar ook nummers waar ik niet precies van weet wat ik van moet denken. Het werk van Titan is altijd vet, dus waarschijnlijk zal ik de nummers eerst wat vaker moeten horen. Ook hij houdt een speech waarin hij Delete uitnodigt op het podium en samen draaiden ze ook nog een nieuwe collab.

Keuze genoeg

Om een beetje bij te komen van al het gefeest, is het belangrijk om goed te eten en te drinken. Er is ontzettend veel keuze en het eetgedeelte bij de PussyLounge stage wordt muzikaal ondersteund door de nieuw geïntroduceerde Rookie stage. Er is voor ieder wat wils, van fruit en eiwit-shakes tot een totaal opgezet restaurant. Als bezoeker kom je op dat gebied in ieder geval niets tekort!

Het laatste uurtje

Niet helemaal mijn ding, maar toch even kijken bij Warface en Dark Pact. Ik word totaal verrast, wat een lekkere set was het zeg! ‘Psycho’ van B-Freqz wordt goed ontvangen door het publiek en ook de vocals van ‘Chaos Reign’ van Deetox worden luidkeels meegezongen. De afsluiter van Decibel Outdoor is dit jaar anders aangepakt dan andere jaren. Voorheen werden alle stages van Decibel Outdoor uitgelicht met een nummer van de desbetreffende stijl. Dit jaar is er gekozen voor mainstream hardcore met een vette eindshow. Dit was het dan, Decibel 2014... of toch niet?

The aftermath

Voor de weekendgangers heeft B2S nog een Night-party georganiseerd. Dit is een line-up die we toch echt niet willen missen. Met namen als Digital Punk, E-Force en Radical Redemption kun je ervan uitgaan dat het laatste beetje energie die je nog over hebt er helemaal uitgestampt wordt. Dat gebeurde ook zeker, ik kon haast niet merken dat de bezoekers al 12 uur feesten achter de rug hadden. Wat een heerlijke dag heb ik gehad!

Surprise!

Vergeten een wekker te zetten worden we tegen 5 uur wakker. Snel omkleden en naar het terrein waar om half 7 Ran-D zijn set begint. Het is ontzettend druk en vanwege het weer staan de meeste mensen beschut in de tent. Ran-D kiest ervoor om veel bekende knallers te draaien zoals ‘Das Weite Land’ en veel werk van de act waarvan hij 50% is, Gunz for Hire. Hij eindigt zijn set, verrassend, met ‘Level’ van Delete. Deze afterparty heeft meer verassingen in petto voor haar bezoekers. Na een paar nummers nodigen Frequencerz namelijk Warface uit om samen een nieuw nummer van hun te draaien. De set eindigt met een crowdsurfende Niels, die toch nog tot de helft van de tent weet te komen! Waar ik op de zaterdag een beetje aan het zoeken was bij de set van Titan, vind ik deze set van hem echt geweldig. Fijne variatie in nummers. ‘Der Rammachine’ van Donkeyrollers zorgt voor ontzettend veel beweging en ‘Fake Shit’ van Arctic wordt lekker meegezongen. MC Nolz kondigt een volgende verrassing aan. Naast Titan nemen, Deetox, High Voltage en Delete plaats. De zaal was stomverbaasd en dat kon je ook horen, maar het dak ging eraf! Na deze set hebben we het voor gezien gehouden, de laatste 2 uur is niet echt ons ding dus hebben we het weekend heerlijk afgesloten in ons huisje. Decibel, bedankt!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws