Party report: Wooferland [30 augustus 2014]

Rick Francissen | 2 september 2014
party reports


WooferlandWat: Wooferland
Waar: Spaarnwoude
Wanneer: Zaterdag 30 augustus
Line-up: Jaydee, Erick E, Olav Basoski, Jurgen, Per, Mr. C, Billy Nasty, Dano, Acid P303wer, Rossi, Miss Djax, Steve Rachmad, Spider Willem, Yves de Ruyter, Tom Harding, Milf's Love Disco, Wanka, Jerome, Orquesm, Andy Clarke, Zen
Reporter: Nikki Stegink
Fotografie:

De afgelopen weken was het behoorlijk wisselvallig, zo ook op zaterdag. Bij de ingang van Wooferland Houseclassics Festival werd er door veel bezoekers gezegd dat de zomer nu toch echt tot zijn einde is gekomen. Maar de energie is aanwezig en ze lieten zich niet tegenhouden door wat druppels. Gelukkig heeft het weer ook vrij goed meegewerkt.

Wooferland Houseclassics Festival is al tien jaar het beste classics festival van Nederland. Bij aankomst was het droog, maar gedurende het festival kwam er hier en daar een donkere wolk boven het terrein. Op wat motregen na was het een mooie festivaldag. Ook de zon liet af en toe zijn gezicht zien met als hoogtepunt de mooie zonsondergang in de namiddag. Klaar om een mooie dag tegemoet te gaan!

Acid, Oldskool, Trance en Techno plaatjes

Vanaf 12 uur klonken er heerlijke platen over het festival terrein. Zelfs bij de eerste toiletgroep die de bezoeker tegenkwam ging je al dansend je plasje plegen. Genres als acid, oldskool, techno en trance zorgden voor een gevarieerd programma op het inmiddels uitverkochte festival.

Het iets oudere publiek met leeftijden tussen de 25 en 40, genoot van de overweldigende classic beats wat de naam ‘houseclassics’ zeker eer aan doet. Drie area’s rondom de grote vijver zorgden voor een intimiteit en een buitengewoon gemoedelijke sfeer. Veel mensen die ik tussendoor gesproken heb waren erg enthousiast over het festival. Enkele namen waaronder Erick E, Billy Nasty. Tom Harding en Milf’s Love Disco klonken mij bekend in de oren, maar grotendeels van het programma was me nog onbekend. Nou, ik kan je vertellen, ik heb toch weer wat favorieten aan mijn lijstje toegevoegd. Aan de volle dansvloeren kon ik zien dat het publiek het met me eens was. Aan een berg gezelligheid kwam je niet tekort!

Wooferland, something else?

Enkele feiten op een rij. Wooferland is een festival met goede bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer. +- 2 minuten lopen vanaf de parkeerplaats en 10 minuten vanaf het station. Een foodcourt met variatie en wat belangrijk is, erg lekker eten. Niet te veel stands, maar toch voor ieder wat wils De gezichten van sommige bezoekers bij het eten van hun allereerste oester… geweldig!

Tevens was er een festivalmarkt waar festivalgoodies te verkrijgen waren. Niet al te groot, maar ook daar voor ieder wat wils. Genieten van een massage na een middagje dansen of even snel je langs de barbershop voor een snelle knipbeurt. En dat alles aan een sfeervolle locatie bij het kleine strandje aan de grote vijver.

Conclusie

Wooferland is vrij uniek in zijn soort. Ze hoeven niet bang te zijn dat ze hierdoor de plank mis gaan slaan ten opzichte van andere festivals. Dankzij leuke gesprekken kan ik opmaken dat ook het publiek volgend jaar terug wilt komen. Ticketprijzen van €35,- in de voorverkoop en €39,50 op de dag zelf waren ook acceptabel. Praktische terreinindeling. Barren bij elke area: check! Als bezoeker loop je niet graag al te ver naar de bar. Dat is een festival feit. De muntenverkoop was centraal. Tevens lockers voor het opbergen van je waardevolle spullen. Al met al een zeer geslaagd festival!

Wooferland… you did a good job!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws