Party report: Fantasia Festival [23 augustus 2014]

Rick Francissen | 28 augustus 2014
party reports


fantasiaWat: Fantasia Festival
Waar: Vossestraat, Hamme
Wanneer: Zaterdag 23 augustus
Line-up: Axwell, DVBBS, Autiotricz, Block!, Chuckie, Dave Lambert, Dimaro, DJ Furax, DJ Ghost, DJ Helix, DJ Lucious, DJ Menual, DJ Roma, Korsakoff, Lethal MG, LNY TNZ, Mark with a K, Maxim Lany, MC Chunky, Mr. Phonic, REGI, Robbie Benson, Teka B, The Centricals, The Prophet, Tuneboy, Vato Gonzalez, MC Tjen, Vinz & Lawrenz, Waverider, Wild & Dann, Yves V
Reporter: Ruben Skliba
Fotografie: Richard Bos

Afgelopen weekend vond de twee de editie van Fantasia Festival plaats. Met namen als Axwell & Chuckie op de line-up waren wij direct overtuigd en reisden wij af naar het Belgische Hamme. Hamme is maar een klein plaatsje, maar gemakkelijk te vinden, de organisatie had immers overal borden neergezet langs de snelweg. De entree verliep vlekkeloos en bij binnenkomst kon je onmiddellijk munten  kopen bij de daarvoor bestemde verkooppunten. Een muntje kostte je 2,50 per stuk. Een biertje,wijntje of fris kostte één munt. Nette prijzen dus.

Relatief rustig

Het viel ons al snel op dat het niet superdruk op het festival was. Er waren in totaal drie stages: een hardstyle-, een deep house- en mainstage. Waar je normaal op elkaar gedrukt staat had je nu ruimte om vrijuit te dansen. Dit was in eerste instantie een kleine teleurstelling maar uiteindelijk toch wel erg prettig. De sfeer bij de hardstylestage zat er al goed in toen Audiotricz aan het draaien was. We besloten ons daarna te verplaatsen naar de mainstage, waar Yves V draaide. Het veld van de mainstage was ongeveer tot de helft gevuld, dit was wel erg jammer. Na Yves V nam DVBBS het over en rustig of niet, deze mannen gingen knallen. Ze draaide natuurlijk hun hits 'Tsunami' en 'Gold Skies', wat het publiek uiteraard kon waarderen. Zij zongen en sprongen dan ook volop mee. DVBBS straalde een hoop energie uit en dit nam het publiek ook moeiteloos over. Ze eindigde hun set met een hardstyle-edit van 'Tsunami'.

Fantasia Festival

Klein assortiment eten

Van al dat springen krijg je natuurlijk honger, dus we besloten een hapje te gaan eten. Variërend van een frietje tot een pizzapunt was er niet heel veel keuze. We besloten uiteindelijk voor een pizza te gaan wat ons 2,5 munt kostte. Na het eten haastten we ons snel terug naar de mainstage.

Knallend afsluiten

We waren behoorlijk benieuwd naar de volgend dj. Het was de beurt aan Axwell, bekend van de Swedish House Mafia en Axwell /\ Ingrosso. Vanavond stond hij er er echter alleen voor. Axwell opende met een van zijn nieuwe nummers van zijn aankomende album samen met Ingrosso. Eigenlijk het overgrote deel van zijn set bestond uit ID’s van zijn nieuwe album.

Wat we van zijn album hebben gehoord bestond grotendeels uit funky, rollende en vooral knallende platen. Een hele nieuwe sound dan dat we gewend waren van Swedish House Mafia. Dit vond het publiek ook, het ging niet echt los op Axwell zijn set. Na veel nieuwe platen van zijn album begon Axwell zijn hits te draaien die hij had met Swedish House Mafia en platen van zijn label Axtone. Dit pakte het publiek gelukkig wel goed op en ging los. Platen zoals ‘Reload’ en ‘Don’t You Worry Child’ werden luidkeels meegezongen. Hiermee sloot Axwell af en draagde het stokje over aan Chuckie.

De feeststemming zat er ondertussen goed in en Chuckie opende zijn set knallend met ‘Pressure’ van Gregori Klosman, Albin Myers & Tristan Garner. Midden in de set van Chuckie begon het behoorlijk hard te regenen. Na tien minuten besloten we het voor gezien te houden en gingen we op huis aan.

Fantasia Festival

Conclusie

Fantasia Festival heeft de ambitie om een internationaal festival te worden en wij denken dat dit ook zeker mogelijk is. Met maar een entree van €25,- is het een van de goedkoopste festivals in België. Die gunstige prijs zag je echter niet af aan de vette productie, de mooie lichtshow en toffe special effects! Alles was ook top geregeld qua line-up en voorzieningen. Enigste verbeterpuntje zijn de bezoekersaantallen, iets wat je als festival toch niet echt zelf in de hand hebt. en het assortiment aan eten. Wij zijn ook heel erg benieuwd waar Fantasia Festival volgend jaar mee gaat komen. Een echte aanrader, zeker als je in de buurt woont!

Plus

  • Vette programmering
  • Goede organisatie
  • Mooie stage met een mooie lichtshow
  • Lage entree

Min

  • Laag aantal bezoekers
  • Klein assortiment aan eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws