Party report: Lief Festival [6 september 2014]

Rick Francissen | 7 september 2014
party reports


Lief FestivalWat: Lief Festival
Waar: Strijkviertel, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 6 september
Line-up: Nicole Maudaber, Gregor Tresher, Sigha, Rebekah, NiereighTechno, Joran van Pol, AKA AKA & Thalstroem, Boris Brejcha, Monkey Safari, Jay Lumen, Arjuna Schiks, Erick Eerdhuizen, Illesnoise, twoloud, Ummet Ozcan, Oliver Heldens, Merk & Kremont, MOTi, Dirtcaps, Mr. Belt & Wezol, House Soldiers, Abstract Division, Sandrien, Maarten Mitterdorff, Jasper WOlff, Stratum & B
Reporter: Denise van de Ree

De wereld van Lief

Lief festival ging dit jaar feestend op wereldreis! Al liftend en backpackend kon je jouw muzikale reis beleven; begeleid door de meest gepassioneerde reisleiders.

Op 6 september nam Lief ons mee over verrassende, vernieuwende wegen: van techno-heldin Rebekah in de ‘Oxotho’ area naar deep- en techhouse fijnproevers als Erick Eerdhuizen in de ‘Amour’, en house-avonturier Oliver Heldens op de "Lief" mainstage.

Naast de muzikale hotspots en feesten konden we natuurlijk ook weer een heleboel creatieve en culinaire acts ontdekken! Van de lekkerste speciaalbieren in de biertuin, struinen over de hippie markt, dansen op de Lief hotelkamer, op de pisteparty of in het WC-café, tot genieten van de wereldse keuken bij één van de vele eethuisjes. De Early Bird voorverkoop was al vroegtijdig uitverkocht. Een early bird kaartje koste €29,50 en een regulier kaartje €39,50.

Recreatieplas Strijkviertel

Strijkviertel is een open plas met veel bos en een strand dat aan drie zijden grenst aan een industrieterrein. De vierde zijde heeft uitzicht over natuurgebied en op enige afstand snelwegen. Het terrein was dus erg makkelijk te bereiken. Er was genoeg parkeergelegenheid en voor 10 euro kon je je auto kwijt. Bovendien is het terrein uitermate geschikt voor e­­en festival en daar heeft Lief op een goede manier gebruik van gemaakt!

https://www.youtube.com/s1ZGPD6443g

Eenmaal aangekomen bij de ingang van Lief Festival ging het allemaal vrij vlekkeloos. De kaartjes werden vlot gescand en er vond een grondige security-check plaats. Bij de kluisjes waren geen wachtrijen dus ook daar ging alles zonder enige moeite.

Service

Bij binnenkomst stond alles volledig in het teken van de wereld van Lief. Alles wat op het festivalterrein te vinden was, had dezelfde ‘schattige’ vormgeving. In het begin van het terrein kon je een mooi kiekje laten schieten in tradioneel Japanse kleding.

Eethuisjes en drinkkraampjes waren er op het terrein genoeg. Ook de keuze van het eten was erg breed en ook bijzonder! Er waren namelijk zelfs verse tortilla’s, pasta’s en broodjes kofte te koop. Dat is tenminste eens wat anders dan die standaard frietkraampjes. Voor één muntje betaalde je €2,50, wat er schappelijk is in vergelijking met andere festivals van het afgelopen seizoen. Er waren meerdere kassa’s om bonnen te kopen zodat niemand lang hoefde te wachten. Bij de bars had je binnen een mum van tijd je drankje en het personeel was zeer vriendelijk. Bij de Jillz-bar kreeg je bij een drankje een bonnetje om een ritje te kunnen maken in de zweefmolen en je kon gratis op de­­­­­­­­­­ foto bij de ‘Feel free under the appletree’ photobooth. Het personeel bij de photobooth was erg grappig en gezellig, wat zorgde voor hele spontane foto’s.

Voor de échte crea-bea’s was er ook veel te beleven. Zo kon je je outfit gratis laten pimpen, jezelf laten schminken, je haar laten stylen, ouderwetste foto’s van jezelf laten maken in de fotobus, of een mooi Lief souvenir knutselen. Maar dat is nog niet alles! Naast de creatieve kraampjes en muzikale hotspots waren er ook een heleboel spannende activiteiten. Zo kon je een kijkje nemen in ‘Hotel Lief’ of de hippiemarkt en meedoen aan een tafeltennis spelletje met je medefestivalgangers.­­ Als je écht niet wilde pauzeren met dansen kon je terecht bij het WC-café naast de toiletten en voor een pre-party van Sneeuwbal festival was er een pisteparty opgezet.

Koala en Gecko

Na de hippe bezienswaardigheden kwamen we aan bij de Lief mainstage. De stage had de vorm van een kasteel met een molen in opvallende kleurtjes met daarop lachende gezichtjes en vogels verwerkt.

Tchami was helaas gecanceld door een dubbele boeking, wat veel voor veel festivalgangers wel een teleurstelling was volgens de reacties op de Facebookpagina van Lief. Desalniettemin maakte Oliver Heldens dat weer helemaal goed. Hij begon met wat deephouse opwarmertjes en draaide ook nog wat heerlijke Tchami tracks zodat we hem tóch niet helemaal hoefde te missen. Olivers eigen tracks ‘Koala’ en ‘Gecko’ mochten natuurlijk ook niet ontbreken en deze deden het erg goed bij de crowd! Hierna was het de beurt aan Merk & Kremont. Deze DJ’s staan vooral bekend om de track die ze samen geproduceerd hebben met Dannic genaamd ‘Anubi’. Op deze track werd dan ook flink los gegaan tijdens hun set!

Techno, techhouse en deephouse

Na een paar uurtjes housen vonden we het tijd worden voor een andere muziek stijl. Naast de house stage waren er namelijk ook nog twee techno-stages en twee deep- en techhouse stages. We zijn een kijkje gaan nemen bij Rebekah die in de Oxontho-tent aardig stond te beuken. Haar set neigde naar hardtechno en dat vonden wij nét iets te hard dus we zijn hier niet gek lang gebleven. We hebben nog wel een techno-dansje gewaagd bij de Liebe-stage die zich helemaal in de bossen bevond. Dit creëerde een heel erg tof lichteffect! Deze stage werd gehost door HAL16.

Eenmaal op reis naar de Amour-stage konden we genieten van een zinderende deephouse set bij zonsondergang van Erick Eerdhuizen (A.K.A Erick E). Nog altijd staat deze man met een big smile op zijn gezicht achter de deks en liet dat nou net mooi afstemmen bij het Lief-decor.

Bigroom

Bij terugkomst bij de Lief mainstage stond Ummet Ozcan al helemaal klaar om te gaan draaien. Hij trapte zijn set af met zijn eigen track ‘Revolution’ die hij samen heeft geproduceerd met R3hab en Nervo. Verder draaide hij bijna alleen maar bigroom wat op een gegeven moment wel een beetje vervelend ging worden.

Showcase afsluiter

De afsluiting werd gedaan door niemand minder dan Dirtcaps. Jammer dat deze boys maar een kwartiertje kwamen draaien want ze hebben in zo’n korte tijd veel uit de kast weten te halen. Tijdens hun set kwam een mooie showcase naar voren op de visuals van de mainstage met een stem op de achtergrond en sprookjesachtige muziek. Ook liepen er medewerkers door het publiek met grote vlaggen van allerlei Europese landen, wat zorgde voor een mooi effect bij de showcase.

Conclusie

De gepassioneerde reisleiders van Lief Festival hebben ons een erg goed georganiseerde wereldreis laten beleven die we zeker niet hadden willen missen. Bedankt voor deze heerlijke afsluiting van de zomer. We kijken nu al uit naar het 10e verjaardagsfeestje van volgend jaar!

In het kort

  • Goede sfeer
  • Mooie locatie aan de recreatieplas
  • Veelzijdige stages en activiteiten
  • Wereldse keuken

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws